Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rabaty dla Klubowiczów

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rabaty dla Klubowiczów

Mam krótkie pytanko - czy użytkownicy tego forum mają jakieś rabaty w sklepach internetowych związanych z tematyką diy audio?

szukałbym wśród tych co grupowe ogarniali pewnie , ale pewnie większość z allegro a tam im więcej tym taniej

Skomentuj

Oficjalnie to chyba nie.

Skomentuj

Może konkretnie
        Co potrzebujesz?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chyba tylko tyle, co każdy z nas we własnym zakresie sobie wynegocjował a na forum o tym informacji nie ma. Tak sądzę..

Skomentuj

niestety członkostwo na tym forum nie zapewnia oficjalnie zadnych rabatow :(

trzeba indywidualnie sobie negocjowac w kazdym sklepie

najlatwiej bedzie chyba w akkusie. wystarczy kupic u nich kilka razy i juz da sie cos wynegocjowac

polink daje staly rabat zalezny od kwoty (chyba 1000 czy 1500zl)

nie posiadamy juz wlasnego sklepu wiec nie mozemy dawac zadnych rabatow

Skomentuj

Ale na forum są akcje grupowego zamówienia np. na cyrkle, PCB czy inne rzeczy które normalnie kosztowałyby o wiele drożej.

Skomentuj

Pytam ponieważ spotkałem się z taką formą promocji na innych forach gdzie klubowicze mieli np. rabat 10% w danym sklepie internetowym związanym z tematyką forum. Zdaję sobie z tego sprawę że zawsze można indywidualnie negocjować ceny ale czasami przy małych kwotach "nie wypada". Widziałem zakupy zbiorowe ale zazwyczaj temat dotyczył niestandardowych produktów, które faktycznie średnio opłaca się zamawiać jednostkowo. Natomiast interesują mnie głośniki, elementy zwrotnic itp. Z tego co kojarzę (choć mogę się mylić) często przewija się Akkus jako sklep polecany, więc pomyślałem że może Klubowicze mają u nich jakiś stały rabacik.

Osobiście potrzebuję aż 2x Scan Speak 913000 :)

Skomentuj

Nie mamy stałej współpracy z żadnym ze sklepów bo nie uznajemy reklamy na naszym forum
                  A to zazwyczaj za logo uszczone na stronie sklepy dają rabaty
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mnie też nurtuje ten problem że ceny podzespołów DIY są drogie i coraz droższe, nie mówiąc już o zniżkach klubowych których nie ma to coraz częściej w sklepach nie ma ŻADNYCH promocji. Żeby było ciekawiej nie ma wpływu dla tych cen ani kurs dolara, euro czy paliw. Sprzedawców interesuje stały duży zysk, parę razy na zapytania o rabaty czy promocje dostawałem tak buńczuszne, pogardliwe odpowiedzi że mi się odechciało zakupów.
                    Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Nie mamy stałej współpracy z żadnym ze sklepów bo nie uznajemy reklamy na naszym forum
                    A to zazwyczaj za logo uszczone na stronie sklepy dają rabaty
                    tak z ciekawości były sklepy zainteresowan reklamą na forum? Rozumiem zasady ale w dzisiejszych czasach wszędzie jest reklama - nie musi być przecież od razu pół strony w animowanych gifach.
                    Last edited by Shizo; 12.01.2016, 10:41.

Skomentuj

Duzy zysk?
                      Wiesz ile wynosi marza sklepów?

I tak odrazu pytasz o zniżkę?
                      Jestes ich stałym klientem?
                      Kupowałes u nich kilka razy?
                      Jestes z nimi w kontakcie?

Co do reklamy na forum i ew umowy z jakaś firma/sklepem to nie bedzie czegos takiego!
                      Temat uwazam za zamknięty
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jeżeli jeszcze jedno mogę dodać to rozumiem idę bezstronności i braku wzajemnej korelacji forum i sklepów branżowych za "peso".
                        Nie mniej chciałbym zapytać czy jest szansa na temat w stylu: Rabaty/ Kody promocyjne dla Klubowiczów

1. Firma AAA - 5% rabatu dla Klubowiczów - aby skorzystać wpisz przy zakupie kod rabatowy "DIYAUDIO"
                        2. Firma BBB - 10% rabatu dla Klubowiczów - aby skorzystać wpisz przy zakupie kod rabatowy "KODDIY"
                        ....itd.

Ja w tej sytuacji nie widzę mocnej reklamy a jedynie mały ukłon w stronę użytkowników. Taki mój pomysł. A czy sklepy będą chciały na to iść to jest już ich indywidualna sprawa.

Skomentuj

Nie ma
                          Rabaty musisz negocjować indywidualnie
                          Wszystko zależy od tego jakim negocjatorem jestes
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak przegladając forum to stx powinien dać rabat dla klubowiczów a może tylko wybrani mają konkretny rabat????

Skomentuj

Chyba nie tyle wybrani, ile znajomi :)

Skomentuj

Duzy zysk?
                                Wiesz ile wynosi marza sklepów?
                                Miałem swój sklep komputerowy - wiem że "zawsze coś można zrobić dla Klienta w promocji" i dodam że zawsze to się opacało bo klient wracał

I tak odrazu pytasz o zniżkę?
                                Jestes ich stałym klientem?
                                Kupowałes u nich kilka razy?
                                Jestes z nimi w kontakcie?
                                Jestem w innym klubie motoryzacyjnym i w dużej sieci moto mamy rabat na numer klubowy -20% - bez względu co kupię, w jakiej cenie i ilości, bez żadnego marudzenia, negocjacji - nieraz tylko z lekkim uśmiechem sprzedawcy.

Co do reklamy na forum i ew umowy z jakaś firma/sklepem to nie bedzie czegos takiego!
                                - nie mam zamiaru polemizować, jedynie dziwi mnie to i chętnie poznałbym powody takiego stanowczego "NIE dla reklam"

Skomentuj

Taka podjęliśmy decyzje juz dawno
                                  Nie chcemy aby nam mówiło sie, ze jest to forum sklepu "X" albo producenta "Y"

To jest forum "non profit"
                                  Last edited by lklukasz; 12.01.2016, 15:30.
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie,

Temat chyba zmierza ku zamknięciu.. z perspektywy handlującego dawanie upustów komuś z "jakiegoś klubu" mija się z celem i nie przynosi żadnych korzyści poza utratą marży. Chyba że, jest to związane z wzrostem sprzedaży z jakiegoś powodu. Idąc dalej wzrost musi (przynajmniej) pokrywać koszty związane z dodatkowym upustem, aby zysk w wartościach absolutnych wychodził na tyle samo, nie wspomnę już o "górce którą" chcemy osiągnąć. Kto siedzi w sprzedaży trochę się w tym orientuje

Patrząc od strony sprzedającego nie jest to opłacalne, bo popyt się nie zwiększy na dany produktu. Co innego grupowe zamówienie, można wynegocjować lepsze ceny ale też pod warunkiem, że dostawców jest min. dwóch i obaj mają świadomość konkurencji lub jej brak.

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                                    Tak przegladając forum to stx powinien dać rabat dla klubowiczów a może tylko wybrani mają konkretny rabat????
                                    Daleki byłbym od posądzania kogoś o otrzymywanie rabatów specjalnych w ramach promowania tych produktów na forum. Wynika to raczej z tego, że w ostatnim czasie jedyne tanie i ogólnie dostępne głośniki w Polsce to STXowe blaszaki. A że, duża część userów to garażowy dłubacze liczący grosz do grosza (nie ujmując i obrażając nikogo) to odpowiedź się sama nasuwa.. Z resztą ja ostatnio widzę, że coraz więcej jest konstrukcji na różnych nowych i drogich przetwornikach

Skomentuj

Czaruję...
                                    X