Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz ... sorry znowu ....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wzmacniacz ... sorry znowu ....

Mam problem z kupnem wzmacniacza ... oczywiście nie chcę kupić nowego w cenie kilku tysięcy ... mam kilka kolumn , interesowałem się audio mocniej jakieś 20 lat temu ... powymieniałem kilka wzmacniaczy u handlarzy no i ... konkluzje : chyba lepszy jest sprzęt ten sprzed trzydziestu laty ... można kupić coś taniego ale trzeszczy strzela charcze itd. Co z naprawami tego ? Klocki 20 letnie często są w cenach prawie takich jak za ich nowości - mam kilka cennikow z tamtych lat ... co też nie gwarantuje że będą grać ... ja elektronikiem nie jestem coś tam kiedyś lutowałem , ale łapy mi się trzęsą no i uważam że trzeba mieć sprzęt i podstawy naukowe żeby zrobić coś godnego zaufania i podłączać do prądu ... także może mi ktoś pobocze coś kupić ?? Ps. Np. Brałem od jednego wzm nikko 6coś tam ... strzelał przy cichej muzyce ze dobrze ze zdążyłem go wyłączyć bo by mi głośniki spalił ... ale to co grał przez chwilę było naprawdę ładne ;-)

Zamieszczone przez onnietutejszy Zobacz posta
    nikko 6coś tam
    A konkretnie?
    Jaki budżet?
    Jakie kolumny?
    Jakie pomieszczenie?

Skomentuj

Nie na temat...
      Przeniosłem to do offtopa, ściśle z elektroniką to ma niewiele wspólnego. Jak temat się rozwinie w dobrym kierunku wrócimy do właściwego działu :)

Skomentuj

Polecam obejrzeć, przegląd tanich i w miarę dobrych wzmacniaczy (w zestawieniu z kolumnami, by razem "gadało" - co nie oznacza, że z innymi dobrze nie zagra).

Warto obejrzeć również kolejne dwa odcinki, w których autorzy uwzględnili wyższe progi cenowe

Nie na temat...
        Zredukowałbym ilość wielokropków w wypowiedziach, po strasznie utrudniają czytanie postów

Skomentuj

ok

Kolumn mam kilka ...bw cdm1 , dali 104 ale mi one nie grają , canton takie stare małe monitorki ładnie grające ... mam ... mam i wzmacniacze ... ale coś chciałbym do tych małych z większym basem ładnie kolorowo grające ... nie musi być głośno i mocno pokój standard 20 kilka metrów

Skomentuj

Dali nie grają ... czyli nie podoba mi się ich brzmienie .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Cantot gle 50 .
            Ps. Mi też wiele rzeczy się nie podoba ale staram się być obiektywny i nie jednostronny

Skomentuj

Akurat Dali 104 uchodzą za całkiem niezłe kolumny w swojej klasie. Może faktycznie nie odpowiada Ci brzmienie samych kolumn, ale może to być również kwestia dopasowania odpowiedniego wzmacniacza, a może nawet miejsca odsłuchowego.

Kolejny raz podlinkuje, może wielu konkretów tam nie ma, ale daje do myślenia, że same kolumny, to tylko część toru audio:
              http://diyaudio.pl/showthread.php/27...e-sprz%C4%99tu

Skomentuj

Nie ... o dali 104 słyszałem kiepskie opinie ... to sprzęt do tanich wzmacniaczy i się z tym zgadzam ... mnie interesuje koloryt muzyki muzyka to głównie środek pasma ... 104 to raczej sprzęt do rocka .... ja rocka rzadko słucham , poza tym nie mieszkam w dużym mieście nie wiem czy u mnie jest ktoś dobrze naprawiający taki sprzęt . Do wawy mam 100 km i jeździć z każdym głupstwem do niewiadomo kogo ... ps. Wawa jest droga ... słyszałem o firmie zajmującej się vintage ... ale są tam drogie produkty i nie dają żadnej gwarancji ... u mnie to gra z przedwzm nad 114 i dwie koncówki denon poa 800 nie jako monobloki tylko oddzielnie ... mam jeszcze jakiś rezerwowy wzmacniacz tani ... o którym nie wspomnę ;-) ... no i przydałoby się coś lepszego ... o np. Tym preampem nad mam mały problem buczy coraz głośniej ... chyba to jest transformator ... naprawiać ? ? ... w muzyce nie przeszkadza bo za cicho ale jest dyskomfort jak skończy się utwór ... :-);-) chyba nie wybuchnie ... ale spalić coś może ???**Ps . Dzięki za rady*

Skomentuj

Czaruję...
                X