Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oglądanie filmów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Oglądanie filmów

Witam

Kiedyś była możliwość ogladania online sporej ilości filmów online, przykładowo na sewisie cda. Pomijając legalność, było sporo zasobów na serwisach typu "słynny gryzoń" czy torrenty. Ostatnimi czasy zauważyłem coraz gorzej z dostepem do tych wszystkich zasobów oraz niechęć do poświęcania czasu na kombinowanie.

Pytanie jest proste, czy istnieje jakiś serwis na zasadzie vod, przykładowo płace miesięcznie xx zł i mam dostęp do bazy kiedy chce, zarówno stare jak i nowe filmy. Sukałem ostatnio filmów od marvela, czy miałem ochotę na stare "1408" czy "skarb narodow" i widze ze nie ma możliwosci nawet za kase.

Może problem rozwiąże kupienie płatnej tv z vod?

Podkreślam, nie szukam dojścia do nielegalnych żródeł i darmowych.
    Last edited by dragon; 20.11.2016, 07:50.

Patrzyłeś na Netflix?
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nie, ale z tego co wiem od innych użytkowników netflix, baza filmowa też nie jest obszerna i mało jeszcze po polsku (napisy/lektor), sporo seriali, ale mi zalezy na filmach.

Skomentuj

Popieram propozycję.
        Za netflixa na 2 ekrany płacisz 43zł/mc, na ekran trzeba jakichś 6Mb/s łącza, aby bez żadnych problemów oglądać.
        Filmów pod dostatkiem, do większości są napisy, albo lektor.
        Odkąd zacząłem tego używać nie widzę żadnego powodu by szukać gdziekolwiek filmów, jak przyciśnie coś nowego to zawsze mogę z apple tv nowości DVD wypożyczyć.

To morduje torrenty, za cenę lepszej pizzy masz filmów więcej niż czasu na nie. Ściąganie to bardziej zostało dla idei ^^

EDIT: Z samymi filmami może być różnie, bo to już częściej wypożyczalnie gdzie płaci się za dany film.
        Last edited by Marcin V; 20.11.2016, 11:19.

Skomentuj

A probowałęś w dodatkach Kodi?

Skomentuj

Tzn masz na myśli jakieś repozytoria konkretne ?

Panowie znalazłem strone z lista filmów i seriali na netflixie, no i z popularnych staroci to mało materiału...

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
              Tzn masz na myśli jakieś repozytoria konkretne ?
              Na kodi masz dodatek GENESIS gdzie jest spora baza filmów online. Do tego dołożyć wystarczy dodatki napiprojekt, opensubtitles, dobre łącze i można bez ściągania oglądać.

Skomentuj

Na pewno weź też pod uwagę odbiorniki na enigmie2. Maszynki multimedialne, tylko kawy nie robią ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez kotti7 Zobacz posta
                  Na pewno weź też pod uwagę odbiorniki na enigmie2. Maszynki multimedialne, tylko kawy nie robią ;-)
                  Ano właśnie. A szkoda, że bez kawy:P

Skomentuj

Najlepiej ściągać z filmyhd.net. Jakość video i audio na najwyższym poziomie... a przynajmniej takim jak ściągniecie oglądam na TV60 cali i jest wypas :)

Skomentuj

Szukam gdzie obejrzeć krainę lodu 2... bratanica męczy a nie mogę znaleźć na CDA a pasuje darmowo na już ...

Skomentuj

Darmowe oprócz CDA to w większości fejk i nawet jak coś jest to ciężko obejrzeć. Abonamenty w stylu VOD to Netflix, jest jeszcze HBO GO, kiedyś był showmax (na którym było dużo ciekawych i nietypowych rzeczy typu Battlestar Galactica) ale wycofał się z Europy. Czasami coś jest na player.pl, Ipli czy VOD TVP.
                        Ogólnie to nie znam uniwersalnego źródła, nawet płatnego. Trzeba patrzeć po kolei po wszystkich a często i tak zostaje chomikuj lub thepiratebay i moim zdaniem jest coraz gorzej, zwłaszcza jeśli chodzi o starsze lub mniej popularne produkcje.

Skomentuj

Wykup jej dostęp na rakuten tv, tam jest kraina lodu 2 o ile pamietam

Skomentuj

Czaruję...
                          X