Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki prezent na chrzest?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki prezent na chrzest?

Mam takie pytanie może mało związane ze stroną ale jestem w kropce. Niedługo chrzciny siostrzeńca i muszę kupić coś fajnego... Ktoś ma jakieś doświadczenia i mógłby mi polecić jakiś dobry prezent na chrzest? Bo ja już nie wiem... :huh:

Kwota i co już ma.

Skomentuj

chcialem juz pisac ze zabronione jest poruszanie tematow zwiazanych z religia... ale mozemy to podciagnac pod prezent

na chrzest daje sie cos symbolicznego, cos co maly/mala beda mogli po latach wyciagnac i miec pamiatke
      podobno kupuje sie srebrne łyżeczki - ale po co, dlaczego lyzeczka i w jakim to celu to nie mam pojecia

ja kupilem srebrna pamiatke z grawerem

jak za "slaby" pomysl to dozucasz gruba koperte i po sprawie

Skomentuj

Może medalik, krzyżyk a najprościej to kopertę. Rodzice kupią to co potrzeba dziecku.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

na chrzest daje sie cos symbolicznego, cos co maly/mala beda mogli po latach wyciagnac i miec pamiatke
          Jedno mam po, drugie przed i to co Paweł napisał wystarczy, nic dodać nic ująć , bez zbędnych kopert chyba że rodzice mają widzi mi się , ale to dla dziecka ma być w sumie

Skomentuj

Zaloz dzieciakowi lokate dlugoterminowa :)

Skomentuj

Accutona za 5 koła Albo jakąś kopułkę do wciskania
              Last edited by SowaZ; 25.03.2016, 23:01.

Skomentuj

Łańcuszek i krzyżyk.

Skomentuj

Dokładnie. Łańcuszek i krzyżyk to najlepszy prezent. Jakiś czas temu chrzciłem córcię i szczerze mówiąc miałem delikatny niesmak otrzymując kopertę. To ma być coś dla maluszka jako pamiątka, nie dla rodziców!

Skomentuj

Uncja złota. Jak przyjdzie 'bratnia pomoc' z zachodu lub wschodu to przynajmniej będzie miał się za co wykupić.

Skomentuj

lancuszek + krzyzyk to wg mnie nie najlepsza opcja
                      dzieciak bedzie chcial to szybko nosic i szybko to zniszczy...

pamietam jak od malego dostawalismy czesto lancuszki i szybko je zrywalismy... dopiero w wieku ok 13-14 lat dostalem swoj ostatni lancuszek (wciaz na szyi - nawet zapominam ze go mam )

chrzest to jeszcze nic szczegolnego... ale wkurza mnie ta paranoja z prezentami na pierwsza komunie :(
                      my 20 lat temu dostawalismy pilke, zegarek i co najwyzej rower! i bylismy z tego zadowoleni.
                      a teraz bez komputera nie ma co podchodzic :(

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Zaloz dzieciakowi lokate dlugoterminowa
                      a to jest znakomity prezent dla chrzesniaka!
                      zakladasz taka lokate lub konto, wplacasz co miesiac symboliczna kwote i dajesz na prezent albo na 18 urodziny (ma na samochod) lub jak wieksza kwota to np na slubie (ma na wesele lub na mieszkanie)

sam mialem tak robic, ale nie bylo mnie stac :(
                      moze teraz nadrobie zaleglosci

Skomentuj

a teraz bez komputera nie ma co podchodzic
                        Obawiam się że niedługo to trzeba będzie już coś więcej... paranoja.

Skomentuj

Teraz to quady, kucyki...

BTW. Piwowarzy domowi z okazji urodzin dziecka warzą specjalne mocne piwo (porter, ris, barley wine), ktore będzie degustowane na 18-ce. :-)
                          Last edited by Birofil; 26.03.2016, 15:16.

Skomentuj

Co prawda nie na chrzest lecz na pierwsze urodziny moja córcia dostanie prezent dopiero na 18 urodziny. Co rok nagrywamy z rodziną i ze znajomymi krótkie życzenia oraz co tam się działo z nami i z maluszkiem w ostatnim roku. I taki zbiór filmików dostanie na 18 urodziny. Taka mała retrospekcja. Oczywiści kopii zapasowych jest kilkanaście

Skomentuj

widzialem tez w sieci fajny pomysl. zakladasz maila dzieciakowi i wgrywasz tam zdjecia z jego zycia

w sumie samo zalozenie maila o dobry pomysl, bo za 18 lat to bedzie ciezko adres wymyslic

Skomentuj

bo za 18 lat to bedzie ciezko adres wymyslic
                                Jak patrzę na te imiona jakie teraz nadają to wątpie żeby był problem :)

Skomentuj

Jak się moje dzieciaki rodziły to pozakładałem im adresy. I teraz po paru latach jak znalazł, bo zamiast "misiaczek2399478" mają jakieś normalne aliasy. Jak rzeczywiście jeszcze coś tam powrzucasz ciekawego (np. zdjęcia z czasu spędzonego razem) to powinien być fajny prezencik. Jak jeszcze dorzucisz coś do konta to będzie IHMO jak najbardziej OK. Takiemu oseskowi w tej chwili i przez najbliższe parę lat najbardziej jest potrzebny czas rodziców, nie jakieś materialne rzeczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Lamerio Zobacz posta
                                    Uncja złota. Jak przyjdzie 'bratnia pomoc' z zachodu lub wschodu to przynajmniej będzie miał się za co wykupić.
                                    To wcale nie jest taki głupi pomysł, tylko ja bym zamienił na srebro bo na uncje złota nie każdego stać. Srebro puki co jest realtywnie tanie do złota, może sie okazać że za kilka lat podskoczy o kilkaset procent. A i inaczej takie coś wygląda jak koperta

Skomentuj

Zamieszczone przez gorsky Zobacz posta
                                      Mam takie pytanie może mało związane ze stroną ale jestem w kropce. Niedługo chrzciny siostrzeńca i muszę kupić coś fajnego... Ktoś ma jakieś doświadczenia i mógłby mi polecić jakiś dobry prezent na chrzest? Bo ja już nie wiem... :huh:
                                      dzięki za wszystkie odpowiedzi! Zakupiłem albumik na zdjęcia i medalik

Skomentuj

na fajny pomysł się zdecydowałeś:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X