Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Taki tam pomysł - CA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taki tam pomysł - CA

Tak sie zastanawiałem zrobic takie cos: przód w dzwi wstawić 2x stx 17/80/8 i połączyc je na 4 ohm, do tego jakas fajna wysokotonówka np. Hertz i jakis średnitonowy 10 cm myślałem nad tonsilem + skrzynia w bagazniku na 27/150/4. samochodzik to Fiat CC. Co powiecie.

Ja osobiscie bym nigdy niedal głosnikow domowych do samochodu !!!!!!ze wzgledu na jakosc wykonania głosników samochodowych a Home audiochociaz by membrana!!!!pomysl nad firmami car audio jak :JBL,Sony,/////Alpine itd.
    Pozdro

Skomentuj

Pisząc tego posta myślałem o stworzeniu jakiegos CA w miare tanio, a bedącego alternatwą Boszmanów czy Alphardów lub innych cudów dostępnch na allegro a które tez nie posiadają jakiś rozwiązań specyficznych dla środowiska audio jakim jest samochód.

Skomentuj

akurat alpiadry i buszmeni są najlepsi z low endu do samochodu. wiec kombinujesz, probujac zaoszczedzic nie tam gdzie trzeba. po pierwszej(gora drugiej) zimie bedziesz musial kupic nowy komplet głosnikow bo te stxy niestety nie wytrzymają warunkow samochodowych.

Skomentuj

głośniki do samochodu mają być samochodowe :)
          polecam najtańszy zestaw odseparowany hertza i bez subwoofera na razie..
          doskładasz to zrobisz skrzynkę.

pozdro.

Skomentuj

magik, ma racie wsadz dsk albo cos innego hertaz a jak ustukasz kase to dasz skrzynke

Skomentuj

a jak dasz dls R6a to po odsłuchach zrezygnujesz moze z subwoofera, bo to ma sporą ilość basu..
              jabkby Cie ten zestaw nie zadowolił to zainwestujesz w suba :)

Skomentuj

ja bym dal dsk165 bo nie jest to drogie a basu z tego co nie miara ja bylem zadowolony

Skomentuj

ale ja na razie nie robie CA tylko tak zarzyciełm pomysłem. poprostu byłem ciekaw co wy na to i czy to woogóle może wypalić ale widze że jednak te stx-y nie nadaja sie do samochodu. pozdro for all, mam nadzeje ze nie zjedziecie mnie za to że robie zbedny ruch na forum.

Skomentuj

magik, przeginasz z tym dls-em,ona ma dużooo basu tylko jakość zostawia dużo do myślenia.Tak aby było nie bez podstawnie to kolega ma w passacie i tam jest naprawde duuuużo basu,bardzo dużo.Ale mnie sie nie podoba,muli i sie gubi.To moje zdanie,nie wrzeszcz na mnie :]

Skomentuj

fakt! są lepsze jakościowo systemy..
                      kazdy ma swoje wrazenia odsłuchowe i każdemu sie co innego podoba dlatego najlepiej pojechac do firmy i posłuchać.

to powinien byc pierwszy krok kazdego kto wybiera sprzet.

Skomentuj

magik, prosiłem nie wrzeszcz ;]ale ty swoje...żartuje oczywiście.Masz 100% racji.Nalezy znaleźć coś pod konkretny gust.

Skomentuj

Re: Taki tam pomysł - CA

Zamieszczone przez kurian
                          Tak sie zastanawiałem zrobic takie cos: przód w dzwi wstawić 2x stx 17/80/8 i połączyc je na 4 ohm, do tego jakas fajna wysokotonówka np. Hertz i jakis średnitonowy 10 cm myślałem nad tonsilem + skrzynia w bagazniku na 27/150/4. samochodzik to Fiat CC. Co powiecie.
                          wiesz... co ?
                          sprzedaj to auto i kup inne za ta kase co chcesz w nie wsadzic bo czy to bedzie CC czy matiz to jedno gowno wiem to po sobie ...szkoda kasy! ...twojej!
                          poz.T

Skomentuj

kup pajero!

Skomentuj

Kiedy ja tak bardzo lubie ten samchodzik, mam nadzieje że kiedyś bede mógł sie pochwalić moim ukończonym projektem "Little Bastard CC" ,powiem tylko tyle bedzie bardzo mocny:)

Skomentuj

Czaruję...
                              X