Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomysł na klona Wilsonów 3 (wolna dyskusja)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomysł na klona Wilsonów 3 (wolna dyskusja)

Dzień Dobry,
    Graty do pre i jiga zamówione, wkładka i rurka także.
    Z tej okazji myślałem nad jakąś bardzo dobrą kopią Wilsonów. Mówiąc bardzo dobrą mam na myśli brzmienie i wierne odwzorowanie kształtu.
    Myślałem nad takim zestawem głośników SB ACOUSTICS MW16P SATORI , SCAN-SPEAK 26W/8867T00 REVELATOR wysoki nie wiem?
    Te przetworniki z tego co czytałem są bardzo dobre i mega przypominają oryginał (nawet plamki na średnich). Podsyłam link z którego patrzę bo co zdjęcie to inna wersja http://cdn.stereophile.com/images/211wilson.2.jpg
    Jednak nie wiem jak z aplikacją dopiero będę się uczył projektowania zwrotnic troszkę teorii znam więc mam nadzieję że z waszą pomocą w moich nie zbyt odległych planach powstaną Wilsony.
    Zachęcam do wypowiadania się szczególnie doświadczonym konstruktorom. :)

z Marianem gadaj, jego pomoc przy stolarce będzie bezcenna. Widzę że, chyba nawet blisko macie do siebie

Skomentuj

Chodzi mi bardziej od strony elektronicznej bo stolarka to nie wielki problem

Skomentuj

Ile masz kasy na wysokotonówkę ?

Skomentuj

300-400 zł za sztukę wystarczy?

Skomentuj

Nie wiem czy celowałbym w Satori 16 cm, miałem plan na podobne kolumny...miałem nawet zbudowany prototyp...i zrezygnowałem i z aluminiowego Revalatora na dole i z 16 cm Satori. Z mojego setu ostały się jedynie wysokotonowe berylowe Iluminatory.
            Nawet ostało mi się jakieś zdjęcie
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Szczena mi opadła że wymyśliłem sobie coś od tak i już ktoś to robił chyba to forum nigdy nie przestanie mnie zadziwiać.
              Co w tym zestawie Ci się nie podobało?

Skomentuj

Czaruję...
              X