Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebne opinie na temat YAMAHA RX-V550

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebne opinie na temat YAMAHA RX-V550

zdecydowalem się na ten amplituner, będzie prawdopodobnie w środę. chciałbym zaczerpnąć jednak jakichś informacji, opinii na jego temat, bo w nadzwyczajnym przypadku mogę jeszcze cofnąć transakcję. wydaje mi się że to już dość poważny amplituner i doskonale sie nada w stereo i kinie. moc tez powinna ze spokojem wystarczyc.

wszystkie opinie mile widziane! pozdrawiam

[ Dodano: 2005-03-13, 15:11 ]
    no i czym sie rozni wersja RDS od tej bez RDS

no i czym sie rozni wersja RDS od tej bez RDS
    Tej yamahy nie znam,a RDS to są te informacje graficzne(godzina,tytuł piosenki,i jakieś informacje)które może wyświetlać np. radio samochodowe,wieża itd. no więc wersja bez czy z RDSem będzie się różniła tym że na jednej będziesz miał latające napisy na wyświetlaczu a na drugiej nie :]

>>Piekny<<

P.S. masz poczytaj sobie http://radiopolska.terramail.pl/rds/ :)

Skomentuj

heh wiem co to rds... niestety mylisz sie, podobno wersji bez rds trudno dostac a sa to amplitunery bez tunera radiowego i rds'u , ale tak tylko slyszalem

a przyrostek RDS dodaje sie ponoc tylko dla rozwiania watpliwosci ;]

Skomentuj

Radioactiv wszystkie modele amplitunerów Yamahy z roku 2004 (i nie tylko bo moja RX-V440 też ma ) mają radio z RDSem - miałem jeden z najsłabszych modeli roku 2004 czyli RX-V350 do potestowania i on miał pełnoprawny RDS w radiu więc NAPEWNO model RX-V550 który jest najlepszym z modeli 5.1 Yamahy też bedzie miał RDS. Yamaha zrezygnowała z dawania końcówki "RDS" w nazwach modeli ale to nie znaczy że tej funkcji nie ma

Skomentuj

niestety seria 350, 450, 550 itp. czyli cale nowe x50 w stereo nie wypada tak dobrze jak starsze modele x30 i x40, modele x50 bardzo dobre sa do kina ( tylko do kina) , osobiscie i zapewne nie tylko polecam ci cala serei x40, wiec w twoim przypadku 540, wogole model 440 dostal nagrode EISA 2003/2004, na twoim miejscu powaznie bym sie zastanowil

Skomentuj

a właściwie czemu ograniczać sie do yamahy? jesli chodzi o dobre stereo denon 1705 lub 1905 podobno są duzo lepsze niż yamahy. cena podobna, moc takze ale zapewne wiekszość ludzi wybiera yamahy ze wzgledu ma 150 mozliwosci ustawień dsp, z których i tak mało kto korzysta...

Skomentuj

MoJojojo, Możesz to potwierdzić czymś? czy poprostu tak słyszałeś. Ja porównywałem brzmienie 540 i 750 na monitorkach 602s3 i jakoś różnicy wielkiej nie słyszę. Jest inaczej, ale inaczej nie znaczy gorzej.

Skomentuj

Także nie zauważyłem różnic w brzmieniu RX-V440 vs RX-V350 natomiast jest duża różnica w mocy - 440-stka rozwala głośniki (mam mocniejszy model "Made in Malysia" który ma 75W @ 8OHm bo są jeszcze wersje "Made in China" które mają tylko 65W na kanał przy 8OHm) 350-tka nie była zbytnio w stanie ich zmęczyć. Nastepną róznicą jest czułość wejść analogowych (6CH INPUT) starsze modele z roku 2004 (seria x40) ma tylko 150mV co powoduje przesterowywanie się wejść gdy ustawi sie za dużą głośność na wyjściach karty dźwiekowej - trzeba softwareowym generatorkiem sprawdzić jaki najwyższy poziom volume nie powoduje zniekształceń (u mnie Master Voume ustawione na 66% to maksymalny poziom jaki jest kompletnie bez zniekształcen od 20Hz do 20kHz). Modele z roku 2004 (RX-V x50) mają już czułość wejść na poziomie 200mV co powoduje znaczną poprawe tolerancji przyjmowanego sygnału z dźwiękówki (o jakieś 30.

Ja tam czekam na modele z roku 2005 - jak znowu usprawnią czułość wejść to pomyśle nad takim "klockiem" narazie moja 440-stka sprawuje sie super

Skomentuj

Czaruję...
                X