Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pilot do Blaupunkt IR+40BK

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pilot do Blaupunkt IR+40BK

Witam,
    Wpadł mi w ręce tuner sieciowy Blaupunkt IR+40BK. Kupowałem jako uszkodzony ale mam obiekcje czy na pewno jest uszkodzony. Otóż sprzęt działa praktycznie poprawnie. Można łatwo go skonfigurować. Wyszukuje i łączy się ze stacjami DAB oraz internetowymi. Podłączyłem go po optyku pod amplituner Yamahy. Okazuje się, że by cokolwiek usłyszeć muszę skręcić sprzęt na co najmniej 3/4 mocy. I to była ta wada. Tuner ma mało mocy na wyjściu. Obstawiam jednak, że to nie uszkodzenie tylko wyciszenie softwarowe z pilota. Niestety sprzedawany tuner sieciowy był i jest BEZ PILOTA. Z panelu sterowania nie mam możliwości zmiany głośności samego tunera. Stąd pytanie skąd mogę wziąć pilota do tego ustrojstwa?? Bądź poradźcie mi jakiś zamiennik abym mógł to sprawdzić. W samej instrukcji nie był podany model pilota.

Zamieszczone przez Jimi Zobacz posta
    Witam,
    Wpadł mi w ręce tuner sieciowy Blaupunkt IR+40BK. Kupowałem jako uszkodzony ale mam obiekcje czy na pewno jest uszkodzony. Otóż sprzęt działa praktycznie poprawnie. Można łatwo go skonfigurować. Wyszukuje i łączy się ze stacjami DAB oraz internetowymi. Podłączyłem go po optyku pod amplituner Yamahy. Okazuje się, że by cokolwiek usłyszeć muszę skręcić sprzęt na co najmniej 3/4 mocy. I to była ta wada. Tuner ma mało mocy na wyjściu. Obstawiam jednak, że to nie uszkodzenie tylko wyciszenie softwarowe z pilota. Niestety sprzedawany tuner sieciowy był i jest BEZ PILOTA. Z panelu sterowania nie mam możliwości zmiany głośności samego tunera. Stąd pytanie skąd mogę wziąć pilota do tego ustrojstwa?? Bądź poradźcie mi jakiś zamiennik abym mógł to sprawdzić. W samej instrukcji nie był podany model pilota.
    Loritech Harmony ?
    https://support.myharmony.com/en-us/compatibility

Znalazłem, że obsługuje Blaupunkt IR 38e to może i twoje by złapało.

Skomentuj

IR+38 i IR+40 ma takiego samego pilota patrząc po instrukcji obsługi... z tym że cena takiego pilota jest równa cenie nowego tunera w Niemczech kosztuje jakieś 150 euro... wiec suma summarum poszukuje czegoś tańszego ja za tuner dałem 100 z wysyłką i wolał bym jakoś tanio sprawdzić swoje przypuszczenia
      Last edited by Jimi; 27.12.2015, 16:07.

Skomentuj

http://www.ebay.de/itm/Logitech-Harm...-/301830558504

Rozwalony lcd, ale za 1 eur chyba mozna sprawdzic

Na ebay sporo tego (nie tylko uszkodzone), innej (tańszej) możliwości sprawdzenia niestety nie znam.

Skomentuj

A masz może konto na ebay-u i znasz niemiecki? Bo ja nie a tak bym kupił... Jesteś w stanie pomóc??

Skomentuj

Czaruję...
          X