Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Burza Magnetyczna - straty ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Burza Magnetyczna - straty ?

Czy komuś spaliły się jakieś sprzęty audio podczas burzy magnetycznej z 27-28 września bieżącego roku?
    Last edited by zjj_wwa; 29.09.2019, 21:06.

Yyy a była taka ? Nie oglądam TV więc chyba coś mnie ominęło , u mnie wszystko Bangla

Skomentuj

No była, była. A jeszcze dodatkowe pytanie: Jak samopoczucie i stan zdrowia Waszeci z dni 27-28 września br? Czyli miniony piątek - sobota (tak pi razy oko) ?
      Próbowałem nawet wczoraj zorzę polarną nad Warszawą zobaczyć, ale pochmurno było więc tak nie za bardzo było cokolwiek widać.

Skomentuj

Zorzy ludzkim okiem nie widać, dopiero na fotografii :)
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
          Zorzy ludzkim okiem nie widać, dopiero na fotografii
          Chyba chciałeś powiedzieć burzy magnetycznej, bo efektem, który być może powstanie w wyniku burzy słonecznej będą widoczne gołym okiem niebieskie światła przypominające wyglądem zorzę polarną.

https://vryga.pl/zorza-polarna/

Skomentuj

Zamieszczone przez zjj_wwa Zobacz posta
            Jak samopoczucie i stan zdrowia
            Łaziłem cały weekend trochę wku.... Bo nie miałem co robić i łeb mnie bolał jestem trochę meteopatia może dla tego samopoczucie było jakie było .
            Zorzę w Sosnowcu to ja oglądam prawie co dzień , taką różowo fioletową od smogu

Skomentuj

https://www.swpc.noaa.gov/news/geoma...7-29-september
              Jeszcze w kilku innych mediach o tym gadane było.
              To z linka powyżej to chyba nie są oszołomy, przypuszczalnie wiarygodni.

Skomentuj

Raczej wiarygodnie , co do burzy to nie wątpię że była nawet jej skutki mój organizm odczuwał chodź nawet o niej nie wiedziałem a co do smogu w Sosnowcu to szczera prawda tu serio można zaobserwować łunę nad miastem :)

Skomentuj

Brak danych o jakichkolwiek anomaliach, we wszystkich obiektach co obsługuję.
                  Ogółem nigdy nie zauważyłem aby aktywność słoneczna spowodowała jakiekolwiek problemy w pracy serwerów, czy stacji roboczych, nawet radiolinie nie zachowywały się inaczej.

Pamiętam raz że przez lubelskie i podkarpackie przeszła taka solidna burza (tradycyjna z deszczem i piorunami) z 10 lat temu, to miałem kilka kompów i routerów do naprawy po znajomych.
                  Mi padła wtedy jedna z dwóch sieciówek w kopie, nie wiem do dzisiaj jakim cudem, ale ilość awarii po tej burzy była jakaś wyjątkowa.
                  Nigdy więcej nic takiego się nie zdarzyło.

Skomentuj

Czaruję...
                  X