Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Końcówka mocy stabilna 8-2ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Końcówka mocy stabilna 8-2ohm

Nie będę śmiecić w tematach elektroniki.
    Szukam podpowiedzi -potrzebuję sprawdzonej końcówki mocy zdolnej stabilnie pracować przy 2ohm.
    I bardzo proszę pewne osoby by nie sugerowały mi złośliwie bym wytargał do domu monobloki z auta
    100W mi wystarczy . Nie potrzebuje na 2ohm jednego Sasina watów. 100wystarczy .

to moze gotowe TPA?

Skomentuj

Cześć,
      Poszukaj starych wzmacniaczy a raczej końcówek mocy Yamahy M, ale nie pamiętam która miała w papierach że 2ohm stabilna, ale była taka. Cena może być wysoka niestety.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Pioneer M90 też stabilny 2ohm, cena niestety zbija :)

Skomentuj

Po ostatnim słuchaniu końcówek w klasie D na Jm-lab ps5.1 odpadają wszystkie .

Może być nawet końcówka DIY

Skomentuj

Fakt że złośliwy być nie chcę ale 100W i stabilne 2ohm a do tego D klasa i opakowanie wielkości kartonika na buty to Alpine PDX :)
          Szukasz czegoś taniego czy jest może jakiś zakres ceny?

Skomentuj

Dawid zanim się zacznie hejt - nienawidzę klasy D . Mam 3zestawy z czego na 2 słychać wszystkie śmieci. Nie chodzi o wymiary nie chodzi o to by taniej ..
            Z grubsza większość że zestawów głoßnikowych jest 6-4ohm. Problem gdy trafia się zestaw 2.6 czy 2ohm(realnie)zasadniczo potrafię kupić chyba wszystkie półprzewodniki -nieważnie jak . Nie boję się budować samodzielnie ale brak mi już czasu na rysowanie płytek.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Dodam że w samochodzie mam coś ok 1Kw /0,5ohm
            I uważam sprzęt za mocno upośledzony . (Coś jak grupa unitra Tonsil na FB -nieważne co masz byle stare i tak damy lajka)
            Chodzi okoncowke mocy która pójdzie na 2ohm

Skomentuj

Podejrzewam że można tak zmodyfikować np iAmp że będzie działał pod 2ohm, ale pytaj u źródła, może tu jest rozwiązanie.

Skomentuj

Końcówki D-class nie są złe, 90% monitorów studyjnych na tym chodzi i nikt nie narzeka.
                W karłałaudio do jednoparowej 100W/4R dokładają jedną, dwie lub trzy pary takich samych tranzystorów, lekko podnoszą napięcie zasilania i hula to od 0,5R. Aha i piszą, że ma 10000W/1R Hy Hy.

Skomentuj

Zamieniłem swojego DLS A6 na CAD-15 i nie jestem zadowolony .

Co do szydery to jest w tym sporo prawdy. Kiedyś na alledrogo hurtem szły wzmacniacze voice Kraft 1000W a w środku 4sztuki tda2005 😂. Niestety większość ludzi ma niewielkie pojęcie a skoro nie widać różnicy to jaki sens kupować DLS,Steg czy inną firmę skoro first albo voice Kraft "ma tyle samo watuff" za mniejsze pieniądze.
                  Na tej zasadzie szła kiedyś sprzedaż badziewnych chińskich radiomagnetofonów popularnie nazywanych jamnikami które chwaliły się mocą1000Watt pmpo czy innymi bzdurami.

Wracając do tematu spodobał mi się ten i-amp i raczej w tę stronę ruszam

Skomentuj

Czaruję...
                  X