Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kashinoki - ktoś coś?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kashinoki - ktoś coś?

Zamówienie będę robił. Tranzystory muszę kupić do klona E450, u nas sparowanych nie ma więc wyboru nie mam. Chce ktoś się dołączyć? Zawsze to lepiej w kilka osób, przynajmniej koszty wysyłki i ew. opłat się rozłożą.

a jakies szczegoly?
    link do strony?
    koszta?
    maja cos ciekawego?

Skomentuj

Jeżeli chodzi o końcowe, to weź z Humy, to tylko 2 pary, więc coś dobierzesz, zazwyczaj dostaję pary N-N, P-P z jednej serii, kupowałem tam ze 2 razy po kilka 2SC5200/A1943 i nie było problemów z nimi.

Jakimś sposobem na zweryfikowanie poprawności sparowania tranzystorów, jest pomiar spadku na rezystorach emiterowych.
      Last edited by ampli; 24.10.2018, 18:14.

Skomentuj

Ale nie tylko te tam są i o to się rozchodzi... A jak mam czekać na paczkę z Japonii to wezmę tam i przynajmniej zaoszczędzę kilkanaście zł na wysyłce Chyba że ma ktoś 2 komplety sparowanych tranów do e450, bo dwie sztuki będę składał...

Skomentuj

a nie mozesz zamowic wiecej, sparowac i odeslac czesc?
          przepisy na to pozwalaja

Skomentuj

Jeśli chcesz to zamów, sparuj, odeślij niepotrzebne i ja je od Ciebie odkupię. Za sparowanie zapłacę Ale rozmawiałem na ten temat z Jaskiniowcem i nie będę takich kombinacji robił. Pomijam to, że wymaga to sprzętu, którego nie mam... Chyba że wystarczy do tego marketowy multimetr, ale ciut lepszy niż ten za 20 zł.

Skomentuj

Napisz coś o kosztach. Wprawdzie mam jeden komplet , ale być może się przyłączę.

Skomentuj

Ja chętnie się przyłączę, tylko muszę spisać co mi będzie potrzebne. Zamawiałem kiedyś z Kashinooki, z tego co pamiętam to koszt transportu był ok 150 zł, zdaje się DHL

Skomentuj

Nie wiem jeszcze jakie koszty wysyłki - póki co pytam, bo ponoć wysyłka zależy od wagi i wolę mniej więcej wiedzieć ile czego potrzeba, żeby nie było niespodzianki jak przyjdzie do zamawiania... A że lepiej rozdzielić koszty na kilka osób to wolę zapytać

Skomentuj

Jak będzie już coś wiadomo to daj znać . Nie wiem czy myślisz tylko o tranzystorach końcowych czy o wszystkich ?

Skomentuj

Raczej o wszystkich. Pewnie wyjdzie drożej, ale przynajmniej będą z jednego i sprawdzonego sklepu - wiem, że nie wszystkie takie muszą być(już nie pamiętam które i szczerze mówiąc nie ogarniam które są które) ale jakoś tak mi łatwiej. I tak będę brał większą ilość, bo na pewno na 3 sztuki i jakiś zapas...

Skomentuj

No to ja w każdym bądź razie czekam na jakieś info ile wyjdzie cały komplet z przesyłką bo te akurat tranzystory nie będą dla mnie.

Skomentuj

Czekam do 15 listopada. Zbieram wszystko, wysyłam zapytanie do chinoli i zamawiam. Nie chcę dupy zawracać pisząc na raty z zapytaniami o pojedyncze rzeczy - sobie zbieram to co potrzebuję, jak ktoś coś chce to pisać, później zbieram kasę i zamawiam. Jeśli ceny z jakiegoś tematu, który znalazłem gdzieś w internecie są aktualne to w 100 zł powinien się zmieścić komplet. O ile dobrze policzyłem i ceny są aktualne...

Skomentuj

Witam.
                            Jak sprawy się mają ? Ja piszę się na komplet tranów jakby co. Jak będziesz wiedział ile do zapłaty to poproszę o info to wpłacę kasę.

Skomentuj

Nie mam jeszcze informacji od nich.

Skomentuj

Ok. W razie gdyby było coś pilnego to podaje maila bo czasami zapomnę zajżeć na forum. darekrzedzicki@poczta.onet.pl

Skomentuj

Jeszcze kilka dni minie zanim się odezwę do nich, na weekend skrobnę maila z pytaniem co i jak(bo czekam jeszcze na info od znajomego czy i co chce).

Skomentuj

Czaruję...
                                  X