Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Need For Speed: Underground 1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Need For Speed: Underground 1

Mam problem z odpaleniem tej gierki. Zmodernizowałem trochę mojego starego sprzęta i teraz mam taki zestawik do filmów i starszych gier, a więć: Płyta Soltek 75KAV + Athlon 1,2GHz + 256 SDRAM (PC 133) + HDD Fujitsu 4,5 GB + GeForce 2 MX400 64MB
    Po uruchomieniu tego sprzętu zainstalowałem Windowsa XP. Po zainstalowaniu NFSU gra się włączyła, ale jak pojawia się główne menu to w tle podjeżdża auto. U mnie to nie jest auto tylko białe pole konturem przypominające auto, a po włączeniu jakiejś trasy wszystko w około miga i przeskakuje a auta dalej są białymi polami.
    Sformatowałem więc dysk jeszcze raz i ponownie zainstalowałem XP i NFSU i wszystko chodziło spoko.
    Z racji, że dysk na razie mam nie za wielki to jeszcze raz sformatowałem dysk i zainstalowałem Windowsa 98. Pojawiła się ta sama sytuacja co przy pierwszym podejściu z XP. Białe pole zamiast aut i tło ciągle miga i przeskakuje. Jaka może być tego wina ??
    Pomyślałbym, że może chodzi o to, że mam za słaby sprzęt ale wcześniej gierka ta chodziła mi i to całkiem nieźle więc nie wiem o co chodzi >!!>

hm, wyglada na to ze cos z grafika nie tak. moze DirectX'a nie miales odpowiedniego, albo sterowniki do karty graficznej, tak mi sie zdaje, skoro mowisz ze wczesniej chodzila...

Skomentuj

No właśnie nie dziwiłoby mnie to jakby pod XP chodziła a pod 98 nie. Tylko że na początku pod XP też nie chodziła.
      DirectX mam tego co na instalce jest a więc 9. A sterowniki mam z netu ze strony nVidia - detonatory

Skomentuj

gf mx400 i inne z seri geforce2 mają tak, jak są na DDR'ach... mozna to chyba zwalczyc jakimis sterownikami [ sciagnij z nvidia.com ]... mi sie tak działo na midtown madness na tej karcie twojej... jak mialem kiedys ;]

bo mi chodzi o to, ze przeskakuja ci tekstury, tak? czasami są na swoim miejscu, a czasami wogole jezdzisz w roznych kolorkach :)

Skomentuj

directx 9.0 do GF 2? hmmm wogole ona to obsluguje?mialem 2 i zjaralem je...ale nfsu1 chodzil bez problemow

Skomentuj

www.guru3d.com najlepsze stery do nvidi lepsza wydajnosc itd

Skomentuj

Czaruję...
            X