Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przejściówka optyczna out/in // optyczna- jack 3.5

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przejściówka optyczna out/in // optyczna- jack 3.5

Witajcie! Czy istnieje coś takiego jak przejściówka z wyjścia optycznego na wejście optyczne? Chodzi o to, że mam telewizor i do niego podłączone głośniki przez przejściówkę euro- chinch in/out. Chciałbym, żeby na te głośniki szedł dźwięk z PS3, kupiłem już kabel optyczny ale nie zauważyłem, że na telewizorze jest wyjście optyczne a nie wejście. Czy jest coś takiego jak przejściówka/ przełącznik aby zmienić wyjście optyczne na wejście?? Albo przejściówka optyk-jack 3.5??

W tv jest tylko to wejście ?

Skomentuj

Nie, w PS3 i w telewizorze jest tylko, że i w tv i w konsoli jest wyjście optyczne a myślałem, że w tv jest wejście

Skomentuj

Wejście/wyjście nie zależy od kabla a od samego urządzenia. Jeżeli w TV masz tylko wyjście to nic na to nie poradzisz. PS3 ma ta wadę że przez HDMI nie wysyła dźwięku. Nie istnieje przejściówka optyczny-jack. Ponieważ przez to wyjście jest puszczany sygnał cyfrowy, a jack to sygnał analogowy. Musiał byś mieć DAC czyli przetwornik analogowo-cyfrowy, który zmienia sygnał z cyfrowego na analogowy. Masz wzmacniacz czy amplituner?

Skomentuj

Ps3 przez HDMI dźwięk wysyła, z tym problemu nie ma. Chodzi o to żeby dźwięk z ps3 był na głośnikach zewnętrznych Mam głośniki Gx gaming 3000. A coś takiego by nie zadziałało? http://allegro.pl/adapter-optyczny-w...196970130.html Sprzedają to nawet do nowych kabli: http://www.mediamarkt.pl/bydgoszcz/k...5-mm,id-438513

Skomentuj

Musisz PS3 podłączyć pod głośniki, jeżeli nie masz wejścia optycznego w głośnikach, to optycznie tego nie podłączysz.
            TV ma wyjście i nie da się tego załatwić przejściówką bo to jest elektrycznie nie możliwe. Wejście cyfrowe posiada tranzystor reagujący na światło z światłowodu, a wyjście to dioda LED.

Skomentuj

Nie, te linki które podałeś to są tylko przejściówki. Ale dalej to jest sygnał cyfrowy. Poprostu są dwa rodzaje gniazd do optycznego zwykły toslink (kwadratowy) i minitos który wygląda jak jack ale nadal pozostaje optyczny. Nie wiem czy zrozumiale to napisałem.

Potrzebujesz czegoś takiego:

http://sklep.rms.pl/konwerter-cyfrow...ca-lindy-70408

A TV do tych głośników jak masz podłączony? Przez EURO?

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                Musisz PS3 podłączyć pod głośniki, jeżeli nie masz wejścia optycznego w głośnikach, to optycznie tego nie podłączysz.
                TV ma wyjście i nie da się tego załatwić przejściówką bo to jest elektrycznie nie możliwe. Wejście cyfrowe posiada tranzystor reagujący na światło z światłowodu, a wyjście to dioda LED.
                :)

Skomentuj

Czaruję...
                X