Mam krótkie pytanko - czy użytkownicy tego forum mają jakieś rabaty w sklepach internetowych związanych z tematyką diy audio?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rabaty dla Klubowiczów
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
niestety członkostwo na tym forum nie zapewnia oficjalnie zadnych rabatow :(
trzeba indywidualnie sobie negocjowac w kazdym sklepie
najlatwiej bedzie chyba w akkusie. wystarczy kupic u nich kilka razy i juz da sie cos wynegocjowac
polink daje staly rabat zalezny od kwoty (chyba 1000 czy 1500zl)
nie posiadamy juz wlasnego sklepu wiec nie mozemy dawac zadnych rabatow
Skomentuj
-
Pytam ponieważ spotkałem się z taką formą promocji na innych forach gdzie klubowicze mieli np. rabat 10% w danym sklepie internetowym związanym z tematyką forum. Zdaję sobie z tego sprawę że zawsze można indywidualnie negocjować ceny ale czasami przy małych kwotach "nie wypada". Widziałem zakupy zbiorowe ale zazwyczaj temat dotyczył niestandardowych produktów, które faktycznie średnio opłaca się zamawiać jednostkowo. Natomiast interesują mnie głośniki, elementy zwrotnic itp. Z tego co kojarzę (choć mogę się mylić) często przewija się Akkus jako sklep polecany, więc pomyślałem że może Klubowicze mają u nich jakiś stały rabacik.
Osobiście potrzebuję aż 2x Scan Speak 913000 :)
Skomentuj
-
Shizo
Mnie też nurtuje ten problem że ceny podzespołów DIY są drogie i coraz droższe, nie mówiąc już o zniżkach klubowych których nie ma to coraz częściej w sklepach nie ma ŻADNYCH promocji. Żeby było ciekawiej nie ma wpływu dla tych cen ani kurs dolara, euro czy paliw. Sprzedawców interesuje stały duży zysk, parę razy na zapytania o rabaty czy promocje dostawałem tak buńczuszne, pogardliwe odpowiedzi że mi się odechciało zakupów.
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNie mamy stałej współpracy z żadnym ze sklepów bo nie uznajemy reklamy na naszym forum
A to zazwyczaj za logo uszczone na stronie sklepy dają rabatyLast edited by Shizo; 12.01.2016, 10:41.
Skomentuj
-
Duzy zysk?
Wiesz ile wynosi marza sklepów?
I tak odrazu pytasz o zniżkę?
Jestes ich stałym klientem?
Kupowałes u nich kilka razy?
Jestes z nimi w kontakcie?
Co do reklamy na forum i ew umowy z jakaś firma/sklepem to nie bedzie czegos takiego!
Temat uwazam za zamkniętyJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Jeżeli jeszcze jedno mogę dodać to rozumiem idę bezstronności i braku wzajemnej korelacji forum i sklepów branżowych za "peso".
Nie mniej chciałbym zapytać czy jest szansa na temat w stylu: Rabaty/ Kody promocyjne dla Klubowiczów
1. Firma AAA - 5% rabatu dla Klubowiczów - aby skorzystać wpisz przy zakupie kod rabatowy "DIYAUDIO"
2. Firma BBB - 10% rabatu dla Klubowiczów - aby skorzystać wpisz przy zakupie kod rabatowy "KODDIY"
....itd.
Ja w tej sytuacji nie widzę mocnej reklamy a jedynie mały ukłon w stronę użytkowników. Taki mój pomysł. A czy sklepy będą chciały na to iść to jest już ich indywidualna sprawa.
Skomentuj
-
Shizo
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaDuzy zysk?
Wiesz ile wynosi marza sklepów?
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaI tak odrazu pytasz o zniżkę?
Jestes ich stałym klientem?
Kupowałes u nich kilka razy?
Jestes z nimi w kontakcie?
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaCo do reklamy na forum i ew umowy z jakaś firma/sklepem to nie bedzie czegos takiego!
Skomentuj
-
Panowie,
Temat chyba zmierza ku zamknięciu.. z perspektywy handlującego dawanie upustów komuś z "jakiegoś klubu" mija się z celem i nie przynosi żadnych korzyści poza utratą marży. Chyba że, jest to związane z wzrostem sprzedaży z jakiegoś powodu. Idąc dalej wzrost musi (przynajmniej) pokrywać koszty związane z dodatkowym upustem, aby zysk w wartościach absolutnych wychodził na tyle samo, nie wspomnę już o "górce którą" chcemy osiągnąć. Kto siedzi w sprzedaży trochę się w tym orientuje
Patrząc od strony sprzedającego nie jest to opłacalne, bo popyt się nie zwiększy na dany produktu. Co innego grupowe zamówienie, można wynegocjować lepsze ceny ale też pod warunkiem, że dostawców jest min. dwóch i obaj mają świadomość konkurencji lub jej brak.
Zamieszczone przez awaria Zobacz postaTak przegladając forum to stx powinien dać rabat dla klubowiczów a może tylko wybrani mają konkretny rabat????
Skomentuj
Skomentuj