ja też widzę twarz Jezusa (taką jaka jest ukazywana w kościele czy w filmach o Jezusie)
Aswoją drogą to dlaczego niby Jezus nie mógł mieć długich włosów??
Irfana to pewnie każdy ma, albo jakiś inny programik do przeglądania i prostej obróbki zdjęć. Wystarczy (w irfanie) użyć opcji Image --> Negative i wszystko jasne (oczywiście po ówczesnym zachowaniu tego zdjęcia na twardzym dysku).
Kocur, dlatego:
List do koryntian, rozdział 11:
13 Osądźcie zresztą sami! Czy wypada, aby kobieta z odkrytą głową modliła się do Boga?
14 Czyż sama natura nie poucza nas, że hańbą jest dla mężczyzny nosić długie włosy,
15 podczas gdy dla kobiety jest właśnie chwałą? Włosy bowiem zostały jej dane za okrycie.
Nie sądzę, że jeśli hańbą jest dla mężczyzn noszenie długich włosów, to jezus miałby(gdyby istniał) jednak krótkie!
Zresztą logiczne jest, że w tamtym klimacie długie włosy nie są zbyt praktyczne.
Wizerunek jezusa jako człowieka białego (sic!) i z długimi włosami rozpowszechnił się w średniowieczu, kiedy czytanie biblji było zakazane, a długie włosy były w modzie
No wiesz. Wizerunek Jezusa jako tako kojarzy mi się z długimi włosami ze względu na filmy itp. Zresztą w kościele też jest ukazywany jako długowłosy. Nigdy nie zagłębiałem się w Pismo Św. A zresztą to nie czas i miejsce na taką dyskusję
A przy okazji taki dowcip, myślę że nadaje się on tu jak ulał:
Do wioski w górach przyjechał raz jeden facet. Otóż gość ten zrobił zebranie gdzieś tam w remizie. Ludzi się tłumnie zgromadzili no i gościu zaczął swój wykład na temat Boga.
Gadał i gadał i gadał.. aż w końcu doszedł do wniosku że Boga nie ma !
Nagle z końca sali podnosi się stary kowal i się go pyta:
- Panocku, powiedzcie mi, czegoż to tak jest , że krowy srają takie wielkaśne placki, a barany ino takowe malućkie bobki?
- Nie mam pojęcia - odpowiada poirytowany facet.
- Panocku - odpowiada kowal - wy sie na gównie nie znacie a o Bogu chcecie gadać ?!?!
Skomentuj