Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wyciszenie obudowy komputera- moje boje

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co do wodnego chłodzenia:
    http://www.cpc.pl/firma.php

nosze sie z zamiarem kupna czegoś takiego bo juz mnie drażni odgłoś wiatraków (które miały byc takie świetne)

myśle ze coś takiego mi styknie:http://cpc.pl/cgibin/shop?info=z600&sid=3c231b72

no i moze jakiś zasilacz... w sumie razem da troszke kaski ale chyba warto
    sporo juz dobrego czytałem na ten temat i myśle ze to jedno z lepszych rozwiązań

no i producent jest z krakowa, a czuje sentyment do tego miasta:-) no i uczelni na ktorej nad tym myśleli:-)

zerknijcie sobie na stronke bo mysle ze warto:-) pozdrawiam

Skomentuj

Sam ostatnio interesowałem sie w sprzecie i wczoraj wreście zamówiłem. I tak żaden sempron(bardzo poularny ostatnio bo tani ALE Mało wydajny), z amd pozotaje ci albo XP albo 64. Z bartonem moga byc problemy bo nigdzie oprócz allegro go nie ma, a 64 około 420-450zł są nowe troszku drozsze od Xp(barton) ale szybkie i wydajne. Z bartonów to najlepszy jest 2500+ wersja MOBILE do noteboków(odblokowany mnoznik) ok 450zł na allegro do tego płyta główna ABIT NF7-s Rev.2 (waZne żeby była rev 2) albo jakis gigabyt z tych wyzszych modeli to jest ok 400zł, maja bardzo dobrae wyposażenie w porównaniu do innych firm duzo usb, fire wire i sata.fajne są równiez msi lub epoxy ale nie maja saty.

[ Dodano: 2005-01-12, 23:22 ]
      Aha pod AMD ahlon 64 sa INNE PŁYTY Główne niz pod semprony i athlony xp. Pozdrawiam

[ Dodano: 2005-01-12, 23:24 ]
      POd tego AMD wentylatorek pentagrama z tych miedzianych i jest cicho i chłodno.

Skomentuj

kurian, hmm... ja mam 370zł i już odpada 64 bo nie ta płyta główna i zostaje Xp albo semptron :( hmm... myślałem nad jakimś do góra 2600mHz bo szybszy i tak mi nie potrzebny... a pozatym więcej funduszy nie będe miał...niestety: jak sie niema co sie lubi to sie lubi co sie ma :] i pozostaje mi wybierać cena/wydajność a nie wydajność.

Skomentuj

Piekny
          Ostatnio na Tweak.pl bylo podobne pytanie co brac nowego semptrona 2400+ czy starego athlona 2400+. Cena athlona 20 wyzsza byla ale nawet przy szynie 166 na ktorej pracuje semptron nie jest w stanie dorownac 2000Mhz athlona 2400+. Jab ym bral athlona a jak trafisz jeszcze na tkai model jak ja @3400+ to juz wypas :)

Skomentuj

Jak masz ograniczone fundusze to szukaj zwykłego athlona XP 2500+ na allegro, ten sempron jest podobno nawet gorszy od Celeronów Intela. Pozdrawiam

Skomentuj

Mój przepis na ciesze był prosty :
              Na proca (athlon 1700@2400) wentylator spire , nie pamiętam modelu , taki z wielkim radiatorem i super silent , który spowolniłem na 2000 obr i wtedy faktycznie stał sie niesłyszalny. Następnie obudowa , 3 wentylatory 2x80 mm + 90 mm wszystkie na 5V. W zasilaczu dwie 80 też na 5 V i na koniec na grafike stary radiator od athlona zajmujący 3 sloty PCI poniżej karty z super spowolnionym wentylem do 2500 obr (z 6000). Na koniec wytłumienie budowy.
              Temp proca w normie normal ok 43 st, stres ok 48-50.
              Wentyle od proca i grafy spowalniałem programowo speedfanem.

No i jest nieźle tylko ,że z lekka rozwalony dysk IBM'a robi taki rumor ,że w sumie tylko ten dysk słychać.

Skomentuj

ja wynmienilem zasilacz namode com bo sie spalił stary.
                went na procku to glacial tech igloo 19 db, upilem potencjometr do chipsetu i jest ok, jedna strone obudowy odkrecilem i
                kompa wstawilem do szafy heheheh i jest OK

Skomentuj

Ja przez dlugi czas mielem kompa otwartego, ale ani to aldnie wyglada, ani na dluzsza mete daobrze sie sprawdza. Bo sprzet sie kurzy a kurz blokuje odprowadzanie ciepla.

Teraz musze pomyslec cos o wzmacnaiczy bo moja estradowka mruczy jak V12. :))

Skomentuj

Dzisiaj dostałem kompa, Cooler pentagrama Freezone QC 80 Cu, zaje****y, cichutki i fajna temperaturka, a cena 99zł, naprawde warto. Chciałem wiekszego ale bałem sie ze nie wejdzie do obudowy, te coolerki są naprawde godne polecenia, wykonanie i sposób montarzu na procku tez pierwsza klasa.

Skomentuj

a ja się zastanawiam nad modyfikacjami zasilacza :P coś by się przydało z nim zrobić bo to on najbardziej szumi :/

Skomentuj

po jakiego kija dawac jakies gabki inne badziewia :) .... ja kupilem za 2-dychy 3 wiatraki powkrecalem ja tam gdzie wylo wolne miesce i wszystkie dalem na 5V(nawet ten od zasilacza) a nie na 12V i chodzi wszystko ok:) wogule go nie slychac...tylko czasmi dysk-twardy ale to nie przeszkadza WD cicho chodza;] , a mam Atholna 1400, 512ramu, GF2. Komp czasmi u mnie cohdzi po 18godz dziennie...to wtedy temperatura procesora ma okolo 50 stopni C :) pzdr

Skomentuj

heh ... ARCTIC COOLING FAN PRO TC! rev.2 do zasilacza , ARCTIC COOLING FAN PRO TC! rev.2 zamiast standardowego wentyla na procku, z grafy wylaczylem wiatrak calkiem .. ijest super :) ... w porownaniu do tego co bylo wczesniej :) a te Arctici sa naprawde rewelka jak na 9 zł za sztuke z czujnikiem obrotow :) POLECAM !!! :)

Skomentuj

a ja wsadzilem sobie zatyczki do uszu i mozna spac hehehe :P

Skomentuj

Ciekawym pomyslem na dysk twardy jest zawieszenie go, a nie wpinainaie na sztywno do obudowy bo wibracje przenoszona sa na obudowe. Ja zawiesilem dysk na drubsztch kabelkach, tak zeby ciezar dysku nie napinal ich i dysk ucich,efekt doskonaly, tylko trzeba pamietac jak sie komputer przenosi.

Skomentuj

Czaruję...
                              X