Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozsądne okablowanie do illuminatorów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Bierz
    SŁYCHAĆ JAK ROŚNIE TRAWA...
    Tak piszą na aukcji :) na ProCabie pewnie nie słychać

Skomentuj

No właśnie zawsze słucham nagrań jak rośnie trawa i na ProCab-ie dźwięk jest jakby przykryty kocem, scena bardzo zawężona (myślę, że słychać jedynie pół nagranej łąki), a odsłuch staje się denerwujący już po 15 minutach (może to przez te brzęczące przez koc komary?).

...

Tak serio mam potrzebę kupić okablowanie do E-450, na wzmaku specjalnie nie oszczędzałem to i na kablach nie mam zamiaru bo i po co ?

Obecne kable głośnikowe mam trochę za krótkie (wcześniej kolumny stały gdzie indziej), więc za jednym zamachem mógłbym zrobić sobie nowe płacąc raz za wysyłkę.
      Last edited by gi; 15.06.2015, 09:07.

Skomentuj

Polecam wypożyczać kable i je samemu testować.
        Weźmiesz obojętnie jaki kabel z polecanych, no i co?
        Skoro nie będziesz miał bezpośredniego porównania, to jak określisz że jest lepszy lub gorszy i pod jakim względem?

Skomentuj

Ja na drugi raz wziąłbym kable spawalnicze - 2x25mm2 bo taki by wszedł w moje banany
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Byli tacy ktorzy na jakims drogim kablu w nagraniu slyszeli gdzie dokladnie w studiu lata mucha, przy tanim kablu tez slyszeli ze lata ale nie potrafili ocenic gdzie ona lata

to sie nazywa sztuka lokalizacji zrodel pozornych!

a tak calkiem serio, to wasze pieniadze wiec robcie co chcecie, mi by bylo szkoda placic 35zl za metr kabla gdy potrzebuje ich w swoim systemie 16m

jak sie kupuje kabel i go podlacza to dziala autosugestia i wydaje sie ze cos slychac, ale gdyby tak podpiac 2 pary kabli do gniazd A i B i robic szybkie przelaczanie to iee o zaklad ze nikt nie rozpozna ktory kabel gdzie jest wpiety

ostatnio dla testu robilem 3 IC

na forum napisalem ze 2 sa takie same a jeden jest inny, w rzeczywistosci wszystkie byly takie same, ale osoba poddana testowi slyszala ze jeden jest inny :)

widzicie wiec jak to dziala
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Tak sobie myślę. I również z fizycznego punktu widzenia. Po co komu kable za grube pieniądze i z przewymiarowanymi przekrojami i z materiałów prawie nadprzewodzących? Skoro wyjście sygnału z końcówki mocy idzie przez rezystory emiterowe, których suma przekroju wyprowadzeń będzie miała może z 0,5 no maksymalnie 1 mm2 a materiał tegoż to zwykła chamska stal. Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                jak sie kupuje kabel i go podlacza to dziala autosugestia i wydaje sie ze cos slychac, ale gdyby tak podpiac 2 pary kabli do gniazd A i B i robic szybkie przelaczanie to iee o zaklad ze nikt nie rozpozna ktory kabel gdzie jest wpiety
                Ja się kłócić nie będę :)
                Trzy osoby słyszące (z pośród trzech biorących udział w teście) tą samą różnicę na kablu X, to chyba jakiś dowód że różnica jest co nie? :)

Czy był bym w stanie się założyć że usłyszę różnicę?
                Gdyby w teście brały udział te same kable, i tylko one, oraz ten sam sprzęt towarzyszący i najlepiej w tym samym pomieszczeniu, to może i tak... ale nie o dom jak to piszą na AS, a jedynie o "flaszkę" czy kratę browaru.
                Nikt by się nie bał i nie miał wymówki, a po teście byśmy się razem napili :)

O kablach sieciowych się nie wypowiem, bo nawet nie wiem jaka miała by być niby różnica w dźwięku

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                  Ja się kłócić nie będę :)
                  Trzy osoby słyszące (z pośród trzech biorących udział w teście) tą samą różnicę na kablu X, to chyba jakiś dowód że różnica jest co nie? :)

Czy był bym w stanie się założyć że usłyszę różnicę?
                  Gdyby w teście brały udział te same kable, i tylko one, oraz ten sam sprzęt towarzyszący i najlepiej w tym samym pomieszczeniu, to może i tak... ale nie o dom jak to piszą na AS, a jedynie o "flaszkę" czy kratę browaru.
                  Nikt by się nie bał i nie miał wymówki, a po teście byśmy się razem napili :)

O kablach sieciowych się nie wypowiem, bo nawet nie wiem jaka miała by być niby różnica w dźwięku
                  A może bliżej o metodzie porównania? Bo ta też ma znaczenie i to duże.
                  Pozdrawiam.

Skomentuj

Bede robil kolejny test, tym razem faktycznie 2 przewody beda takie same, Jedne beda ze stalowych drutów, a drugi na bazie przewodu do can-busa ktory kosztuje 40zl/metr

zobaczymy czy ktos przejdzie pozytywnie test
                    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ok Panowie, ale nie dyskutujmy o wyższości kabli i autosugestii tylko o rzeczowych porównaniach i konkretnych propozycjach w niedużych kwotach.
                      Cała reszta była już opisana w innych kablowych wątkach i spam poście.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Polecam wypożyczać kable i je samemu testować.
                        Weźmiesz obojętnie jaki kabel z polecanych, no i co?
                        Skoro nie będziesz miał bezpośredniego porównania, to jak określisz że jest lepszy lub gorszy i pod jakim względem?
                        Tylko pod warunkiem, ze bedzie je miał wszystkie w tym samy czasie
                        Tylko wtedy taki test ma sens
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

noooo i znowu sie zaczyna...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            Tylko pod warunkiem, ze bedzie je miał wszystkie w tym samy czasie
                            Tylko wtedy taki test ma sens
                            Oczywiście.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                            Ok Panowie, ale nie dyskutujmy o wyższości kabli i autosugestii tylko o rzeczowych porównaniach i konkretnych propozycjach w niedużych kwotach.
                            Cała reszta była już opisana w innych kablowych wątkach i spam poście.
                            Oba tematy były już na forum więc równie dobrze można by ten skasować.

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta
                            Co polecicie w rozsądnej cenie i dobrej jakości ?
                            W tym przypadku odpowiedź jest zazwyczaj jedna, Klotz LY225T (10zł za metr).
                            Jeśli ktoś chce "lepszy" to musi się nastawić na porównanie brzmieniowe i tyle.

Skomentuj

Lepiej kupić zwykłe miedziane kable a za resztę zrobić 4 panele akustyczne z wełny mineralnej i dźwięk się poprawi nawet jak ktoś jest przygłuchy.

Skomentuj

Panowie chce wam się tracić czas na jakieś głupie kable ?
                                Normalne miedziane 2.5 a jak długie to 4mm i koniec tematu :)

Skomentuj

Mi 2,5 wydaja sie na wyrost.

Skomentuj

przy 5m ( w sumie 10m bo 5m w jedną i 5m w drugą stronę - 2 żyły ) to około 0.13om więc raczej nie są za cienkie przy takich długościach :)
                                    Cieńsze mogą być słyszalne . 0.13om + rezystancję styków kto wie czy już nie będą robić jakieś różnicy .
                                    ~3m i mniej można bezpiecznie brać cieńsze . 10m i powyżej brał bym już 4mm .

Skomentuj

chyba czas zrobic testy kabli Tylko musze sie zaopatrzyc w jakiej fajne :P

Skomentuj

Te red's podobały mi się w dotyku.

Cena również do przyjęcia.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez dan124 Zobacz posta
                                          Te red's podobały mi się w dotyku.
                                          To ważne jeśli przed odsłuchem będziemy chcieli "wygładzić" dźwięk

Skomentuj

Czaruję...
                                          X