Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem: Aurox 10 + Radeon 9200SE + Doom3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem: Aurox 10 + Radeon 9200SE + Doom3

No wlasnie... Udalo mi sie w miare poprawnie zainstalowac stery do grafy - tzn. w trybie graficznym widac juz normalnie znaki, uruchamiaja sie X'y, Doom 3 tez smiga, ale... nie ma dzwieku... Czy ktos wie o co z tym chodzi? Robie:

xinit /usr/local/games/doom3/doom3 > ~/.doom3/log.txt

i w tym logu mi wypisuje mniejwiecej cos takiego:

i/o error device /dev/dsp closed

czy jakos tak, po prostu nie chce odpalic sie dzwiek...

I jeszcze jedno: po rekompilacji jadra przeze mnie zmodyfikowanego - tzn. wylaczona obsluga framebuffer dla radeonow, wkompilowania obsluga agp dla radeona - i przy starcie systemu kernel pisze mi cos na temat urzadzenia vesafb0 i zamiast odpalac sie na runlevel'u 5 odpala sie na 2 (? czemu nie na 3). co z tym zrobic? bo bez tych modyfikacji w jadrze nie mozna bylo odpalic sterow ati... moze usunalem cos za duzo? jak ktos wie to prosze o podanie dokladnych modyfikacji w konfiguracji jadra...

a jakie masz prawa dostępu do /dev/dsp ?

może masz jakieś opcje dotyczące framebuffera w bootloaderze? wyłączyłeś całkiem fb, czy używasz standardowego (vesafb)?

acha, zamiast pisać "coś w tym stylu" czy "mniejwięcej" zapodaj kawałek logów

Skomentuj

zostam doom3 w spokoju na tym radeonie to dużo nie pograsz wymien grafe :) pozatym gierka jest kiszka :P przeszedłem to g... ale nudna i tak jest

Skomentuj

Pod linuxem doom3 na TEJ grafie smiga duzo lepiej niz pod winda...

mlodedrwale:
        nie jest to problem praw dostepu - juz sprawdzalem... a jesli chodzi o fb to z jadra usunalem obsluge fb dla radeona, dla vesa jest nadal, i agp dla radeona tez zostawilem...

[ Dodano: 2005-01-06, 13:21 ]
        Fragment log'u:

----------- OSS Sound Initialization -----------
        opened sound device '/dev/dsp'
        /dev/dsp - bit rate: 16, channels: 2, frequency: 44100
        WARNING: mmap 57344 bytes on device /dev/dsp failed: Input/output error

close sound device
        WARNING: sound subsystem disabled

Skomentuj

Czaruję...
        X