Witam, w 2009 roku zbudowałem sobie popularne jak na ten czas kolumny MTM na przetwornikach TVM oraz Visaton. Lata minęły a z nimi moje wymagania co do głośników (więcej środka). . Zastanawiam się czy jest sens przerabiać głośniki dodając im jakiś średniotonowy przetwornik czy też zabrać się za nowy projekt. Przejrzałem forum i zauważyłem, że popularne są 3 drogi na STX-ach. Pytanie czy taka zmiana będzie wystarczająca. Na stronie stx widzę że gotowce są w granicach 800-1000zł. Waham się pomiędzy DIY a gotowcem. Czy przeznaczając 800zł na same przetworniki jest w stanie się coś sensownego zbudować?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
MTM na TVM + Visaton. Czas na 3 drogi?
Collapse
X
-
Nie ma to być jakieś cudo akustyki. A te 1000zł to nie jest sztywna granica. Jeżeli mam popełnić jakieś DIY to raczej jako moje ostatnie. Coraz mniej wolnego czasu a zainteresowań coraz więcej. Wiem że ciężko znaleźć złoty środek. Powiedzmy pełne pasmo z ładnym kopiącym basem. Boję się że z 10cm nie uzyskam tego czego oczekuję.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez PabloOkocim Zobacz postaZastanawiam się czy jest sens przerabiać głośniki dodając im jakiś średniotonowy przetwornik czy też zabrać się za nowy projekt.
po dlugim czasie milych wspomnien znowu do mnie trafily...
cokolwiek teraz nie zrobisz w tym budzecie to zagra lepiej niz to co masz
Zamieszczone przez PabloOkocim Zobacz postaNa stronie stx widzę że gotowce są w granicach 800-1000zł. Waham się pomiędzy DIY a gotowcem.
nic ponizej F-200 bym nie kupowal
a sam bym wolal zbudowac 3 drogi "new fx-200"
Skomentuj
Skomentuj