Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc w wyborze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomoc w wyborze

Ja jak zwykel nie na temat..
    Nawiazujac do ostatniego problemu z komoputerem..sprawa sama sie rozwiazala...spalil sie procesor. Pod moja plye juz takich nie produkuja. Pozostaje mi zatem zakup procka na aukcji badz rozpoczecie myslenia o nowej plycie glownej.
    Moje pytanie dotyczy zatem pomyslu na plyte glowna..co polecacie:>??

INTEL czy AMD ???? I ile masz kaski??

Skomentuj

Ile kaski?

Nie Intel, tylko AMD Ale muszę znać kwotę, i do czego komp jest używany? Chyba nie gry?

Skomentuj

napisz wszystko o swoim komputerze to bedzie latwiej...
        Abit Nf-7 co do plyty, bardzo dobra ma duzo opcji w biosie, bajerow itd
        jakiegos Asusa np A7nx qumpel ma i ladnie chodzi
        napisz ile chcesz przeznaczyc kaski na ten cel
        Pozdro :)

Skomentuj

Zamieszczone przez vip
          napisz wszystko o swoim komputerze to bedzie latwiej...
          Abit Nf-7 co do plyty, bardzo dobra ma duzo opcji w biosie, bajerow itd
          jakiegos Asusa np A7nx qumpel ma i ladnie chodzi
          napisz ile chcesz przeznaczyc kaski na ten cel
          Pozdro :)
          Tylko po jaka cholere duzo opcji w biose. Mycha nie bedzie krecic swojego kompa podejzewam. Epoxy sa tanie i stabilne

Skomentuj

ja bym wzial jakiegos gigabyte`a na nvidii ... tanie i stabilne .... i do tego bartona 2500 ktorego wykrecilbym na 3200 .... albo jakiegos mobila niskonapieciowego ktorego tez sie podobno dobrze kreci

nigdy bym nie bral zadnych asrockow ani shutle.... wogle bym nie bral nic co jest na chipsetach Via

Skomentuj

Powariowaliście VIA?? Dżołk jakiś Tylko N-force

Mycha, zapraszam na www.realitynet.pl

Zapewne nie będzie kręcić extremalnie, Więc barton 2500+ (Mobile ciężko zdobyć ostatnio, poza tym trzeba mieć naprawdę dobrą płytę żeby go wykręcić ostro - nawet Abit nf7 się schowa przy dfi lan party II) inwestując w wydajniejszy cooler wykręcisz stabilnie do 3200+.

Skomentuj

Dzis byl sadny dzien.....test kazdej czesci po kolei...procek jest zdrowy.
                Zawiodla mnie natomiast plyta glowna..
                Bede zmieniac zatem plyte, a co za tym idzie i procesor z pamiecia.
                Na caly cel moge poswiecic nie wiecej jak 500zyla....

Skomentuj

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6145 płyta 135 pln
                  http://sklep.komputronik.pl/bundel.php?id=15246 proc + wiatrak 224 pln
                  http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9682 pamięć 149 pln
                  razem 508 pln
                  o ile nie jest już za późno :)
                  mam taką płytę i procesor i jak na swoją cenę sprawują się znakomicie.
                  można jeszcze ewentualnie tańszą pamięć kupić, zostanie wtedy na piwo :)

Skomentuj

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9111 173 zł
                    http://sklep.komputronik.pl/bundel.php?id=15246 224 zł
                    http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7054 154 zł

550 zł

Napewno ta konfiguracja jest stabilńiejsza ze względu na Via K- 600

Skomentuj

płyte jak już to polecam tą http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14559 sam mam i nie ma z nią problemów może nie jakaś super najnowsza technologicznie ale pewnie dużo lepsza od tego asrocka i ecsa

Skomentuj

yeti, Na jakiej podstawie twierdziż iż: "pewnie dużo lepsza od tego asrocka i ecsa" ? Nie zrozummnie źle ale takie zdania wymagają argumentacji :)

Skomentuj

na podstawie opini znajomych ludzi i swoich spostrzeżeń pozatym miałem kiedyś 2 płyty ecsa i obie umarły na to samo padł mostek północny (jeden na kt266a a drugi kt333) i potrząc na różne testy jakoś płyty tych firm nie wypadają za ciekawie

Skomentuj

Różne testy... W porównaniach cena/jakosc Ecs miał i ( chyba ) nadal ma pierwsze miejsce. Zwłaczsza jezeli chodzi o KT 600. Widocznie kiedyś Ecs produkował niezłe gowno :) skoro 2 umarły :). Jak dotąd nie spotkałem sie ze ' smiercią ' Ecs'a choć dużo kumpli ( także ja ) ma te płytki od paru lat... Co bardziej interesujące, płytki GigaByt'a zwłaszcza na nForce wydają mi sie gorsze. Dwa razy miałem z nimi do czynienia za kazdym razem system pracował nie stabilnie.

Skomentuj

akurat gigabyte na nforce jeszcze nie miałem okazji się pobawić także nie wiem jak działają z gigabyta miałem tylko okazję przetestować model GA-7VA (kt400) i jakoś nie zauwarzyłem żeby była nie stabilna. co do ecs to może w kategori cena/jakość może ma pierwsze miejsce ale co z tego jak w kategori cena/wydajność zajmuje dalekie miejsce i deklasują go znacznie (teoretycznie) wolniejsze modele innych firm. dlamnie liczy się bardzo wydajność a i jeszcze co się rozumie przez jakość ? moje zdanie dla firm typu esc, asrock brzmi nie jedyny wyjątek to chaintech (tak jakoś się nazywa nie pamiętam dokładnie)

Skomentuj

Ja od siebie doradzam intela, amd nie lubię mam z tymi procesorami złe wspomnienia... Co do płytyt to radziłbym się tu więcej wykosztować, zupełnie odradzam zakup taniej płyty. Na co jak na co ale na płytę nie wolno oszczędzać, widziałem już komputery w których siedział p4 a pomykały z prżedkością porównywalną do mojego pierwszego kompa :) Ja bym polecił MSI jesli chcesz kupowac cos intela albo ASUSA jesli chcesz amd. Abit,Gigabyte tez niezle maja produkty.
                                Zupełnie odradzam firmę Chaintech - ta firma to jakaś pomyłka...

Skomentuj

HEH.A od siebie bym polecil semptrona 2200,2400.Tanie a fajne procki.Ja w domu mam 2.40 i chodzi zajebiscie.A na plyte tak jak DeeJay_Sqter, powiedzial lepiej nie kupowac jakies taniej chaly za 100zl,lepiej troche dolozyc i miec dobra i stabilna plyte.A ram to byly ostatnio na alegro HYnixy za 129zl 256 z 3 letnia gw,albo jakies kingstony,elixiry.Pozdro

Skomentuj

Powariowaliście VIA?? Dżołk jakiś Tylko N-force
                                    No nie wiem. Nowy KT880 jest troche lepszy od nForca. Ma już dwukanałowy kontroler. Do tego płytki na tym chipsecie można kupić za grosze (250zł MSI). Sam kolesiowi składałem na tym chipie i płycie asusa (330 zł w październiku). Możliwości OC są w normie ale to akurat pewnie Mychę najmniej obchodzi.

Poza tym niezły układ dzwiękowy , gigowy lan , serial ata ... czego chceić wiecej.
                                    Płyta asusa ma nawet 4 sloty pamięci ,wiec można obsadzić wszystkie i nadal sie cieszyć 2 kanałowym kontrolerem a nie jak na nforcie 2 sloty i lipa jak zajmiesz 3 to tylko pojedynczy kanał.

Skomentuj

Witam!
                                      Długo mnie nie bylo, poniewaz nie bylo komputera, a co za tym idzie kiepski byl dostep do sieci ;-)
                                      Ze wzgledu na szczuplosc portfela oraz natychmiastowa koniecznosc posiadania sprawnego komputera wybór padł na:

* Gigabyte GA-7N400S-L NF2 DDR400 SATA U133 AGPx8 USB2.0 SND5.1 LAN
                                      * AMD Sempron 2300+
                                      * I jakas tam kosc pamieci lichutka 256 dd ;-)
                                      i wiatraczek :-)

Czas najblizszy to jeszcze zasilacz do wymiany..

Dziekuje wszystkim za opinie :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X