Cześć Wam :) Noszę się z zamiarem zakupu projektora do domku, ale ze względu na to, że będzie używany sporadycznie na seanse, pomyślałem nad kupnem używki. Idzie dostać coś ciekawego za te 1500zł ? Doradzicie jakich modeli konkretnie szukać ? Źródłem będzie PC, pomieszczenie jest zaciemnione, biała ściana w odległości ok. 4 metrów od planowanego miejsca dla projektora. Coś jeszcze trzeba wiedzieć, żeby dobrze taki sprzęt dobrać ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Używany projektor za 1500 - 2000zł
Collapse
X
-
Tak ode mnie- trzeba miec dobrą odleglosc miedzy projektorem a ekranem. Kiedys kupilem projektor optomy full hd. Salon mialem jak pociag wysoki, dlugi ale malo szeroki (ok 3m). Ekran ukrylem w podwieszanym suficie (opuszczany elektrycznie) / projektor na przeciwnej scianie podwieszony na suficie wraz ze wszystkimi ukrytymi kilometrami okablowania. Z tego wszystkiego wyszlo ze wyswietlany obraz byl nie tak duzy jak chcialem i byl wyswietlany wysoko wiec trzeba bylo patrzec caly czas do góry siedzac na sofie. Zabawa w kalibracje trapezową powiekszanie itp malo dawala i obraz nie byl naturalny. Projektora nie mogken dac nizej ze wzgledu na dzieci (zawsze wskakiwaly za sofe) wiec by dlugo nie przezyl. Ogolnie to uzylem go tylko kilka razy przez jakies 2 lata.
Ps Zwoc uwage przy wyborze (moze w jakis recenzjach sprzetu) czy nie wystepuje efekt teczy podczas ogladania/troche to wnerwiajaceLast edited by ruffpl; 03.10.2017, 10:52.
Skomentuj