Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomysl na panel czolowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomysl na panel czolowy

zrobilem wreszcie wzmaka do kina domowego, w obudowie po starym wzmaku i nie wiem jak ja wykonczyc, tzn. wyszlifowalem panel, ale pozostalo wiele otworow po niewykorzystywanych potencjometrach i przyciskach, macie jakis pomysl jak to wykonczyc zeby ladnie wygladalo? w najgorszym wypadku nakleje lakierowana sklejke, ale troche mi sie to nie widzi

wytnij kawałek blachy aluminiowe o wym frontu i wytnij dziuru tylko na potrzenbne rszeczy :P

Skomentuj

tak by bylo najprosciej, ale nie mam za bardzo narzedzi zeby to ladnie zrobic

Skomentuj

jestes z wroclawia
        to duze miasto
        Idz do sklepu z artykulami metalowymi i kup kawalek plaskownika aluminiowego o odpowiednich wymiarach, nawierc otwory i wyszlifuj go. DO tego jest potrzebna wiertarka i papier scierny
        na forum ktos juz opisywal jak szlifowac aluminium.

Skomentuj

Witam
          Ta obudowa to był kiedyś amplituner TOSCA w przednim panelu dziur jak w sicie
          (potencjometry, przyciski,skala itp) na to przyszła płytka laminatu z miedzią (taka do płytek drukowanych, trochę żywicy epoksydowej jako klej i lakier metalic w spreyu
          Laminat jest świetny w obróbce a pozatym jak coś nie tak to zalewasz żywicą szlifujesz i startujesz od zera (dodam że laminat jest z dwóch części bo nie miałem takiej dużej płytki)
          jak chcesz zdjęcia w iększej rozdzielczości to ci mogę przesłać na email
          Załączone pliki

Skomentuj

jeden otwor ma srednice ze 40mm i raczej nie wykonam go idealnie, teraz tak mysle moze by z jakiegos latwo obrabialnego materialu wyciaic jakis ksztalt, ktory zasloni niepotrzebne otwory i nakleic go na przedni panel tylko, ze nic poza sklejka nie przychodzi mi do glowy:(

P.S. fajny pomysl z tym laminatem, jak mozesz to poprosze zdjecia: mkul@o2.pl

Skomentuj

ja tez poprosze jesli nie problem wisniatczew@tlen.pl

Skomentuj

dzieki bogsal dotarly fotki, naprawde super ci wyszedl wzmak, jak firmowy gratuluje

Skomentuj

jak koncówka mocy :P

Skomentuj

Ja tez bym prosil o fotki johny@14.pl

Mam rozumiec ze ten panel to zwykly laminat przyklejony do starego panelu i z napryskanym lakierem na warstwe miedzi? Bylo to jakos szlifowane, czy cos w tym stylu? Na tej fotce bardzo ladnie to wyglada.

Skomentuj

I ja prosze o fotki :) slam@zamosc.mm.pl z gory dzieki

Skomentuj

bogsal, Te napisy to kalka taka do modeli sklejanych?

Skomentuj

1) To jest końcówka mocy słynny TDA7294
                          2) Napisy są na przezroczystej foli samoprzylepnej do drukarek atramentowych (praktycznie folia nie widoczna -trochę się błyszczy) nie zcierają sie

Skomentuj

jesli mozna to ja tez bym poprosil fotki: mmore@kn.pl
                            dzieki z gory !

Skomentuj

Gdzie można kupić tą żywice i w jakiej cenie ona jest i za jaka ilość ?? Właśnie dostałem fotki jak dla mnie ekstra pomysł jak i samo wykonanie. pozdro

Skomentuj

Żywicę epoksydową kupisz w sklepie typu auto-części, supermarketach typu obi, castorama, ale najtaniej jest w sklepach żeglarskich.Ceny różne zależy od ilości.
                                Laminat możesz kleić innymi klejami dwuskładnikowymi np distal

Skomentuj

Ja takze prosilbym o fotki. Email nizej widnieje.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X