Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prośba o wycenę

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prośba o wycenę

Witam

Noszę się z zamiarem sprzedania kolumn wraz ze wzmacniaczem Irka Uniamp v1.
    Sprzedaje nie dla zarobku, mam ten zestaw 2,5 roku, a w ciągu ostatniego roku grały może z 10 razy, uniamp nigdy nie przekroczył 20% skali potka bo "jest za głośno", a po remoncie nie pasuja do wystroju, maja "komunistyczny styl"

Kolumny są wykonane na wzór http://diyaudio.pl/showthread.php/13...ht=dla+ubogich
    Dzisiaj na zdjęciach dojrzałem małe uszkodzenie na jednym średniaku - świeże pewnie podczas przenoszenia w czasie remontu
    nie są idealne, zwrotnice by Paweł S. "na pająka" dzisiaj przyszły płytki ale już nie będę tego ruszał
    Wzmacniacz + trafo 250VA 2x35W toroidy.pl jest w obudowie roboczej dodatkowo mam zlutowane ale nie zamontowane: unizab1 - nieuruchamiany, regulacja barwa - nieuruchamiana, selektor v3 - zlutowany, ale do sprawdzenia.

Proszę o sensowną wycenę zanim założę aukcje.

uszkodzony średniak

Uniamp

Nie na temat...
    Po pierwsze przemaluj cały wzmacniacz na czarno i usuń tą gałkę od szafki :) daj w te miejsce normalne pokrętło, "wciskany" włącznik i stópki pod spód, a od razu będzie lepiej sie prezentowal. Co do kolumn to dobre wykonanie ale ciężko sprzedać coś własnej roboty- większość osób szuka raczej markowych wyrobów kierując się marką, nie wiedząc, że często są to najniższe modele gorsze jakościowo od tych min.z tego forum / nie wiedząc też ile czasu się poświęciło na wykonanie czegoś takiego
    Last edited by ruffpl; 07.02.2014, 17:52.

Skomentuj

Musi iść w stanie w jakim jest, stoi na gumowych nóżkach ja kolumny, a gałka jedyna jak wpadła mi w ręce. Były plany wykończenia, mam nawet już blachę do cięcia rozrysowaną, ale nie widzę sensu i tak nie będzie u mnie stał, a nikt nie zapłaci za ta robotę

Skomentuj

Wymiana gałki to nie robota a wizualnie podniesiesz wartość wzmacniacza.

Skomentuj

1. Kolumny: używane kolumny DIY - jak Ci się uda wziąć cenę głośników i zwrotnicy będzie dobrze (sorry, taki klimat )
          2. Wzmacniacz: obudowy nie licz, jakbyś jeszcze zrobił zdjęcia PCB od spodu można by się zastanawiać.

Skomentuj

Może lepiej byłoby rozkręcić wzmacniacz i sprzedać jako kompletnie złożony kit.

Skomentuj

W życiu jest tak że zazwyczaj coś jest warte tyle ile ktoś może za to zapłacić czasem więcej niż by się przewidywało czasem dużo mniej :) Najlepszym wg mnie sposobem jest wystawienie na aukcje i wtedy osiągniesz taką kwotę :) Koledzy ci tu dobrze proponują podniesienie wartości poprzez wygląd zastanów się nad tym jeżeli chcesz uzyskać przyzwoitą kwotę. Do tego regeneracja tego średnio tonowego też by dobrze wpłynęła na to. Największą bolączką kolumn jest chyba brak frezu pod wysokotonowy.

Skomentuj

Frez był pod PJ, ale jak STX zastąpił je PC to już nie pasowało, sa wiekszę o 1mm na promieniu, miałem wtedy wszystko już gotowe.

Szukam w Łodzi kogoś od regeneracji, ale to chyba będzie trzeba obydwa wymienić? nie będzie różnic.

Uniamp pójdzie jako płytka i trafo, szkoda inwestować w to pudło, to jest prowizorka co by nie leżał pająk na półce

Skomentuj

Mogę dodać jedynie że ostatnio były takie kolumny na allegro za 700 zł i wisiały 2 tygodnie co prawda budy były proste ale ładne z frezami, potem była licytacja od 500 zł bodajże ale nie wiem czy poszły i za ile.

O regeneracje możesz napisać do stxa jaka by była cena ja ostatnio oddawałem wysokotonowy i cena 20 zł za starą PJtke szkoda tylko że za wysyłke od nich zapłaciłem 26 zl tu poczułem sie zaskoczony jak za taką małą paczuszke.

Skomentuj

O stx'ie nie pomyślałem, jak wyrwałem łapkę z PJ'ki i nie było do czego podlutować to kupiłem PC :(

A znacie kogoś w łodzi komu można oddać głośnik?
                    Widziałem kiedyś gości na giełdzie elektronicznej przy stadionie ŁKS'u ale teraz chyba tam nic niema bo trwa rozbiórka (chyba?)

Mam jeszcze takie głośniki Tang Bang W4-657SB
                    http://allegro.pl/glosniki-2szt-tang...955283569.html
                    Last edited by Miecho77; 10.02.2014, 16:57.

Skomentuj

Czaruję...
                    X