Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Składanie obudowy... Silikon & Wikol

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Składanie obudowy... Silikon & Wikol

Witam
    Mam takie pytanie a mianowicie czy sa jakies wady/zalety skladania obudowy na silikon???
    Posiadam bardzo duzo silikonu i nie chcial bym zbednie wydawac kasy :)
    Pozdrawiam i dziekuje za opinie

Co rozumiesz przez "składanie obudowy silikonem"? Chcesz je uszczelnić czy skleić? Bo do uszczelnienia nie ma problemu z używaniem silikonu.

Skomentuj

Tzn tak... Obudowy sa poskrecane wkretami. Pomyslalem ze je rozkrece i bede kleil silikonem i skrecal na te same wkrety.
      Czy moze poprostu zostawic skrecone i uszczelnic od srodka laczenia silikonem. Dodam ze wkretow jest dosc duzo.

Skomentuj

Kolega to ma widze niezwykle pomysly. Nie trzeba ani wkretow, ani silikonu. Wystarczy jak skleisz obudowy dobrym klejem do drewna.

Skomentuj

No to w takim razie dziekuje za info...

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
            Przeniosłem do offtopicu. Nic ciekawego z tematu nie wynika, aby wisiał w tooll boxie..

Skomentuj

Możesz skleić normalnym klejem do drewna a od wewnątrz porobić uszczenienia silikonem, jednak jeśli masz równo docięte płyty to w zupełności sam klej do drewna wystarczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                Możesz skleić normalnym klejem do drewna a od wewnątrz porobić uszczenienia silikonem, jednak jeśli masz równo docięte płyty to w zupełności sam klej do drewna wystarczy.
                Dziekuje za informacje. Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez agro199 Zobacz posta
                  Posiadam bardzo duzo silikonu i nie chcial bym zbednie wydawac kasy
                  czyli chcesz zaoszczedzic 5zl zeby sie babrac z silikonem?
                  nawet nie mam sily kolejny raz tego prostowac

Skomentuj

Kurcze od lat się te Syfilikony ciągną a ludzie nadal Łajnem skrzynki smarują,.,,,
                    Mam taczkę ziemi czy ulepię z niej suba?
                    Skąd biorą się takie pomysły ? Nie mam pojęcia . Na siłe szukają o zrobić z zalegającym tałatajstwem ..
                    dziwne że nie budują sobie ludzie ścian z wody albo nie robią szyb z błota ....

Skomentuj

Myslałem że będzie nowy konstruktor a wy go najechaliście z tym silikonem

Skomentuj

Dobre a pozniej zakladacie tematy czy forum umiera :P
                        Nie mam nic do was ale widze ze krytyki tu nie brakuje.

Skomentuj

A dlaczego mamy popierac glupi pomysl skoro kg wikolu kosztuje 10zl!

Skomentuj

Nikt go tu nie kazal popierac... wstarczylo tylko napisac ze to sredni pomysl lub nijaki.
                            Ale wiekszosc jak widze woli wypracowanie na glupi temat napisac niz komus pomoc. No ale i tak dzieki za info

Skomentuj

Zamieszczone przez agro199 Zobacz posta
                              Nikt go tu nie kazal popierac... wstarczylo tylko napisac ze to sredni pomysl lub nijaki.
                              Ale wiekszosc jak widze woli wypracowanie na glupi temat napisac niz komus pomoc. No ale i tak dzieki za info
                              To Ci powinno wystarczająco pomóc.
                              Zamieszczone przez Marios
                              Silion jest do uszczelniania a nie do klejenia.

Skomentuj

Czaruję...
                              X