Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dzwiek AC3, DTS z kompa do amplitunera.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzwiek AC3, DTS z kompa do amplitunera.

Panowie, mam dwa stare amplitunery kina domowego, Kenwood KRF-V7030D i Sony STR-DE475, zestaw kolumn 5.1, trzy karty dzwiekowe z wyjsciami spdif, optyk i chcialbym zeby amplituner dekodowal sygnal wypuszczony z kompa. Problem w tym, ze nie moge zmusic Ac3filter do wyslania sygnalu 5.1, tunery kumaja sygnal ale wysylane jest stereo.
    Kiedys mialem kino JBL i nie bylo problemow, teraz cos nie moge sobie poradzic.

Macie jakies sprawdzone metody, filtry, ustawienia zeby amplituner do zakumal?

Upewnij się, że Twoja karta obsługuje dts po optyku, bo nie każda wyposażona w takie wyjście tak ma
    Najlepiej dać sobie spokój z ac3.
    Zainstaluj odtwarzacz vlc wraz z nowymi kodekami, ja mam ffdshow.
    Jak nie będziesz grzebał w ustawieniach i jeśli film ma ścieżkę w dts lub dd to sygnał pójdzie automatycznie do ampli.

Skomentuj

Poszukaj programik Graph Edit i sprawdź przebieg syganłu z pliku źródłowego (filmu z DD czy DTS na przykład) do wyjścia z karty
      http://www.wmwiki.com/mcored/knowled...ectshowfix.htm
      Czasem ważne jest zainstalowanie dedykowanych aplikacji sterowników od płyty głównej (ze zintegrowaną karta dzwiękową) o ile taką masz

Skomentuj

Kiedyś walczyłem z połączeniem SB Live 24 z Yamahą RX-V357 po spdif. Dopiero jakiś komercyjny player (chyba PoverDVD) zrobił to jak należy i amplituner odtwarzał prawidłowo Dolby DD i dts w standardzie 5.1. Inne jakoś nie bardzo sobie z tym radziły.

Skomentuj

Dzieki pany.
          Wyglada na to, ze sterowniki do Transit USB i Echo miamidi nie chca wspolpracowac. W sumie nie sa to oficjalne sterowniki do Win 8.1. Natomiast udalo sie wyslac sygnal na integrze Realtek HD i dziala to jak nalezy :)

Skomentuj

To teraz będą wrażeni "kosmiczne" :P
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

o takkkk ;]

Skomentuj

Czaruję...
              X