Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani DAC do telewizora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tani DAC do telewizora

Mam telewizor Philips 70PUS7304 za prawie 5k zł z Android TV.
    Mam też tradycyjny wzmacniacz stereo Yamaha(2x120W) oczywiście tylko z wejściami analogowymi.

Jak podłącze wzmacniacz do telewizora przez gniazdo słuchawkowe(potrzebuje tylko stereo), to dźwięk ma około 800ms opóźnienia! kompletnie nie da się tego oglądać i nie jest to problem tylko tego telewizora, bo w LG mam dokładnie ten sam problem.

Producenci zakładają że jak ma ktoś kino domowe to podłączy sobie je przez Cyfrowe wyjście audio (optyczne) i nie będzie opóźnień.

Teraz zastanawiam się jak to rozwiązać? Możecie polecić tani DAC do telewizora?
    Na upartego mogę sprzedać wzmacniacz, ale ten jest idealny(ma zero szumów,równe całe pasmo i dużą moc).
    Last edited by kamil4772; 02.02.2020, 16:24.

LG-Philips swego czasu razem produkowali monitory i TV, więc pewnie przez to.

Masz tam wyjście SPDIF Toslink lub coax?

Skomentuj

Miałem podobny problem z podłączeniem nowego tv sony ze starą wieżą Pianocrafta, po kablu brum i takie tam, pomogło podłączenie optyczne, użyłem tego:
      https://www.x-kom.pl/p/208768-karta-...SAAEgK-X_D_BwE
      Jakość dźwięku bardzo dobra.

Skomentuj

Zamieszczone przez wlochu_mp Zobacz posta
        Miałem podobny problem z podłączeniem nowego tv sony ze starą wieżą Pianocrafta, po kablu brum i takie tam, pomogło podłączenie optyczne, użyłem tego:
        https://www.x-kom.pl/p/208768-karta-...SAAEgK-X_D_BwE
        Jakość dźwięku bardzo dobra.
        Dzięki, będzie idealne, nie ma opóźnienia dźwięku z obrazem? nie buczy(mam zakłócenia w sieci i wszelkie tanie wzmacniacze brumią)?

Skomentuj

Największa zaleta to brak jakiegokolwiek przydźwięku, szumów. Opóźnienia nie ma bez względu na źródło (dekoder, xbox, usb).

Skomentuj

Jest też Cambridge Audio DacMagic 100 - kupiłem jakieś 2 lata temu, do identycznego zastosowania jak u Ciebie. Nie przytoczę szczegółów z pamięci ale robiłem wtedy research i jakościowo jest bardzo ok, na układach montowanych w dość drogich ampli/cd.

Skomentuj

Czaruję...
            X