Zamówienie będę robił. Tranzystory muszę kupić do klona E450, u nas sparowanych nie ma więc wyboru nie mam. Chce ktoś się dołączyć? Zawsze to lepiej w kilka osób, przynajmniej koszty wysyłki i ew. opłat się rozłożą.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kashinoki - ktoś coś?
Collapse
X
-
Jeżeli chodzi o końcowe, to weź z Humy, to tylko 2 pary, więc coś dobierzesz, zazwyczaj dostaję pary N-N, P-P z jednej serii, kupowałem tam ze 2 razy po kilka 2SC5200/A1943 i nie było problemów z nimi.
Jakimś sposobem na zweryfikowanie poprawności sparowania tranzystorów, jest pomiar spadku na rezystorach emiterowych.Last edited by ampli; 24.10.2018, 18:14.
Skomentuj
-
Jeśli chcesz to zamów, sparuj, odeślij niepotrzebne i ja je od Ciebie odkupię. Za sparowanie zapłacęAle rozmawiałem na ten temat z Jaskiniowcem i nie będę takich kombinacji robił. Pomijam to, że wymaga to sprzętu, którego nie mam... Chyba że wystarczy do tego marketowy multimetr, ale ciut lepszy niż ten za 20 zł.
Skomentuj
-
Raczej o wszystkich. Pewnie wyjdzie drożej, ale przynajmniej będą z jednego i sprawdzonego sklepu - wiem, że nie wszystkie takie muszą być(już nie pamiętam które i szczerze mówiąc nie ogarniam które są które) ale jakoś tak mi łatwiej. I tak będę brał większą ilość, bo na pewno na 3 sztuki i jakiś zapas...
Skomentuj
-
Czekam do 15 listopada. Zbieram wszystko, wysyłam zapytanie do chinoli i zamawiam. Nie chcę dupy zawracać pisząc na raty z zapytaniami o pojedyncze rzeczy - sobie zbieram to co potrzebuję, jak ktoś coś chce to pisać, później zbieram kasę i zamawiam. Jeśli ceny z jakiegoś tematu, który znalazłem gdzieś w internecie są aktualne to w 100 zł powinien się zmieścić komplet. O ile dobrze policzyłem i ceny są aktualne...
Skomentuj
-
Ok. W razie gdyby było coś pilnego to podaje maila bo czasami zapomnę zajżeć na forum. darekrzedzicki@poczta.onet.pl
Skomentuj
Skomentuj