Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amplituner czy wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Amplituner czy wzmacniacz

Ma problem. Posiadam wzmacniacz YAMAHA AX-540 (2 x 110 W dla 8 Ohm), jest to stary model, czarna duza obudowa, dysponuje on ogromna moca, bardzo podoba mi sie jego dzwiek, szczegolnie bas. Problem w tym, ze mi tyle mocy nie potrzeba (pokoj 7 m2). Mam mozliwosc sprzedania go za 450 zl, w sumie to mam paru kupcow na niego. Myslalem zeby dozbierac sobie 500 zl i kupic amplituner YAMAHA RX-450. Firma ta sama wiec chyba dzwiek nie powinien stracic energii. Mam tez suba i 4 kolumny, myslalem ze czasem moglbym obejrzec film z efektami kina domowego. Co mam zrobic, poradzcie. Jak oceniacie YAMAHE RX-450, czy sie nie zawiode? Szkoda mi tego wzmaka, przywiazalem sie do niego, to moje cacuszko :) No ale inaczej nie dozbieram na amplituner. Co mam zrobic?

[ Dodano: 2005-02-19, 03:43 ]
    Tu sa foty mojego wzmaka (sorka ze to allegro, to nie reklama, kupcow naprawde mam sporo)
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42564695

jeżeli zalezy ci na efektach kinowych i masz juz gotowe kolumnenki jedynym wyjsciem jest kupno ampli do kina. RX 450 ma dobre opinie wiec zakup powienie byc udany, jednak po tym budżetowym wzmaku nie spodziewałbym sie takiej mocy jaką ma twój wzmak stereo. jednak czegos nie rozumiem, wystawiłeś swoje kolumny i suba na sprzedaz i teraz chcesz kupić wzmaka do kina? bez kolumn nawet najlepszy wzmak do niczego ci sie nie przyda:)))

ps. tez mam ampli do kina z kompletem 5 kolumn jednak od dłuzszego czasu kozystam tylko z trybu stereo, bo tak jest najlepiej dla mnie. zastanów sie dwa razu zanim kupisz.

Skomentuj

Kolumny o ktorych mowie, ze uzywalbym do kina to nie te z allegro. Mam caly osprzet na takie same kolumny (glosniki, zwrotnice) ale po jednym niskosredniotonowym na kolumne, musze tylko zbic skrzynki. A co do subwoofera, to troche namieszalem. Myslalem zeby go sprzedac, mialbym wtedy wiecej na amplituner, a a na poczatek uzywalbym lw 800 ktory lezy w szafie. Gubie sie w tym troche.

[ Dodano: 2005-02-19, 11:16 ]
      Aha czym sie rozni yamaha rx-v 440 od 450 ? (440 to starszy model? bo raczej o nim spychac dobre opinie)

Skomentuj

wiec jak sie gubisz troche to najpierw musisz sie odnaleźć! chyba idziesz w złym kierunku, najpierw sub na gdn20/80/2 a potem chcesz miec suba ma lw800- to chyba powinno byc odwrtonie. wsadź lw800 do budy po gdn i sprzedaj na allegro. pozatym kolumny na jednym arn'ie bedą miały strzsznie niską efektywność w porównaniu z tym co masz. sam zdecyduj co chcesz.

nie wiem czym sie rózni yamaha 440 od 450, zapewne detalami, ale możesz być pewien ze w tym roku wejdzie nastepny model 460, potem 470, 480.... wszystko dlatego ze kino domowe rozwija sie bardzo dynamicznie. dlatego starsze ampli są tak słabo wyposazone. sprzet stereo starzeje sie znacznie wolniej!

Skomentuj

Czaruję...
        X