Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nieudzielone odpowiedzi - Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nieudzielone odpowiedzi - Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia :)

Zamieszczone przez raven1985
    Tomek poświęcił czas na napisanie tego mechanizmu grupowych zamówień
    To prawda że wykonał kawał dobrej roboty , bardzo potrzebnej i przydatnej
    Niestety , w przypadku tego konkretnego zamówienia tylko utrudnia i dokłada roboty prowadzącemu
    Jak widać sporo osób zainteresowało się moją wypowiedzią , natomiast żadna nie zadała sobie trudu przeczytania uważnie i zastanowienia się dlaczego jest to utrudnienie
    Brawo za czytanie ze zrozumieniem :) W końcu najważniejsze to sobie pokrzyczeć i postraszyć , tudzież jojczeć i stękać

dolphin123 jest jedynym któremu jeszcze się chce tego wszystkiego pilnować i sprzątać burdel
    Sądzę (i nie tylko ja) że najlepiej by zrobił pozbywając się ciężaru moderatorstwa , mniej udzielając się na forum i unikając obrażania innych :)

więc zamiast marudzić to może wrzucił byś coś na forum ?
    A TY kiedy coś ostatni raz wrzuciłeś ?
    Chyba było to kilka lat temu - czyli dla współczesnych - NIDGY :)

Kilka miesięcy temu chwaliłeś się na forum analogówką , gdy zapytałem o schemat zniknąłeś i nabrałeś wody w usta
    Nawet na PW nie raczyłeś w jakikolwiek sposób odpowiedzieć
    Widocznie w ostatnim czasie nabrałeś dobrych manier od LuSzTi
    On też nie odpowiada na PW
    Natomiast w Twoim zastępstwie ryczał na forum , że to ściśle tajny "komercyjny" projekt
    Śmiechu warte :)
    Mimo wszystko życzę Wam aby przyniósł fortunę :)
    Przecież tak przełomowy i nowatorski schemat powinno się chyba zastrzec w urzędzie patentowym ? :)

Wrzuciłeś jakiś projekt do skopiowania ?
    Może artykuł na forum ?
    No właśnie .
    Teraz wiesz czemu się nic nie dzieje
    Te powyższe pytania kieruję właśnie do Ciebie :)
    Teraz już wiesz dlaczego nic się nie dzieje

Diyaudio.pl czytuję od wielu , wielu lat
    Jednak od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie , że niektórzy zarejestrowali się tutaj tylko po to aby wyrobić sobie renomę , pochwalić się , nawiązać kontakty ................... I TRZEPAĆ DZIĘKI TEMU KASĘ
    Samo zarabianie pieniędzy nie jest czymś wstydliwym - wręcz przeciwnie - jest chwalebne
    Lecz takie postępowanie wygląda na zwykłą kryptoreklamę
    I wzbudzanie ciekawości potencjalnych klientów

Zamieszczone przez .3lite
    Nic nie było wywalone, temat został przeniesiony do offtopic i wyjaśniłem autorowi w czym problem i jak go może rozwiązać
    Jednak mój poprzedni temat założony w OFF TOPIC został zakneblowany i wywalony do śmietnika :)
    Jak to wytłumaczysz ?
    Morderator się pomylił ?
    Według mnie to zamiatanie śmieci pod dywan i udawanie , że nie śmierdzi :)

Zamieszczone przez .3lite
    Rozumiem, że odnosisz się teraz do zamówienia organizowanego przez użytkownika kolmen. No cóż, przykro mi z tego powodu, ale to nie znaczy, że użytkownik kolmen otrzyma jakieś specjalne prawa na forum. Regulamin dotyczy wszystkich, wystarczy napisać temat zgodny z zasadami forum i wszystko będzie dobrze.

Ja wiem, że obaj jesteście przyzwyczajeni to syfu jaki panuje na AS, czyli temat można walnąć gdzie się chcę i wszystko będzie cacy, ale niestety tutaj tego nie ma. Zachowujemy się porządnie, tematy są segregowane i mamy bardzo prosty regulamin, który trzeba przestrzegać. To wszystko jest zrobione w celu utrzymania przejrzystego forum.

Ja jak wchodzę na nowe forum i chcę założyć temat, to najpierw czytam przyklejone wątki z tytułem "Regulamin działu". Staram się dostosować do zasad, które panują na danym forum, a nie wchodzę jak do siebie i robię syf, ponieważ tak mi się podoba.
    Regulaminy czytałem kilkakrotnie
    I staram się do nich stosować
    Zastrzeżenia moje dotyczą kolesiostwa , którego szczerze i z całego serca nienawidzę
    Od kiedy utworzony został moduł zamówień zbiorowych było wiele zamówień , które się bez niego obyły
    Jednak tylko w moim przypadku temat został zakneblowany bez wyraźnej przyczyny , natomiast z aż nadto widocznych powodów
    Przecież poprzednie przynajmniej dwie edycje zmówienia na listwy jakoś obyły się bez istniejącego modułu i LuSzTiemu nie przeszkadzały ?

Tłumacząc to na język zrozumiały dla wszystkich : :)

Nie wszyscy użytkownicy forum traktowani są jednakowo i nie od wszystkich wymagane jest bezwzględne respektowanie regulaminów
    Każdy może to sprawdzić konfrontując datę powstania modułu zamówień zbiorowych i dat samych zamówień :)

Zamieszczone przez Micwoj
    Kolmen, inni dali radę zrobić grupowe i nie płaczą, o co ci chodzi, chłopie?
    Właśnie o to , o czy pisałem powyżej - KOLESIOSTWO :)

Zamieszczone przez dako333
    postaw vbot dla przejrzystości a będzie łatwiej nam i Tobie
    Nie mam pojęcia czym to się je :)
    Ja prosty chłop jestem :drool:

Zamieszczone przez lklukasz
    Ciekawe jakie zdanie na ten temat bedą mieć twój potencjalni "klienci"
    Czy zaufają twojej krótkiej obecności na forum i małej ilości postów
    Nie mam zamiary nikomu się przymilać
    Nie oczekuję też poklasku i wdzięczności za pomoc
    Wystarczy mi tylko aby nikt nie przeszkadzał i nie dokładał mi roboty , której i tak mam w nadmiarze :)
    Ci którzy mnie znają wiedzą kim jestem
    I to mi wystarczy
    Last edited by kolmen; 01.04.2016, 13:56.

Dosyć poważnie kolega usiłuje otrzymać zakaz pisania na forum.
    Utworzenie poprawnego działu zajęło by Ci mniej czasu niż pisanie wypracowań i obrażanie wszystkich dookoła.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Dosyć poważnie kolega usiłuje otrzymać zakaz pisania na forum.
      Utworzenie poprawnego działu zajęło by Ci mniej czasu niż pisanie wypracowań i obrażanie wszystkich dookoła.
      Jak do tej pory przedstawiłem tylko gołe fakty
      Każdemu należy się prawda i wyjaśnienie :)
      Nie proś mnie o ujawnianie CAŁEJ prawdy
      To co jest powyżej powinno wystarczyć

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
        Brawo za czytanie ze zrozumieniem
        Wyobraź sobie, że zadałem sobie trud przeczytania całego tematu o tym zamówieniu zanim coś napisałem .
        I nie widzę żadnego powodu dla którego ten mechanizm miał by coś utrudniać .
        Może nasz oświecisz ?

unikając obrażania innych
        No jak na razie to Ty obrażasz i formułujesz poważne zarzuty pod adresem innych użytkowników forum .

A TY kiedy coś ostatni raz wrzuciłeś ?
        Nie mam zamiaru się licytować ani nic udowadniać .
        Tobie ani nikomu innemu .
        No ale jak bardzo chcesz proszę :
        http://diyaudio.pl/showthread.php/25...l=1#post473966

1 miesiąc temu .
        Zobacz sobie też do działu projektów.

Diyaudio.pl czytuję od wielu , wielu lat
        Jednak od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie , że niektórzy zarejestrowali się tutaj tylko po to aby wyrobić sobie renomę , pochwalić się , nawiązać kontakty ................... I TRZEPAĆ DZIĘKI TEMU KASĘ
        Samo zarabianie pieniędzy nie jest czymś wstydliwym - wręcz przeciwnie - jest chwalebne
        Lecz takie postępowanie wygląda na zwykłą kryptoreklamę
        I wzbudzanie ciekawości potencjalnych klientów
        Najbardziej właśnie bolą takie oskarżenia i jest to jeden z powodów dla których po prostu mi się już nie che .
        Większość projektów które robiłem czy były wklejane na forum czy nie były, robiłem praktycznie po kosztach płyt na budki a często sam do nich dokładałem .

Kilka miesięcy temu chwaliłeś się na forum analogówką , gdy zapytałem o schemat zniknąłeś i nabrałeś wody w usta
        Nawet na PW nie raczyłeś w jakikolwiek sposób odpowiedzieć
        Widocznie w ostatnim czasie nabrałeś dobrych manier od LuSzTi
        On też nie odpowiada na PW
        Natomiast w Twoim zastępstwie ryczał na forum , że to ściśle tajny "komercyjny" projekt
        Śmiechu warte
        Mimo wszystko życzę Wam aby przyniósł fortunę
        Przecież tak przełomowy i nowatorski schemat powinno się chyba zastrzec w urzędzie patentowym ?
        Nigdzie nie znikam .
        Po prostu wchodzę tu rzadziej niż kiedyś i nie jestem w stanie odpowiadać na każe PW .
        Sorry .

Akurat projekt dac-a miał być wrzucony na forum bo plany się zmieniły , zmieniła się koncepcja a projekt został .
        Nie miałem czasu skończyć rewizji płytki i softu dlatego go nie ma .
        Po za tym szykuje też inny projekt .
        Zobaczysz w najbliższym czasie ... może .
        Bo po co mam wrzucać ? Żeby potem czytać tego typu teksty ?

Ja skończyłem .
        Weź się ogarnij i zrób to zamówienie jak należy .
        Albo nie rób nic, jak chcesz .

Skomentuj

Kolmen, albo napisz normalnie, otwartym tekstem że ci się odechciało, to ktoś zainteresowany może przejmie temat , albo zrób to zamówienie.
          Sam nie jestem zainteresowany, ale kilkanaście osób czeka z niecierpliwością, a ty masz muchy w nosie zamiast załatwić, nieładnie.

Załóż zam zbiorowe, skopiuj istotne informacje z wątku, podaj cene, terminy i starczy. Za to dostaniesz fajnego excella z adresami, narzędzia do kontroli płatności itp. To naprawdę fajnie działa.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
            Kolmen, albo napisz normalnie, otwartym tekstem że ci się odechciało, to ktoś zainteresowany może przejmie temat , albo zrób to zamówienie.
            Sam nie jestem zainteresowany, ale kilkanaście osób czeka z niecierpliwością, a ty masz muchy w nosie zamiast załatwić, nieładnie.

Załóż zam zbiorowe, skopiuj istotne informacje z wątku, podaj cene, terminy i starczy. Za to dostaniesz fajnego excella z adresami, narzędzia do kontroli płatności itp. To naprawdę fajnie działa.
            Nie musisz się martwić niczego mi się nie odechciało :)
            Zawsze uważałem , że jeżeli projekt powstał na bazie wiedzy zaczerpniętej z diyaudio.pl i dzięki pomocy innych forumowiczów to powinien tutaj pozostać
            Tutaj też powinno powstać zamówienie zbiorowe i jeżeli kiedyś będzie to możliwe powinien być rozwijany

- - - - - aktualizacja - - - - -

raven1985 proszę w takim razie abyś nie żywił do mnie urazy i przyjmij przeprosiny :)
            Twoje milczenie było dwuznaczne , a reakcja ze strony LuSzTiego wyraźna
            Nigdy tego nie sprostowałeś , więc przyjąłem zwyczajowo - że milczenie jest znakiem zgody :rolleyes:

Z mojej strony wydaje mi się że wyjaśniłem już wszystko
            Zawsze chętnie udzielę dodatkowych odpowiedzi odnośnie moich intencji i staram się posługiwać faktami

Skomentuj

kolmen ja też nie wiem jak postawić vbot bo tego nie robiłem ale przecież wystarczy zapytać kogoś z moderacji.
              Jeśli chcesz dać swój wkład w diyaudio.pl to zrób to zamówienie jak ci każą bo pamiętaj szef ma zawsze racje...

Odpóść bo nie tylko Ty zostałeś potraktowany może zbyt drastycznie ale starzy zawsze mogą więcej choć może często robią to nieświadomie.
              Nie obrażajmy się na siebie, raczej bądźmy jak stare małżeństwo...

Skomentuj

Zamieszczone przez dako333 Zobacz posta
                ci każą bo pamiętaj szef ma zawsze racje...
                Nikt nic nie każe, tylko prosi. Nie ma chyba co rozwijać tego wątku i się szarpać nawzajem, bo postawione jest fajne zamówienie.

Skomentuj

Jednak mój poprzedni temat założony w OFF TOPIC został zakneblowany i wywalony do śmietnika
                  Jak to wytłumaczysz ?
                  Morderator się pomylił ?
                  Według mnie to zamiatanie śmieci pod dywan i udawanie , że nie śmierdzi
                  Kolega Marios po prostu stwierdził, że temat nic nie wnosi i go zamknął. Niekoniecznie była to dobra decyzja, ale tak się stało. Ja polecałem ten temat zostawić i dalej polecam, więc myślę, że teraz na spokojnie możesz napisać swoje spostrzeżenia.

Zastrzeżenia moje dotyczą kolesiostwa , którego szczerze i z całego serca nienawidzę
                  Może po prostu podaj te przykłady. Ponad dwa lata temu robiłem zamówienie na kit do E-450 będąc "zmuszonym" do użycia forumowego systemu zamówień, było to generalnie jeszcze przed statusem moderatora i powiem ci szczerze - dolphin123 wywalił mój pierwszy temat względem tego zamówienia, ponieważ nie spełniał regulaminu. Po prostu nie było dokładnej informacji co i ile kosztuje. Zamiast się denerwować i smucić na forum, to po prostu poprawiłem ten temat.

Nie wierzysz w to co napisałem? Zobacz sobie na poniższy post:

http://diyaudio.pl/showthread.php/23...l=1#post390033

Sugeruje on jasno, że wcześniejszy temat został przez niego wyrzucony, ponieważ nie był wystarczająco przejrzysty (brakowało informacji o dokładnych cenach).

Wszyscy musimy stosować się do regulaminu. Nie ma tu żadnego kolesiostwa, które cały czas wypominasz.

Skomentuj

Zamieszczone przez dako333 Zobacz posta
                    kolmen ja też nie wiem jak postawić vbot bo tego nie robiłem ale przecież wystarczy zapytać kogoś z moderacji.
                    Jeśli chcesz dać swój wkład w diyaudio.pl to zrób to zamówienie jak ci każą bo pamiętaj szef ma zawsze racje...

Odpóść bo nie tylko Ty zostałeś potraktowany może zbyt drastycznie ale starzy zawsze mogą więcej choć może często robią to nieświadomie.
                    Nie obrażajmy się na siebie, raczej bądźmy jak stare małżeństwo...
                    Na nikogo się nie obrażam :)
                    Ta cała sprawa pozwoliła mi przy okazji na oddzielenie ziaren od plew :)
                    Szkoda tylko , że realizacja zamówienia się opóźniła - ale mam nadzieję iż reszta pójdzie sprawnie

Skomentuj

no nie wytrzymam! :(

po tym temacie to juz lepiej odpusc organizowanie tego zamowienia
                      zrobiles sobie super antyreklame :(

Skomentuj

Może i kolega nie bardzo chciał lub mógł zastosować się do regulaminu, ale już jest po sprawie. Wytłumaczone zostało chyba wszystko co miało być. I choćby zrobił sobie antyreklamę to doprowadził do założenia oficjalnie zbiorowego zamówienia z czego się cieszę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          no nie wytrzymam! :(

po tym temacie to juz lepiej odpusc organizowanie tego zamowienia
                          zrobiles sobie super antyreklame :(
                          Podobno reklama jest dźwignią handlu :)
                          Jako że nie zamierzam prowadzenia tego zamówienia czynić źródłem zarobku , antyreklama mi nie zaszkodzi :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Artmag Zobacz posta
                          I choćby zrobił sobie antyreklamę to doprowadził do założenia oficjalnie zbiorowego zamówienia z czego się cieszę.
                          Ja również cieszę się z tego , że rozwijanie tego projektu pozostanie tutaj - na diyaudio.pl :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X