Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zamowienie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zamowienie

Witam zamawial ktos moze glosniki ze strony www.stx.pl . Bo nie wiem jak to jest jeszcze nie zamawialem z neta nic. I jak to jest z wysylka oni wysylaja a ja place przy odbiorze czy inaczej? :P I jak ja chce zamowic 8 glosnikow to wszystko bedzie w jednej paczce??

1. Połowa forum zamawiała
    2. Przy odbiorze płacisz
    3. Jak znajdą taki duży karton to tak :)

Skomentuj

ja zamawiałem 7 głośników plus rurka plus terminale i wszystko przyszło w takim dużym kartonie, że wystarczyło w nim zrobić dziurę na gdn 22-120-8 i na rurkę i już miałem suba :)

Skomentuj

A ja mam takie pytanko ile sie tam plci za przesylke:> bo tez planuje sobie zamowic :)

Skomentuj

przy składaniu zamowienia masz cennik

Skomentuj

Zygmunt ile zaplaciles na sama przesylke??

[ Dodano: 2005-02-06, 08:42 ]
            Wiecie moze czy jest cennik na stronie www.janbo.com.pl bo nie wiem ile kosztuja tam zwrotki a i jeszcze jak pisze przy zwrotce Impedancja 4 lub 8 Ω to jest jakas uniwersalna zwrotka czy trzeba podac na ile ma byc ohm :) bo nie wiem

Skomentuj

skoro pisza o impedancji to trzeba podac.

Skomentuj

Wyslij do janbo maila to dostaniesz cennik.

Skomentuj

ja mam taki ... tylko nie wiem czy aktualny :)
                  Załączone pliki

Skomentuj

A ile sie czeka na przesyłke bo ja bede w piatek zamawial to kiedy by tak przyszlo ?? do tygodnia powinno byc :)

Skomentuj

o ile sie niemyle to stx wysyla wszystko w srody !

Skomentuj

ja zamawiałem za sumkę 150 zł, na moje oko waga przesyłki to trochę ponad 8kg (ciężar głośników podany jest w parametrach) koszt przesyłki policzyli na ok. 25 zł.
                        Wysyłają priorytetem w środy, więc w czwartek przychodzi przesyłka.

Skomentuj

Priorytetem? Ja zamawiałem za 50zł to przyszła zwykła paczka, dopiero w piątek.
                          Pozatym stx w ogóle nie zabezpiecza wysyłanych głośników (dzięki temu mój STX (z alu koszem) ma kawałek odbitego kosza, na nic reklamacje się zdały...ehh)

Skomentuj

do mnie głośniki przyszły w wielkim kartonie, mocno upchane kżdy w osobnym kartoniku...rurka br i terminale były owinięte jakim tam czymś a wolne miejsce zapełnili skrawkami gąbki.
                            Może priorytetem wysyłają po przekroczeniu jakiejś sumy?? 50 zł to minimum za jakie można zamówić.
                            Aha... płaciłem u listonosza, jeśli to ma jakieś znaczenie...
                            ps. ten duży karton wyglądał na używany... :|

Skomentuj

stx kazał zapłacić sobie 15zł za przesyłkę w moim przypadku.
                              koszty pocztowe to równe 9,5zł. ok rozumiem, niech będzie jeszcze 1zł na karton i 1zł na dostarczenie paczki (skoro wysyłają tylko w środy, to znaczy, że wysyłają od razu dużą ilość, więc te 1zł z każdej paczki to i tak pewnie za dużo, ale co tam). Więc ja się ku...a pytam gdzie idzie te pozostałe 4,5zł? chyba na piwo dla pana leszka, czy innego robola.
                              Może się czepiam, ale po prostu jestem ciągle wk...y na stx'a za numer z moim głośnikiem.
                              Przyszedł w paczcie, która była większa od głośnika, tak że miał on ponad 1cm luzu z każdej strony i 5cm od góry. Co to znaczy? Że głośnik obijał się o wszystko co możliwe przy transporcie, i przyszedł do mnie z uszerbionym koszem.

Niestety STX kompletnie olał sprawę i po dość bużliwej dyskusji podziękowałem im za taką współpracę. Następnym razem jak coś będę chciał zamówić, to poproszę kogoś żeby wziął z Wolumenu i mi wysłał, przynajmniej wiem, że będzie solidnie zapakowane...

Skomentuj

esh0, mi za przesyłkę skrolili jakieś 8 zł zjeby, teraz stx'a 22 od SW biorę to pzynajmniej nie zapłacę za piwo dla pana leszka :P

PozdroO

[ Dodano: 2005-02-09, 21:30 ]
                                ale była dobrze zapakowana

Skomentuj

esh0: dokładnie... moj stx tez przyszedl w kartonie (dwa razy owiniety taśma) w jakims woreczku po sniadaniu :/ od gory nie mial luzu ale po bokach jakies 3 cm, a jak listonosz przyszedl i rzucil paczka na moja lawke przy drzwiach to myslalem ze mu przypierd... :/

ale naszczescie glosnik byl caly

Skomentuj

mi też skasowali chyba za dużo... jakieś 25zł. Według cennika poczty, 9,50 za pierwszy kilogram i 1 zł za każdy następny.
                                    9,50 + 7 = 16,50
                                    niestety w cenniku STX jest wzmianka, że skasują parę złotych na opakowanie więc dupa...

Skomentuj

ale bez przesady takie kartony to są tanie a podejrzewam że część tych kartonów to z odzysku, oni coś w nim dostają a potem wysyłają tobie w tym samym kartonie

Skomentuj

no tak z tym ze w stx'ie do wysylki maja tak jakby druga firme i to przez to takie koszty pakowania i wysylki ;/ ta druga firma nawala sobie prowizje :/ grrr :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X