Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy można u kogoś posłuchać? :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy można u kogoś posłuchać? :)

Szanowni forumowicze,
    czy istnieje możliwość, abym wraz z kumplem wprosił się do kogoś na odsłuch w niedzielę?

Niestety znajomość nowych głośników u nas kuleje i bardzo chętnie posłuchalibyśmy różnych zestawów kolumn u jakiś życzliwych kolegów w okolicy:
    Ostrów Wielkopolski, Kalisz, Wrocław, Poznań, Leszno.
    (Jesteśmy otwarci na wszelkie konstrukcje, choć szczególnie interesują nas te, w których użyto np: Tweetery Morela (szczególnie supreme), Seas Excel, Accuton, Scan Speak D2608/913000 (P810921) oraz dowolne głośniki z serii illuminator i revelator scan speak' a, oraz dowolne głośniki SB Acoustics )

Pozdrawiam serdecznie :)

Łoo, ale odzwe..;]

Wszyscy na wyjazdach pewnie, albo skitrani i się boją ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez budowlaniec Zobacz posta
      Jesteśmy otwarci na wszelkie konstrukcje
      Jak chcecie posłuchać różnych kolumn to jedźcie na Audioshow, tam wszystkie głośniki z wymienionych znajdziecie.
      Co innego gdy chcielibyście posłuchać konkretnych głośników, wtedy to ma sens, posłuchać jeden głośnik w kilku aplikacjach.
      Dźwięk między firmowymi kolumnami na głośnikach X i kolumnami DIY na tych samych głośnikach zawsze będzie inny, nawet dwa takie same komplety firmowych kolumn zagrają inaczej w dwóch różnych pomieszczeniach, a podłączone pod inny sprzęt towarzyszący to już w ogóle.

Zamieszczone przez budowlaniec Zobacz posta
      Niestety znajomość nowych głośników u nas kuleje i bardzo chętnie posłuchalibyśmy różnych zestawów kolumn
      Na AS macie wszystko w jednym miejscu, nic tylko słuchać.
      A Ci co gadają że na AS prawie wszystko gra gorzej niż DIY, trochę przesadzają.
      Może i te zestawy nie grają na 100% swoich możliwości z racji niedostosowanych akustycznie pokoi hotelowych, ale czy my w swoich domach mamy idealnie? nie sądzę...

Ja Revelatory pierwszy raz usłyszałem na AS w 2007 roku, i jakoś od tamtej pory nie zmieniłem zdania że mi się podobają.
      Za każdym razem na AS grają (dla mnie) świetnie.

Skomentuj

Dziękuję za odzew
        Na Audioshow byliśmy 2 razy (Lubię tą imprezę, ale po siódmej godzinie i trzecim hotelu tracę niestety świadomość czasu, przestrzeni, i dźwięku ;D), sporadycznie także Audiofil we Wrocławiu i inne okazje.
        Generalnie znamy trochę kolumn z fabryki- problem raczej w tym, że nie mamy rozeznania właśnie w konkretnych głośnikach.
        Martwi nas też dokładnie to:
        Dźwięk między firmowymi kolumnami na głośnikach X i kolumnami DIY na tych samych głośnikach zawsze będzie inny
        .
        Prawda jest taka, że czasami sama modyfikacja producenta robi z jednego głośnika zupełnie inny. W pełni zgadzam się także z tym:
        Nawet dwa takie same komplety firmowych kolumn zagrają inaczej w dwóch różnych pomieszczeniach, a podłączone pod inny sprzęt towarzyszący to już w ogóle
        .
        Priorytetem dla nas jest rozeznanie się w tweeterach. Przykładowo- monitorki które zrobiłem ,,w ciemno" są na Seas l15 +Seas27/tbcg. Wybór 15stki był świadomy- słuchałem tego głośnika w innej aplikacji, i wiem, że potrafi zagrać tak jak lubię, ale okazuje się, że potrzebuje dużo lepszego tweetera niż wybrany przeze mnie.
        Chętnie zrobiłbym dla siebie 3-drożne kolumny na droższych głośnikach, ale kupienie przetworników np. za kilka tysięcy w ciemno, lub na zasadzie, że może zagra podobnie jak w kolumnie tej i tej firmy (Która pewnie wypruła ferrofluid, zmieniła zawieszenie itd.), wydaje mi się bardzo ryzykowne.
        Stąd też pytam o jakąkolwiek możliwość posłuchania samoróbek; bez specjalnych życzeń Po prostu wszystkie kolumny diy jakie my słuchaliśmy, były robione na dobrych głośnikach, ale już nieprodukowanych, albo niedostępnych.
        Pozdrawiam serdecznie i podtrzymuję prośbę o możliwość odsłuchu w innym terminie :)

(Z Audioshow i innych spotkań podobały mi się np. : MBL Radialstrahler 101E Mk.II (Jak to zrobić ? ;D haha), Wilson Audio Sofia (Niezwykle lubiane przeze mnie tweetery Focala- praktycznie tc120- nie do dostania), Isophon Tofana (Accuton), Epos Elan 35 (Głośniki chyba ich (?) ), Średnica i góra w Harbeth M40.1 domestic (Tweeter podobno Seas Excel, ale po modyfikacjach).)
        Last edited by budowlaniec; 26.07.2014, 01:31.

Skomentuj

W Wawie jest szansa posłuchać Focal TC 90k + 2x 5k4211 na zwrotce Yosziego.

Skomentuj

Dan przeciez nikt nie wie co to jest :)

Do awxa nie podobne

Rzuć jakimś linkiem chociaz
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zdaje się protoplastą jest:

http://www.hifi.pl/recenzje/kolumny/...magination.php

Tylko u mnie tweetery są żółte.

Pojawiło się hasło tc120 więc skoro jest możliwość posłuchać mniejszego brata proponuję.

Wiem że system retro ale coś tam chyba reprezentuje.
              Last edited by dan124; 02.08.2014, 11:11.

Skomentuj

Zapraszam do siebie - kolumny na bazie Contrivy z Seasami , Scanami i Morelami. Ponieważ ostatnio pracuję także w niedziele, to najwcześniejszy termin 17.08.2014.
                Pozdrawiam

Skomentuj

Pragnę jeszcze raz podziękować wszystkim forumowiczom, którzy zaproponowali nam spotkania; w szczególności Panu Jankowi (do którego udało się nam wybrać), za niezwykle serdeczne przyjęcie, cenne uwagi i wyjątkową życzliwość.
                  Możliwość posłuchania Contrivy, była dla nas prawdziwą przyjemnością.
                  Pozdrawiamy :)
                  Last edited by budowlaniec; 21.08.2014, 02:39.

Skomentuj

Czaruję...
                  X