Temat zakończony. Tak jak wspomniałem - zdecydowałem się na wzmacniacz Pioneer A-449 od użytkownika z tego forum. Wzmacniacz dotarł już kilka dni temu, ale dopiero dziś miałem czas żeby posłuchać zestawu trochę dłużej. Ogólnie - jestem zadowolony. :) Za kwotę nieco ponad 400zł (głośniki+wzmacniacz+standy+kable) stoi zestaw, który prócz tego że prezentuje się według mnie całkiem przyjemnie (jak na standardy studenckie) to brzmi zdecydowanie lepiej od komputerowych Logitechów, które teraz sprzedam w zasadzie za zbliżoną kwotę. :thumbup:
Co do samej gry - barwy czy brzmienia nie mam dużego porównania, ale utwory nabrały nowego wymiaru, wyróżnić można wcześniej niesłyszane instrumenty i o to mi generalnie chodziło. Ta krzta audiofilii pojawiła się i to mnie cieszy. Jedyny mankament to niedobór najniższych częstotliwościi tym bardziej, że poprzednio używany był zestaw 2.1, ale od tak małych monitorków nie ma co wymagać. Najprawdopodobniej na dniach dołączy do zestawu aktywny subwoofer współlokatora: Tannoy MSub 10.
Dzięki wszystkim za pomoc, szczególnie szastal za udaną transakcję.
Pozdrawiam

Co do samej gry - barwy czy brzmienia nie mam dużego porównania, ale utwory nabrały nowego wymiaru, wyróżnić można wcześniej niesłyszane instrumenty i o to mi generalnie chodziło. Ta krzta audiofilii pojawiła się i to mnie cieszy. Jedyny mankament to niedobór najniższych częstotliwościi tym bardziej, że poprzednio używany był zestaw 2.1, ale od tak małych monitorków nie ma co wymagać. Najprawdopodobniej na dniach dołączy do zestawu aktywny subwoofer współlokatora: Tannoy MSub 10.
Dzięki wszystkim za pomoc, szczególnie szastal za udaną transakcję.
Pozdrawiam

Skomentuj