Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tannoy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tannoy

Witam
    Miewam sie z zamiarem kupna monitorkow w miare dobrej jakosci, zastanawiam sie nad Tannoy'ami wlasnie. Moze polecicie cos lepszego w cenie do 600zl za pare ?? Ewentualnie ktore tannoy'e sa waszym zdaniem najlepsze w tym przedziale cenowym?? Mile widziane linki do sklepow z podawanymi przez was monitorkami.
    Pozdrawiam i licze na pomoc

PS pokoj moj ma 12m kw i w takowym beda monitorki graly

z uzywanych m2, r2; m2,5; r 2,5 m`1 i r1 troche przymałe :P

Skomentuj

dzieki aryan za odpowiedz rzecz jasna nie tylko tannoy'e wchodza w gre moga byc rowniez innej firmy !!! do 600 zl ale w zadnym wypadku tonsil'e....

Skomentuj

Ja mam M2. Jak na swoje rozmiary dysponuja niezlym basikiem do takiego pokoju. Reszta pasma tez nie jest najgorsza.
        Pozdro
        Dexter

Skomentuj

zobacz jeszcze goky ex 868t; koda ex566t, paradgim titan; studio lab slb 102 :P

Skomentuj

a dlaczego tonsile nie? w tej cenie upolujesz bardzo fajne kolumienki. dla przykładu czat100 nowe są za 280zł/szt zaś na allegro masz pare za 360zł! to naprawde dobre spikerki. siedzi w nich niskotonowiec podobny do gdn z excellence. Nowe podstawkowe excellence S kupisz za 400zł/szt ale na allegro na pewno da rade upolować taniej.

Skomentuj

dziejok tonsile Nie poniewaz mam wstret do nich- cos mnie odpycha od tej firmy moze to widok rozpadajacych sie altusow (??) ktore ogladalem u znajomych przez lata, naprawde wole troche dolozyc i wziasc cos lepszego.....
              czekam na dalsze sugestie

Pozdrawiam

Skomentuj

Ojjjjj człowieku i tu jesteś w błędzie.
                Weźmy np. kanadyjskie Totemy tam siedzą polskie Tonsile. Te małe moitorki kosztują ok 2000zł i powaliły na kolana B&W.
                Polskie głośniki są dobrymi głośnikami tylko brak im odpowiedniej reklamy i nowych pomysłów.

Skomentuj

dziejok tonsile Nie poniewaz mam wstret do nich- cos mnie odpycha od tej firmy moze to widok rozpadajacych sie altusow (??) ktore ogladalem u znajomych przez lata, naprawde wole troche dolozyc i wziasc cos lepszego.....
                  czekam na dalsze sugestie

Pozdrawiam
                  i oto właśnie chodzi aby zapomnieć o altusach i altonach. dzieki tym modelom tonsil zdobył popularność, albo co gorsze zraził do siebie wielu uzytkowników. firma cały czas sie zmienia i wprowadza coraz to lepsze modele. nie można wieszać psów na firmie tylko dlatego ze wypusciła kilka modeli które nieszczególnie kojarzą sie audiomaniakom. fiat tez produkował 126p i co? teraz jest naprawde dobrym producentem dobrych aut.

Radze Ci przejść się do sklepu tonsila i przesłuchać kilka modeli a przekonasz sie ze dzisiejsze produkty tonsila różnią sie znacznie od pradziadków typu altus. weź pod uwagę również to ze kupując tonsila masz znacznie większe szanse naprawić kolumne wrazie jakiejś wpadki lub uszkodzenia. spróbuj kupić tweeter lub midbas do tannoy'a...

btw. tannoy m1 lub m2 to naprawde przyjemne kolumny dla tych co lubia ciepłe brzmnienie, pozbawione agresji i natarczywości. takie typowe dla angielskich kolumn.

Skomentuj

moze Eltax'y libert 3+, uzywki za tyle dostaniesz. http://www.maximedia.pl/?c=kolumny_g..._liberty_3plus

Skomentuj

niech bedzie, ide w piatek do sklepu z tonsilami u mnie w miescie- widzialem ze sporo zestawow tam stoi... ale nigdy nie interesowalem sie jak graja

Skomentuj

tonsil nie ma ciekawych wzorniczo kolumn, tonsl moze zroibic o wiele lepsz kolumnuy niz koda, za mniejsze pieniadze ale jakos nikt nie zmmienia modeli, ,

Skomentuj

fiat tez produkował 126p i co? teraz jest naprawde dobrym producentem dobrych aut.
                          no bez przesady z tym fiatem.... tonsil ma dobre głośniki ale na polski rynek idą tylko odrzuty (niewiem jak z kolumnami) więc co do tonsila - najpierw posłuchaj potem zdecyduj czy kupujesz (i weź te kolumny których słuchaleś bo moze się okazać że inne grają zupełnie inaczej.... mam ten problem z 11/100 i 16/50/6 dwa typy głośników a parametry i charakterystyki jak bym kupił 4 rozne modele :P

Skomentuj

np tonsil na niemiecki rynek wypuscił kolumny 3 way 5 głosników , aktywne, z cyfrową korekcja czegos tam, (taki bjer ma koino samsunga), kolumienki za 4 tys euro :P

Skomentuj

Wrocilem ze sklepu, mialem dzis po drodze wiec wstapilem.... wchodze do sklepu- patrze stoi jakis leszcz i majta se jakims kablem RCA to ja juz se mysle jak widze takiego chojraka ze bedzie beka w sklepie. Pierwsze pytanie na podpuche;] "macie tu jakis dobry amplituner ?? " koles sie spojzal na mnie jak na jakiegos 60- latka ktory nie ma pojecia o audio... no dobra koles pokazuje mi na Yamahe RXV350 oczywiscie pokazuje mi ja nie mowiac modelu (bo pewnie nie zna) i mowi "no widzi pan mamy tu w dobrej cenie Yamahe, jest to najwyzszy model tej firmy, bardzo trudno dostepny w polsce, maja go tylko wybrane salony........" (cena 1799zl), ja juz ze smiechu nie moge oczywiscie nie okazujac tego a wrecz przeciwnie wykazujac nadmierne zainteresowanie, odwracam sie i patrze stoja Tonsil Czat100 i sie pytam kolesia czy moglby wlaczyc je poniewaz jestem zainteresowany a on mi na to "prosze pana tu nie jest pokoj odsluchowy tylko sklep, tu sie kupuje a nie slucha... no dobra odpuscilem se odsluchy (w sobote do Media Marktu pojade tam tez to maja) tak jeszcze sobie pomyslalem przed wyjsciem ze sklepu o Tannoy'ach wiec pytam leszczyka macie moze w asortymencie lub sprowadzacie Tannoy'e M-2 a on mi na to po dluzszej chwili pomyslunku odpowiada- "my tu nie prowadzimy sprzetu tak niskiej jakosci, pan zobaczy w komputerowym tam na skrzyzowaniu, tam pewnie maja" Po pobycie 5 minutowym w tym sklepie mam dobry chumor na caly wieczor. Najlepsze bylo zdanie "my tu nie prowadzimy sprzetu tak niskiej jakosci" obejzalem sie pozniej na lewo i zobaczylem uginajace sie polki od Alphard'ow i innych no name, powaga same byly tam wzmacniacze firmy First 1800Watt w roznej gammie kolorystycznej....

Pozdrawiam

Skomentuj

hahaha dobre tak samo jest w salonach gsm, pracownicy niemaja pojecia co sprzedaja

Skomentuj

no cóż, po wizycie w takim sklepie faktycznie można odechciewa sie wszystkiego. mam nadzieje ze to nie był salon firmowy tonsila, bo mnie kiedyś w takim salonie przekonywał o wyzszości modelu Altus nad np.Excellence! Fakt sprzedwaca również niebył do końca przekonany do tego co mówił, ale przynajmniej była mozliwość odsłchu kilku modeli. Cóż jak widzać Polska to taki kraj który ciagle sie reformuje jednak zawsze będą ludzie niereforomowalni:)

pozdro

wiśnia życze miłych odsłuchów

Skomentuj

to ja już kiedyś pisałem ta historyjke ale jeszcze raz żeby było zabawnie:
                                    mieszna historyjka ze sklepu na wyzwolenia 'defender audioton' wszyscy ten sklep nazywają tonsil a więc wchodze pytam czy jest glosnik GDN 20/80/2 a ten many(sprzedawca) taki zmieszany porozgladal po sklepie sie i mowi "no nie ma ale za pare dni bedzie dostawa" a ja patrze a na półce stoi jak dzik ten glosnik no to pytam "czy to nie ten" a ten many wziol ten glosnik obejrzal go i do mnie "a jaki to ma byc model" a ja na to "o ja GDN 20/80/2" a on "ooooo to ten hahaha" dobra wcioglem go i po chwili pytam "a sa bass refleksy 7 na 14" a on tak sie rozejrzal po sklepie i do kolesia czy sa takie a ten drugi "no sa na najnizszej polce" to ten patrzy na ta polke potem na mnie i pyta "co to jest br" a ja(MYŚLE) o "kurcze co ty tu robisz czlowiek ty w sporzywczym powinienes pracowac" a on rrrr wiec pokazalem mu gdzie stoja te br a on aha i podaje taki 15 na 20 a ja nie wytrzymalem i wybieglem ze sklepu ze smiechem po chwili wrocilem i muwie "za duzy ja chce 7 na 14 czy coś takiego" podal mi mniejszy podiekowalem i poszedlem

żeby nie mówić że sklep jest cienki i nikt się w nim na niczym nie zna to chyba 1 miesiąc wczećniej byłle dowiedzić sie conieco o tym właśnie głośniku gdn20/80/2 to sprzedawa zupełnie inny nawet mi puścił muzyke na Activ 100 żebym zobaczył jak gra

Skomentuj

A u mnie w NOMI to wejscie kompozytowe to jest S-VIDEO :/ hehe , tak jak płyty wszystkie sie nagrywaja :/ szkoda gadać JOŁ

Skomentuj

Czaruję...
                                      X