Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak odinstalowac directx z xp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak odinstalowac directx z xp

zainstalowalem directx 9.1 a;le jak chce uruchomic gre to komp sie resetuje i pokazuje sie niebieski ekran (awaryjny) po resecie komunikat sys win odzyskał soprawnosc po powaznym bledzie , jest to wina direct x jak go odinstalowac??????/

PS ponowne zainstalowanie wczesniejszego directa x nic nie działa pbo 9,1 ciaglwe jest !!!

Zaraz skąd wziąłes tego directa, że niby Ci namotał

ja uważam, ze to wina sprzętu, najprawdopodobniej ramu lub procka, kiedy wystepuje blue screen sczegolnie w xp to najczesciej tego wina

proponuje sciagnac program memtest czy jakos tak i posprawdzal pamieci

następnie proponuje posprawdzajc temperaturki procka w stresie

do sprawdzenia temp proponuje program speedfan a do podstersowania nie pamietam chyba prime

Skomentuj

to nie wina pamieci ani procka, temp na pełnej wydajnosci sa ok, taki z pirackiego max pain 2, przed próba zainstalowania maxa taki problem nie wystepował !!!!!!

JAK ODINSTALOWAC DIRECT Z XP!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????

Skomentuj

proponuje isc na forum servisu http://www.gry-online.pl/S008.asp

tam w ciagu 5 minut bedziesz mial pare odpowiedzi

Skomentuj

Zapytaj google i po kłopocie.
          Też kiedyś musiałem odinstalować directX, jakimś programem to robiłem ale już nie pamiętam nazwy.

Skomentuj

Usuń pliki z c:\windows\system:

ddraw*.* dsound*.* dinput*.* d3d*.* ddhelp.exe dplay.dll dpwsock.dll dpserial.dll dpmodemsx.dll dpwsockx.dll dplaysvr.exe vjoyd.vxd joy.cpl directx.cpl

Usuń klucze z "directx" z HKEY_LOKAL_MACHINE\Software\Microsoft

Za ewentualne problemy z kompem NIE ODPOWIADAM. Ostatecznie sięgnij po soft do tego przeznaczony

Skomentuj

Było coś takiego jak directX eradicator, mam wersje ktora działa do dx8.1 Poszukaj na google 'dxerad' albo 'dxe'

Skomentuj

Czaruję...
              X