Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner stereo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner stereo

Co możecie polecić z ampli stereo do 1500 zł ?

Mogę ci nie polecić yamahy rs-700. Ostro brzmiąca z kiepskim tunerem.
    A BG9 bije ją pod każdym względem. Zresztą całkiem sporo wzmaków bije :)

Skomentuj

Całkiem niezłe jest Onkyo TX-8050
      Jak kupisz na Amazon.de to z przesyłką wyjdzie około 1600

Skomentuj

Ja bym raczej się zastanowił po co amplituner , nie wiesz jak przyszłość wyjdzie dalej i czy fm będzie nadal nadawany, mimo wszystko jeśli ci już zależy to bym tuner jakiś starszy a porządny zakupił używkę a wzmak zrobił forumowy

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
          czy fm będzie nadal nadawany
          Będzie nadawany jeszcze długo. DAB u nas dopiero raczkuje, w niemczech jest już od dłuższego czasu a pomimo tego fm nadal tam nadaje.

Skomentuj

Mimo wszystko i tak bym robił osobno. Raz że nic ciekawego nie ma a dwa że można uzyskać lepszą jakość i większe dopasowanie klocków do siebie

Skomentuj

BG9 którego mam nie jest zły, ale nie ma pilota.
              Sugerujecie żeby moze sam tuner dokupic do BG9 ?

Skomentuj

Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta
                BG9 którego mam nie jest zły, ale nie ma pilota.
                Sugerujecie żeby moze sam tuner dokupic do BG9 ?
                Dokupić tuner, kupić pre Taza i 3lite i masz wypas jak się patrzy. Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
                  Ja bym raczej się zastanowił po co amplituner , nie wiesz jak przyszłość wyjdzie dalej i czy fm będzie nadal nadawany
                  Dlatego właśnie wskazałem to Onkyo
                  Oprócz odbioru FM ma możliwość odtwarzania strumieniowego oraz obsługę radia internetowego :)

Skomentuj

Są jeszcze amplitunery stereo z netem. od harmana i yamahy.
                    Ja bym właśnie tutaj widział przyszłość, sam jednak kupiłem ostatnio Marantza NR 1604 i do pre jak coś podłączę mu jakieś lepsze końcówki.

Skomentuj

Ponoć te harmany i onkyo sie psuja i sprzedawca mi polecał pioneera SX-20 Dab, ale czy pioneer to klasowa firma, tak jak denon czy marantz ?

Skomentuj

Ostanio nawet całkiem przyzwoite te klocki robią m może nie pchają co rok nowych klocków i nie reklamują się tak więc może siano idzie lekko w stronę jakości u nich.

Skomentuj

Onkyo kupil Pioneer´a , wiec teraz jest to samo :) Nowy wyglad Onkyo przypomina mi Pioneera dlatego juz mi sie przestal podobac..... Z onkyo nie mialem problemow, z denonem mialem..... takze nie wiem co lepsze :) Harmany byly dobre....kiedys .....
                          Ale to tylko moje osobiste zdanie.......

Skomentuj

A co nie było lepsze kiedys?
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dekodery

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                A BG9 bije ją pod każdym względem. Zresztą całkiem sporo wzmaków bije
                                Mam wszystkie graty kupione pod bg9, smaka narobiłeś zima idzie trzeba się wziąć za lutowanie😄

Skomentuj

Zamieszczone przez thx-boy Zobacz posta
                                  Onkyo kupil Pioneer´a , wiec teraz jest to samo :)
                                  Gdybyś zobaczył na jakich podzespołach jest robiony Pioneer zmieniłbyś zdanie :)
                                  W porównaniu z Onkyo to bardzo niskiej klasy zamienniki
                                  W Onkyo rzeczywiście padają płytki HDMI ale dotyczy to tylko amplitunerów KD ( zresztą w sprzętach innych firm też :) )
                                  Zapytaj tego sprzedawcę czy coś mu się nie porypało :)

Skomentuj

A dla mnie wzmak gra jako całośc a nie elementy w srodku
                                    Czyli słucham czy gra a nie zaglądam do środka i nie oceniam jego gry po zajrzeniu do środka

Chociaz tak naprawdę jeśli gra a w srodku jest złom i tanie elementy to mam wiekszy szacun do konstruktora
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tuner lepiej osobno, któryś z elementów Ci się znudzi i będziesz musiał zmieniać całość...
                                      Rozważyłbym też stare używki, bo da się trafić fajny klocek w niewygórowanych pieniądzach, jedynie znalezienie modeli z pilotem może być troszkę trudniejsze, odtwarzacz sieciowy można zrobić na jakiejś gotowej miniaturowej płytce, więcej zostanie na wzmacniacz. (Tunera robić nie polecam, bo bez przyrządów do uruchomienia wprawdzie zagra, ale nie będzie to nawet poprawne granie.)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X