Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drukowanie długich zdjęć głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Drukowanie długich zdjęć głośników

Witam , Off topic to... Off topic więc... Urządzam pokój no i chciał bym wydrukować zdjęcie jakiegoś pięknego głośnika . Jak wydrukować kartkę o szerokości takiej jak A4 lecz długiej na 3 x A4 (90cm) ? Drukarka to HP PSC1410 . Po prostu chce zdjęcie podzielić na trzy pasy które będą od siebie odsunięte , taki sobie obraz . Jak by się ktoś próbował czepiać to obraz ten będzie częścią wytłumienia pokoju...;D

Możesz podzielić zdjęcie w np acdsee, irfan view itp.- opcja crop. Zapisujesz sobie te 3 obrazy a potem drukujesz/ w opcjach wydruku zaznaczasz: fotografia na calej stronie

Skomentuj

Sa specjalne programy do drukowania plakatow. Nawet pobralem kilka takich. Jak wroce do domu to podam nazwy

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
        Możesz podzielić zdjęcie w np acdsee, irfan view itp.- opcja crop. Zapisujesz sobie te 3 obrazy a potem drukujesz/ w opcjach wydruku zaznaczasz: fotografia na calej stronie
        Dzielenie na trzy części to w ostateczności , czyli na 3 kartki A4 = ostateczność

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        Sa specjalne programy do drukowania plakatów. Nawet pobrałem kilka takich. Jak wrócę do domu to podam nazwy
        Więc czekam z niecierpliwością bo sam znaleźć nie mogę...

Skomentuj

http://www.programopedia.pl/p312-posteriza/
          http://download.komputerswiat.pl/gra...jec/posterazor

Skomentuj

Niezłe... Ciekawe co pan Pawel S. mi podeśle , widziałem nawet takie kartki o długości 90cm...

Skomentuj

oj jaka skomplikowana nazwa!
              uwaga!
              POSTER PRINTER!

Skomentuj

"Program dzieli nasze zdjęcie na części odpowiadające pojedynczej kartce A4 i drukuje kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt kartek. Teraz wystarczy wszystko ułożyć i skleić i powiesić sobie nad łóżkiem." Trochę nie o to chodziło bo to znów nie pasy papieru tylko pojedyncze kartki... Przytnę marginesy i może posklejam jakoś... Ale i tak dzięki

Skomentuj

Zobacz czy w sterowniku drukarki masz opcję druku na papierze wstęgowym. Jeśli tak to wystarczy przygotować projekt w jakimś sensownym programie graficznym, który da Ci możliwość ustawienia niestandardowego rozmiaru strony - np. Corel Draw.
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Niestety nie ma takiej opcji w sterowniku drukarki . A gdy chce wpisać rozmiar niestandardowy drukarka odmawia posłuszeństwa ;/

Skomentuj

No to nie wydrukujesz tego. Drukarka musi wspierać takie wydruki. Program raczej Ci tego nie obejdzie.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

W takim razie muszę znaleźć jak najlepszy sposób na idealne sklejenie papieru fotograficznego aby nie było widać łączeń.

Skomentuj

Skocz do jakiejś agencji poligraficzno-reklamowej i Ci to wydrukują jak duże będziesz chciał na ploterze. Jak drukniesz na folii to z przyklejeniem na ścianę nie będziesz miał problemu. Wbrew pozorom nie jest to drogie. Klejenie zawsze będzie widać, a i koszt zużytego tuszu będzie nie mały.

Skomentuj

Ale najpierw zapytaj o cenę. Ja byłem ostatnio wydrukować na papierze A4 loga i napisy na terminal zapisane na przenośnym usb. Koleś uznał, że to trochę potrwa bo musi wszystkie elementy dopasować jeżeli chcę taki rozmiar jak podałem. Powiedziałem, że ma to być na jak najlepszym papierze naklejanym (fotograficznym) żeby się nie rozpuściło gdy potraktuję to bezbarwnym lakierem. Koleś wydrukował wsadził całość w koszulkę i skasował 5 zyli. po kilku tygodniach gdy byłem gotowy do naklejania, wyciągam wydruk, a tam naklejka na zwykłym papierze :>. Sprawdziłem jak to wyjdzie i posmamarowałem cienko lakierem, a tu wszystkie białe elementy wchłonęły wilgoć i zrobiły się szare. Wkur...łem sie i sam wydrukowałem moją domową drukarką na papierze fotograficznym i smyrnąłem butaprenem do przyklejenia. Efekt o niebo lepszy :)

Skomentuj

LuSzTi gdybym miał możliwość zamówienia takiego wydruku w agencji poligraficzno-reklamowej to nawet bym nie próbował... Wydrukuje to jako plakat na 9 kartkach A4 i te pionowe skleję...Po łoże na idealnie równym podłożu , odwrócę i od tyłu podkleję szeroką taśmą przezroczystą . Potem zrobię od spodu ramkę ponieważ pasy tych plakatów będą oddalone od siebie o 30cm a w miejscach przerw będzie wygłuszenie na całej wysokości ściany (jestem w trakcie zbierania materiałów) . Teraz tylko potrzebuje ślicznego zdjęcia głośnika z białą lub żółtą membraną...

Skomentuj

Zamieszczone przez kamil131415 Zobacz posta
                                gdybym miał możliwość zamówienia takiego wydruku w agencji poligraficzno-reklamowej to nawet bym nie próbował...
                                A to mało internetowych drukarni?

Skomentuj

Przed chwilą szukałem i ceny kosmos ! ;O no i minimalny nakład 25 sztuk... -.- wole to jednak zrobić sam...
                                  Papier http://allegro.pl/papier-fotograficz...219663534.html , atrament też sam napełniam bo mam starą drukarkę która akceptuje wszelkie tusze/zamienniki . Program PosteRazor... Ma ktoś może świetne zdjęcia głośnika z białą lub żółtą membraną ? (mam ciemno fioletowe ściany i chciał bym żeby się wyróżniało to zdjęcie)

Skomentuj

Szukaj pod TRYPTYK Z WŁASNYM ZDJĘCIEM... koszt tyle co gotowy bratowa zamawiała 100x 200cm :) zapłaciła 290zł ale efekt fajny ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                    X