Czy używana karta usb Emu 0404 byłaby dobrym zakupem/ tylko do słuchania muzyki na słuchawkach? Czy ktoś ją posiada i mógłby coś na ten temat napisać? Działa bezproblemowo na win7 czy są jakieś problemy/ problem ze sterownikami, zawiechy itp.?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Emu 0404 usb jako wzmacniacz słuchawkowy
Collapse
X
-
Tak, na usb- moge ją kupic w cenie 200-250zl. Mialem na pci ( używałem tydzień na innym kompie,obecnie mam tam 1212 i jestem z niej zadowolony). Na komputerze do którego chcę ją kupić używam Asusa 5.1 do filmów i gier ale do słuchania przez słuchawki sie nie nadaje:razz: dlatego chcę kupić zewnętrzną
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaTak, na usb- moge ją kupic w cenie 200-250zl.
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaużywam Asusa 5.1 do filmów i gier ale do słuchania przez słuchawki sie nie nadaje
Nie na temat...
O ty w Danii mieszkasz? Ehh do Koge to trochę daleko, jak byś bliżej E45 mieszkał do bym zajechał do Ciebie...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta(może masz 2szt. takie ? :P)
tak przypadkowo znalazłem
Nie na temat...
jak byś bliżej E45 mieszkał do bym zajechał do Ciebie...
to weź urlop i wpadnij na grilla :thumbup:
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postato weź urlop i wpadnij na grilla
Rok temu w październiku byłem półtora miesiąca w Danii ale w innym rejonie tzn. Djursland - Grenaa, jak w tym roku pod koniec lata będę jechał to i tak za daleko żeby odbić, ale kto wie; jeśli sytuacja pozwoli to może i zajadę...
O masz, tą za 575 koron z Randers jak bym był na miejscu to bym pewnie wziął :) (jak by teraz doliczyć do tego przesyłki, to się juz zaczyna nie opłacać...)
Do tej tańszej masz niedaleko, ja bym brał
Skomentuj
-
No i się udało. Wczoraj byłem po odbiór. Myślałem, że klasycznie sprzeda mi ją jakiś student który potrzebuje na zioło a tu miły starszy pan oddaje swój zadbany interefejsik. Nawet udało mi się zjachać z ceny. I tak z 1600dkk ( ok.800zł) kupilem za 350dkk ( ok.180zł).
20130517_204156[1].jpg
Teraz pytanko. Czy można nasmarować jakimś specyfikiem typu wd40 aby nie trzeszczały?
Skomentuj
-
Jest taki specyfik do czyszczenia i smarowania potencjometrów - kontakt PR, ale podobno po jakimś czasie gęstnieje, tutaj więcej na Elektrodzie : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1505965.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ruffpl Zobacz postaNawet udało mi się zjachać z ceny. I tak z 1600dkk ( ok.800zł) kupilem za 350dkk ( ok.180zł)
Skomentuj
-
Miałem małe problemy ze sterownikami bo nie wykrywało mi emu, a puźniej wyskakiwał mi błąd w menedżerze urządzeń, ale poradziłem sobie (trzeba było najpierw zainstalować EMU_DAS_Driver a potem PCAppDriver).
Dźwięk zawsze lepszy niż z kompa ale brakuje mi patchmixa do obsługi efektów i mocnego basu. Dzisiaj będę się bawił z instalacją pluginów VST do aimpa, jak tylko znajde dysk z wszystkimi instalkami prog. muzycznych.
Skomentuj
Skomentuj