zrobilem wreszcie wzmaka do kina domowego, w obudowie po starym wzmaku i nie wiem jak ja wykonczyc, tzn. wyszlifowalem panel, ale pozostalo wiele otworow po niewykorzystywanych potencjometrach i przyciskach, macie jakis pomysl jak to wykonczyc zeby ladnie wygladalo? w najgorszym wypadku nakleje lakierowana sklejke, ale troche mi sie to nie widzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
pomysl na panel czolowy
Collapse
X
-
Witam
Ta obudowa to był kiedyś amplituner TOSCA w przednim panelu dziur jak w sicie
(potencjometry, przyciski,skala itp) na to przyszła płytka laminatu z miedzią (taka do płytek drukowanych, trochę żywicy epoksydowej jako klej i lakier metalic w spreyu
Laminat jest świetny w obróbce a pozatym jak coś nie tak to zalewasz żywicą szlifujesz i startujesz od zera (dodam że laminat jest z dwóch części bo nie miałem takiej dużej płytki)
jak chcesz zdjęcia w iększej rozdzielczości to ci mogę przesłać na emailZałączone pliki
Skomentuj
-
jeden otwor ma srednice ze 40mm i raczej nie wykonam go idealnie, teraz tak mysle moze by z jakiegos latwo obrabialnego materialu wyciaic jakis ksztalt, ktory zasloni niepotrzebne otwory i nakleic go na przedni panel tylko, ze nic poza sklejka nie przychodzi mi do glowy:(
P.S. fajny pomysl z tym laminatem, jak mozesz to poprosze zdjecia: mkul@o2.pl
Skomentuj
-
Ja tez bym prosil o fotki johny@14.pl
Mam rozumiec ze ten panel to zwykly laminat przyklejony do starego panelu i z napryskanym lakierem na warstwe miedzi? Bylo to jakos szlifowane, czy cos w tym stylu? Na tej fotce bardzo ladnie to wyglada.
Skomentuj
Skomentuj