Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wykończenie wzmacniacza lampowego - potrzebna pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wykończenie wzmacniacza lampowego - potrzebna pomoc

Witam
    Mam na wykonczeniu wzmacniacz lampowy, jednak jest maly problem. Nie wiem skad mozna wziac galki do potencjometrow, szukalem na Allegro ale nie znalazlem nic ciekawego. Moze ktos z was wie gdzie (najlepiej w okolicach Warszawy, albo w internecie) mozna kupic cos co by tu pasowalo??
    Załączone pliki

Polecam ci zastosowanie gałek po radmorze 5102.Bardzo efektowne i soludne z aluminium.Na allegro można takie znaleść

Skomentuj

poszperaj na wolumenie na złomiarni, mozna takowe za grosze kupić i niekiedy naprawdę spory wybór jest.

Pozdrawiam

Ps. boje się tylko że potencjometry które tam siedzą są nie co za krótkie bo niewiele wystają i nie wiem czy te gałki poprostu ci nie będą odpadać.

Skomentuj

DeeJay_Sqter, z wypadaniem galek to raczej nie bedzie problemu, bo beda prawdopodobnie dorobione tulejki.

Skomentuj

Ja bym proponował wycieczkę do ślusarza. Gałki zrobi wg potrzeby a koszt nie będzie zbyt wysoki. Będą gałeczki na miarę wzmacniacza :)

Skomentuj

A masz moze jakieś niepotrzebnme głowice z VHS-a?
            Albo ze starego szpulowca?
            Duże,cięzkie , na łożysku odrazu, ładnie sie błyszczą

Skomentuj

tak najlepiej idz do sluszarza on ci fajnie zrobi tak jak ty tego bedzeisz chcial a potem mmozesz gdzies to oddac do chromowania ...

Skomentuj

Czaruję...
              X