Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klej vikol zasechł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Klej vikol zasechł

Siemka.
    Po zimie chciałem skleić coś vikolem który był w wiaderku - zrobił się budyń - galaretka.
    Nakładać jako tako to by można - szpachelką :lol: tylko czy będzie dobrze kleił ? :mellow:
    Można go jakoś lekko rozpuścić czy można nakładać taki ?
    Słyszałem że rozcieńcza się z wodą, tylko czy drewno nie nasiąknie ? Chociaż suche drewno nie powinno.
    Podgrzać ? Tylko czy to go rozrzedzi ? Przy 80*C traci właściwości klejne, poradzicie coś ?

Może zrób test?

Skomentuj

wyrzuć i kup nowy. I może tym razem nie wiaderko tylko tubkę :). Klej jest tani a drewno drogie po co ryzykować.

Skomentuj

no ale nie będzie kleił ?
        Akurat ten klej był drogi xd kupowany w mrówce - dla mnie drogi :P

Skomentuj

A boisz sie ze wybuchnie jak zrobisz test na odpadzie? :)

Skomentuj

Wrzuciłem fiolkę z budyniem wikolu do wody o tem. 60*C po godzince jest już rzadki.
            Wiaderka nie chce wrzucać do wrzątku więc zobaczymy jak postoi trochę w cieplejszym pomieszczeniu.
            Jutro też zdam relacje czy taki budyń klei :P

Skomentuj

Jak go trzymałeś w jakimś garażu blaszaku i był narażony na działanie minusowych temperatur czyli jak to mówią przemarzł ci to go zutylizuj, już po kleju.

Skomentuj

No tutaj się mylisz.
                Owym budyniem pod działaniem ścisku skleiłem dwa kawałki deseczek - jedna poziomo druga pionowo - działając całą moją siłą rąk - nie do rozerwania.
                Reasumując zmienił swoją konsystencje - przemarzł zgadza się, jednak właściwości klejne nie uległy zmianie :P Tylko po wyschnięciu jest pół biały nie przezroczysty :)

Skomentuj

dolej odrobine wody i wymieszaj - nie ma czego sie bac! :p
                  jak wciaz za gesto to dolewaj wiecej

nie podgrzewaj bo woda wyparuje i szybciej sie gesty zrobi :p

Skomentuj

Wyrzuć i kup nowy
                    Tym razem mniejsze opakownie

Ten klej po otwarciu ma czas przydatności do spożycia ok miesiąc
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Teraz będę wiedział, aczkolwiek w tym momencie klei i to bardzo dobrze klei :)
                      wody nie dolewam, taki dużo lepiej się nakłada :)

Skomentuj

Wg mnie najlepszy klej to jest keton. Sklei i gó..no i beton :)
                        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Czaruję...
                        X