Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Orange Love - nagrywanie bez dedykowanego dysku.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Orange Love - nagrywanie bez dedykowanego dysku.

Witam.
    Mam takie pytanko odnośnie nagrywania programów bez posiadania dedykowanego dysku twardego.
    Kilkanaście miesięcy temu dałem się namówić na usługę Orange Love.
    Pasowało mi to, że płacę mniej niż oddzielnie za każdą usługę plus w cenie TV Sat. Oczywiście dysku nie było - dekoder Sagemcom WHD80. Dysk jest do kupienia oddzielnie... ale czy jest sens kupowania dysku na własność, jak nie wiem czy będę długo miał tę usługę i za nią płacił?
    Co mnie interesuje?
    Mianowicie to, czy telewizory posiadające możliwość nagrywania programów na USB będą w stanie nagrać to, co aktualnie oglądam niezależnie od źródła sygnału, tzn. tuner wewnętrzny, dekoder SAT czy inne źródło podłączone do odpowiednich wejść? Nie czytałem instrukcji takich telewizorów - dlatego pytam praktyków, którzy już taki TV mają.
    Czy raczej ten dekoder SAT nie będzie widziany przez system telewizora i nie będzie możliwości nagrywania widzianego obrazu na TV podawanego przez HDMI z dekodera, a tylko z wewnętrznego tunera (oczywistość)? Są jakieś zabezpieczenia fabryczne, które uniemożliwiają nagrywanie z dekoderów SAT, czy nie ma takowych?

Co prawda nie Orange ale UPC. Chwilę programu mogłem nagrać ale potem jak dobrze pamiętam włączyło sie jakies zabezpieczenie i było po sprawie :glare:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Spróbuj u siebie po prostu...jaki problem ?

Skomentuj

... bo jestem w trakcie szukania interesującego mnie telewizora... i nie sprawdzę:)
      Interesuje mnie taka możliwość, bo nie mam czasu oglądać filmy czy programy w momencie kiedy lecą w TV. Nagrywam i oglądam w "kawałkach" w wolnej chwili.

Skomentuj

Przejdź na netię, mają usługę że nagrywasz na ich serwerze, właściwie bez ograniczeń. I bez względu na to czy nagrałeś czy nie, możesz obejrzeć każdy program 2h wstecz.

Skomentuj

Czaruję...
        X