Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik niskotonowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik niskotonowy

Witam

Szukam głośnika nisko to nowego w zasadzie subniskotonowego do obudowy zamkniętej. Coś poradzicie ?

A jaki duży ma to być głośnik? W jak dużej skrzyni ma grać? Ma grać w aucie czy w domu? Jaki budżet?
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie do domu obudowa będzie zaprojektowana pod głośnik. Co do kwoty to około 1 000 zł za parè.

Skomentuj

Widzę że jakoś mam pecha na tym forum jak coś szukam albo pytam to zawsze martwa cisza

Skomentuj

Bo pytania nie są sprecyzowane i nie wiadomo co Ci polecić.
          Zobacz sobie Eminence LAB12.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            Bo pytania nie są sprecyzowane i nie wiadomo co Ci polecić.
            Zobacz sobie Eminence LAB12.
            Faktycznie ciekawy głośnik ale bardziej mi pachnie estradówkami szukam bardziej coś do domu i moc nie musi być duża. Zaletą to nisko schodzi. Może źle na początku napisałem. Zależy mi na głośniku do szerokopasmowego

Skomentuj

Zamieszczone przez Slawomir.Dyll Zobacz posta
              Zależy mi na głośniku do szerokopasmowego
              To już w ogóle nie wiem o co Ci chodzi.

Skomentuj

Potrzebuję głośnik niskotonowy do Visatona B 80

Skomentuj

To raczej dwoch glosnikow potrzebujesz. Z jednego suba, bedzie lipa.

Skomentuj

z B80 masz trzy gotowe projekty.Magazyn KLANG+TON 1/2013 tu z visaton AL130 i W130s, oraz KLANG +TON 2/2015 z visaton TIW200XS

Skomentuj

Ok to może nisko-sredniotonowy do tego visatona. Coś dużego nisko schodzącego. Muszę skleić kolumny dla syna 16 lat

Skomentuj

A jak chcesz zrobić podział z tym Visatonem? Aktywnie czy pasywnie? Bo jak pasywnie to nie możesz mieć w zasadzie nic dużego i nisko schodzącego bo takie głośniki zwykle są głośniejsze niż ta szerokopasmówka i zwrotnicą pasywną tego nie ogarniesz.

Skomentuj

Czaruję...
                        X