No wlasnie... Udalo mi sie w miare poprawnie zainstalowac stery do grafy - tzn. w trybie graficznym widac juz normalnie znaki, uruchamiaja sie X'y, Doom 3 tez smiga, ale... nie ma dzwieku... Czy ktos wie o co z tym chodzi? Robie:
xinit /usr/local/games/doom3/doom3 > ~/.doom3/log.txt
i w tym logu mi wypisuje mniejwiecej cos takiego:
i/o error device /dev/dsp closed
czy jakos tak, po prostu nie chce odpalic sie dzwiek...
I jeszcze jedno: po rekompilacji jadra przeze mnie zmodyfikowanego - tzn. wylaczona obsluga framebuffer dla radeonow, wkompilowania obsluga agp dla radeona - i przy starcie systemu kernel pisze mi cos na temat urzadzenia vesafb0 i zamiast odpalac sie na runlevel'u 5 odpala sie na 2 (? czemu nie na 3). co z tym zrobic? bo bez tych modyfikacji w jadrze nie mozna bylo odpalic sterow ati... moze usunalem cos za duzo? jak ktos wie to prosze o podanie dokladnych modyfikacji w konfiguracji jadra...
xinit /usr/local/games/doom3/doom3 > ~/.doom3/log.txt
i w tym logu mi wypisuje mniejwiecej cos takiego:
i/o error device /dev/dsp closed
czy jakos tak, po prostu nie chce odpalic sie dzwiek...
I jeszcze jedno: po rekompilacji jadra przeze mnie zmodyfikowanego - tzn. wylaczona obsluga framebuffer dla radeonow, wkompilowania obsluga agp dla radeona - i przy starcie systemu kernel pisze mi cos na temat urzadzenia vesafb0 i zamiast odpalac sie na runlevel'u 5 odpala sie na 2 (? czemu nie na 3). co z tym zrobic? bo bez tych modyfikacji w jadrze nie mozna bylo odpalic sterow ati... moze usunalem cos za duzo? jak ktos wie to prosze o podanie dokladnych modyfikacji w konfiguracji jadra...
Skomentuj