Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

malowanie proszkowe / oksydowanie stali

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

malowanie proszkowe / oksydowanie stali

Koledzy znacie jakac dobra firme ktora moze w rozsadnych pieniadzach pomalowac proszkowo aluminium lub zrobic oksyde na stali??? Moze ktos z Was ma do tego sprzet aby takie cos zrohic???

a szukales u siebie w lokalnych firmach?
    u mnie maluja od reki dowolna ilosc przedmiotow
    epoksyd koszalin

Skomentuj

A ja z innej beczki, da się proszkowo uzyskać kolor zbliżony do aluminium i przy tym zachować "szczotkowanie" ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        a szukales u siebie w lokalnych firmach?
        u mnie maluja od reki dowolna ilosc przedmiotow
        epoksyd koszalin
        U mnie to koszt oklo 150zl z czego 40% to koszt przygotowania produkcji.. Jakas paranoja.. Pawel a zapytasz ile u Ciebie by to kosztowalo????

Skomentuj

150zł ale za samo pomalowanie?

ja mam ceny w zależności od tego co malują i jak trafię, jeśli mają zamówienie na ten sam kolor to 60zł za element, jak nie to 120zł i do tego piaskowanie/szkiełkowanie 50-100zł w zależności ile się zejdzie

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
            A ja z innej beczki, da się proszkowo uzyskać kolor zbliżony do aluminium i przy tym zachować "szczotkowanie" ?
            nie - od tego jest anodowanie

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
            Pawel a zapytasz ile u Ciebie by to kosztowalo????
            panel do subwoofera 5-20zl! :o
            jak dawalem im ok 10 paneli do TDA to wyszlo 5zl/szt
            jak dawalem tomka duzy panel to skasowali 20zl
            jakosc nie najlepsza (nadlewy na krawedziach) ale zawsze to lepiej niz malowac samemu z puszki

Skomentuj

no to ceny masz naprawdę dobre... ale jeżeli jakość zawodzi to też nie dobrze....ehh co tu począć..

Skomentuj

Koledzy znacie jakac dobra firme ktora moze w rozsadnych pieniadzach pomalowac proszkowo aluminium lub zrobic oksyde na stali??? Moze ktos z Was ma do tego sprzet aby takie cos zrohic???
                Jeżeli chodzi o malowanie proszkowe, to ma swoje dobre i złe strony. Jeżeli szukasz tanio to potencjalny wykonawca zaoferuje najgorszy - najtańszy proszek w najniższych pieniądzach (według mnie te najtańsze proszki są mocno odpryskliwe) ale firma firmie nie równa i proszki proszkom również.

Sugeruję udać się do lakiernika samochodowego i dogadać się że przy okazji malowania samochodu w jakimś kolorze .....ble,ble ble
                Dobry natrysk powietrzny jest ładniejszy od powłoki proszkowej, mało tego daje szereg innych możliwości - patentów jak choćby efekt skórki pomarańcza. W tym przypadku jakość lakieru również odgrywa istotną rolę.

Skomentuj

Zamieszczone przez dżemik Zobacz posta
                  Sugeruję udać się do lakiernika samochodowego i dogadać się że przy okazji malowania samochodu w jakimś kolorze .....ble,ble ble
                  takie cos tylko po znajomosci, a i tak wychodzi drozej

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    takie cos tylko po znajomosci, a i tak wychodzi drozej
                    Zależy od gadaczki, jeżeli jest to niewielki detal to za czteropak browara z pocałowaniem ręki (żeby nie powiedzieć że za jednego)
                    Tylko ze sprawą należy udać się do dobrego domorosłego lakiernika a nie do lakierni u dilera samochodowego.
                    Osobiście zajmuję się lakierowaniem przemysłowym (natrysk hydrodynamiczny). Wielokrotnie malowałem za dobre słowo postronnym grile, wieszaki, jakieś osłony, drzwiczki i inne duperoły

Skomentuj

To jak masz taka mozliwosc to pomalowal bys mi moje blachy alu dam ci na 6cio paka.. Hm??

Skomentuj

To jak masz taka mozliwosc to pomalowal bys mi moje blachy alu dam ci na 6cio paka.. Hm??

Z mojej strony spoko

Z twojej strony przesyłka blach tam i s powrotem i pewnie jakiś lakier np: http://allegro.pl/spray-motip-crafts...693284838.html ;możesz podać mi ral i kupię u siebie, odnośnie podkładu pod aluminium -jeżeli mam bo malowałem rowery dzieciakom to będziesz miał gratis. Reszta na prw

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez dżemik Zobacz posta
                          Z mojej strony spoko
                          dobrze mieć krajana z zapleczem

Skomentuj

Czaruję...
                          X