Zamieszczone przez hellrider
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie kolumny aktywne na biurko do kompa pułap 500zł
Collapse
X
-
Mądrze piszesz ifonik :) nie obrażając nikogo ,tylko chodzi mi właśnie żebym nie kupił jakiś plastików:) i znalsłem takie o to monitorki aktywne,które maja dobrą opinie i na razie to moje lidery:) tylko czy słusznie? już powyżej ich linkowałem:
http://www.djshop.pl/k15,naglosnieni...e-5-para-.html lepsze jakościowo niż modecomy do których nie jestem przekonany
Co do "titerów" niż tonsile to właśnie stx go bije na głowę w tej cenie. 18-140AWX sklepłem z PCX i jak dla mnie bomba za tą kasę.Last edited by lukiel84; 12.11.2014, 19:57.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaBrzmi najgorzej z Tonsili jakie mam. Jest to glosnik ze starego Tonsilu. Bardzo duze znieksztalcenia juz ponizej 3 khz. Jego brzmienie jest tak irytujace, ze nie moge go sluchac dluzej niz kilkanascie sekund. Byc moze sprawdzilby sie w konstrukcji trojdroznej z podzialem, jaki zalecal producent. Wg mnie ten glosnik po prostu nie nadaje sie do dobrego 2 way.
Ale i tak mam wrażenie że głośniki na eksport i oznaczane jako GTC różniły się od wersji dostępnych "luzem" w sprzedaży krajowej. Przez wiele lat nie udało mi się kupić dobrze zrobionych głośników spod tej marki, dosłownie na tę ich "jakość" trzeba było polować, bo to co było i jest nadal dostępne, w ogóle nie wiadomo gdzie i przez kogo zostało zrobione.
Tutaj jest pomiar GTC 11/100 sprzedawanego w Niemczech z 2001 roku http://www.ilmag.de/Datenbank/html/datenbank5.html i wykres spl znacznie różni się in plus od zamieszczonego na stronie ProTonsil GDWK 11/100 z 2008 roku. Niemal tak jakby to były dwa różne głośniki. Takie rozbieżności bardzo zniechęcają.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lukiel84 Zobacz postajuż powyżej ich linkowałem:
http://www.djshop.pl/k15,naglosnieni...e-5-para-.html lepsze jakościowo niż modecomy do których nie jestem przekonany.
W przypadku droższych monitorów nie robią problemów z odsłuchem i podłącza wszystko co maja na miejscu, w przeciwieństwie do salunóf_ałudio_hiend gdzie każą sobie płacić 50 złotych za włączenie wtyczki do gniazdka i trzeba się umawiać trzy dni wcześniej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaStaram sie bardziej wierzyc moim uszom. Co mi z dobrych pomiarow, jak glosnika nie da sie sluchac? Z reszta co mi po pomiarze czestotliwosci pasma? Naprawde nie warto zawracac nim sobie glowy, szczegolnie dzis, kiedy wybor jest tak duzy, a glosniki konkurencji zdecydowanie lepsze.
Z ciekawości, czy robiłeś własne pomiary tych GDWK 11/100. Głośniki podobno są dostępne w sprzedażny ale jednak nie widać nigdzie ich żadnych aktualnych pomiarów. Znalazłem ten z Niemiec, który cytowałem z 2001 roku i zupełnie inny z ProTonsila z 2008 roku. W dodatku oba różniły się z poglądowymi wykresami umieszczanymi w katalogach z tych lat. Ciekawe jak to naprawdę wygląda. Jak pisałem słyszałem je kiedyś w Denonie 6006 i Sonatach 120 i wtedy miałem pozytywne wrażenia.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez lukiel84 Zobacz postaPostanowiłem zamówić gotowce i posłuchać jak grają (10 dni mam na zwrot)
Po prostu należy słuchać w miarę możliwości - i nie liczyć że takie urządzenie zagra realnie te 50 Hz.Last edited by ifonik; 12.11.2014, 21:06.
Skomentuj
Skomentuj