Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do PC do 2000 PLN

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki do PC do 2000 PLN

Cześć Wam. Szukam jakichś dobrych głośników do PC dobrze spisujących się przede wszystkim w miksach... Bylibyście w stanie mi coś takiego doradzić? Najlepiej jakieś konkretne zestawy do 2000 PLN :) Z góry wielkie dzięki :)
    Ludzie, których się kocha, nigdy naprawdę nie umierają, żyją, dopóki się o nich pamięta, dopóki są w twoim sercu.

Powinieneś zapytać o to Pomysłowego Dobromira

Skomentuj

opisz szerzej do czego chcesz to uzywac
      ile masz miejsca przy kompie?

Skomentuj

Do gier, filmów i muzy. Sprzęt musi być jak najbardziej uniwersalny i dobrze (albo przynajmniej przyzwoicie) się spisywać w każdym zastosowaniu rozrywkowym. 5.1 odpada ze względu, że za kompem nie mam miejsca, ale po bokach trochę się znajdzie przestrzeni, więc myślę, że 2.1 mógłby być dobrym rozwiązaniem. Zastanawiam się czy np. któryś z tych AudioEngine https://www.audioprestige.pl/glosnik...ki-komputerowe plus zewnętrzny sub byłby dobrym wyjściem... Co myślicie?
        Ludzie, których się kocha, nigdy naprawdę nie umierają, żyją, dopóki się o nich pamięta, dopóki są w twoim sercu.

Skomentuj

Jako ze to forum diy i widze przepasc pomiedzy zestawami gotowymi nowymi, a diy w podobnych kwotach to polecam jednak cos z tej materii. Zawsze mozesz sie kims wspomoc jak czegos nie bedziesz w stanie ogarnac samodzielnie. Poza tym po to jest forum, tutaj zawsze ktos Ci cos podpowie w razie watpliwosci.
          Last edited by Adam_85; 23.12.2016, 17:54.

Skomentuj

Kiedyś był Bluesky EXO2, grało to jak na małe 2.1 totalnie wystrzałowo (ogółem efekt wow był dobrze ogarnięty, ogółem bez wstydu zestaw), ale już nie dostępny, a szkoda do za około 1600zł*fajnie dawał sobie rady.
            Za 2600 na thomannie jest zestaw 2.1 (dwa monitory Adam F5 i Sub Swissonic Sub10), co do adamów to są ok, sub nie wiem ale strasznego badziewia raczej by do adamów nie dołożyli.
            Adam F5 2.1 Bundle: https://www.thomann.de/pl/adam_f5_21_bundle.htm
            Trochę budżet przekracza, ale z drugiej strony wszystko na gotowe.

Jak ci się che dłubać to też*jest opcja i dużo satysfakcji.
            Ale jak by po kosztach lecieć, to jakiś iAMP + dx300 + trafa, zasilanie, radiatory, filtr i obudowa (z gruzem typu gniazda, itd) do prawie tysiąc.
            Tysiąc na paczki i suba, nie wiem, diy jest fajne, ale kosztowne.

Skomentuj

Marcin V - da radę złożyć wzmacniacz za 200 zł :)

Przykład - upolowany rotel na allegro, uszkodzony. Trafo toroidalne 400w - okazało się, że była walnięta jedna końcówka. Wywaliłem końcówki i wstawiłem Uniampa w to miejsce.
              Koszt 70zł rotel + 70zł złożony Uniamp od kolegi z forum.

Moim zdaniem celowanie w super wzmacniacz to overkill, lepiej wydać te pieniądze na lepsze kolumny.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                Marcin V - da radę złożyć wzmacniacz za 200 zł :)

Przykład - upolowany rotel na allegro, uszkodzony. Trafo toroidalne 400w - okazało się, że była walnięta jedna końcówka. Wywaliłem końcówki i wstawiłem Uniampa w to miejsce.
                Koszt 70zł rotel + 70zł złożony Uniamp od kolegi z forum.

Moim zdaniem celowanie w super wzmacniacz to overkill, lepiej wydać te pieniądze na lepsze kolumny.
                Patrzac na moje rozne doswiadczenia nie moge sie z tym zgodzic. Wszystko ma znaczenie, w tym rowniez wzmacniacz.

Skomentuj

Pewnie ale nie w takim stopniu jak kolumny.

Skomentuj

Cos w tym jest. Przyzwoicie grajacy wzmak, mozna wyrwac za nieduze pieniadze, ale kupic czy zrobic naprawde dobre kolumny, to duzo wiecej zachodu.
                    Last edited by Pogromca mitow; 24.12.2016, 00:22.

Skomentuj

Autor nie napisał jeszcze co dokładnie rozumie jako "miksy", zakładam że jakiś home recording.
                      Nie wiemy czy też ma jakąkolwiek wiedzę z elektroniku by za diy się łapać, w sumie to mało co wiemy, a za bardzo aktywności autora też nie mamy.
                      Z iAMPem wyskoczyłem bo za 2000 w diy kolumnach nie poszaleje, a dobry wzmacniacz będzie na długo.

Skomentuj

Czaruję...
                      X