Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

uczciwosc STXa???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

uczciwosc STXa???

wlasnie przyszedl moj upragniony gdn 22-120-8 sc (w mokrym kartonie-poczta polska)zadowolenie wielkie, dotykam membrany,a ona prawie w miejscu.:( cewka ociera o nabiegunnik.
    zle zcentrowany?zle nawiniety?spalony?

moje pytanie-czy uda mi sie zamienic go w stx na nowy,sprawny?
    zdazylem juz polutowac kabelki i sa slady cyny.

Zwroc sie z tym do Panow z STX'a.
    Wiem, ze ludzie sa ok (przynajmniej tak wnioskuje no podstawie 2rozmow). Ale nie chcieli mi zrobic 27 z ukladem magnetycznym od 42 :(, bo nie jestem firma.

Skomentuj

zdazyl sie cud!!! poruszalem membrana w prawo,w lewo i cewka wskoczyla na wlasciwy tor!
      obecnie glosnik siedzi w obudowie o 100% zaduzej(70l)strojonej na ~43Hz podlaczony do modulu irka 2*tda 7294.
      potluke go do 24:00 i jutro z rana,jak wszystko bedzie ok to go zostawiam, a jak nie to odsylam.

pozdrawiam
      krzyzak

Skomentuj

NIerozumiem jak cewka mogla wskoczyc na niewlasiwy tor ? przeciez prawidlowe centrowanie cewki niepozwala na jakiekolwiek najscie jej na nadbiegunnik wiec wydaje mi sie to troche dziwne ale jak mowiesz ze wszystko jest ok to O.K.

Skomentuj

No rzeczywiscie troche to dziwne! Cewka sama nie mogła sie "nacentrowac", oznaczaloby to ze klei ja resorach był jeszcze nie wyschnięty :/.... A może miałeś jakiś "syf" w szczelinie magnetyznej i zablokowało to ruch cewki, poryszałes i ten papruch, kamyk, gruz, kawałek czerstwego chleba ze śniadania pana, który składał głośnik lub coś dowolnie innego poprostu spadło na dól!

Tylko teraz nie wiem czy gdn 22 ma wentylowana cewke, jak 27, czy on wypadł na dobre czy tam pozostal i kiedys znowu ci zablokuje ceweczke.......

Pozdrawiam!

Skomentuj

EZO, byłem ostatnio na wolumenie i goscie powiedzieli ze te 27 z napedami od 42 beda niedlugo seryje :P

Skomentuj

Mnie już kilka razy zrobili w balona jak zamawiałem u nich części głośnikowe. Raz zabrakło jednej membrany, potem w ogóle nie przysłali mi 8 kopułek przeciwypyłowych, innym razem znowu przysłali kopułki, ale inne rozmiary.

Skomentuj

powaga! ponaciskalem membrane po obwodzie przy gornym resorze i gra normalnie!
                nie mam pojecia cosie stalo! i mam nadzieje,ze sie nie powtorzy.

a,to jak glosnik byl przygotowany do wysylki to inna sprawa...
                dobrze ,ze kosz jest w calosci i nie odlecial magnes!
                rownie dobrze mogli go wyslac bez pudelka!

Skomentuj

Zamieszczone przez doman
                  EZO, byłem ostatnio na wolumenie i goscie powiedzieli ze te 27 z napedami od 42 beda niedlugo seryje :P
                  Bo im podsunelem ten pomysl, ktory otrzymalem od Sound Wave'a :) <joke>
                  Zobaczymy co to bedzie za maszyna

Skomentuj

tylko musieli by zrobic triche inny kosz zeby utrzymal taki magnesik :]

Skomentuj

ten co jest stosowany jest w stanie to utrzymac... choc zapas nie zaszkodzi ale nie jest to niezbedne

Skomentuj

Tylko do tego układu magnesoweo lpeij aby go skrecili z koszem a nie skleili.....

Skomentuj

wszystkie STX'y są skręcane i dodatkowo klejone.... sam klej to by za chwile odpadł (zwłaszcza jak by się troche rozgrzał)

Skomentuj

to jest wlasnie stx ja tez dostawalem glosniki oznaczone jako 4 ohm z cewka 5,9 ohma , zamawialem membranki od sc a dostawalem ss i mialem kilka roznych bojow z ich firma

[ Dodano: 2005-03-15, 18:16 ]
                            ale ogolnie firma jest bardzo uczciwa a jej kultura prokliencka rozwinieta

Skomentuj

Raczej nie bardzo... Zamawialem ostatnio 27-150-8sc i zamiast czekac do najblizszej niedzieli (wolumen) musialem czekac jeszcze 2 tyg. To po co na stronce trzeba podawac maila i telefon kontaktowy jak niekt nie raczy poinformowac ze dostawa nie bedzie mozliwa bo... cos tam cos tam... Ja zajezdzam na wolumen a tam mi gada ze mial byc ale nie ma i koniec gadki... Wiec raczej o klienta za bardzo nie dbaja...

Skomentuj

kumplowi ostatnio nie przywiezli 27 150 4 sc a zamowil to wykrecali z kolumny wystawowej
                                moze zapychaja sie,teraz stx stal sie standardem

Skomentuj

Czaruję...
                                X