Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głosniki Nokia ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głosniki Nokia ?

Witam mam pytanie czy slyszeliscie moze o glosnikach firmy nokia do samochodow ? mam do kupienia 15cm glosniki do montarzu w drzwiach, sa to podobno fabryczne glosniki za jakiegos mercedesa. Chcialbym sie dowiedziec czy ktokolwiek slyszal jakies opinie na temat tych glosnikow ? i jesli tak to ile by mogly byc warte takie glosniki- patrz fotka ponizej.
    z gory dzieki za odp.
    pozdrawiam
    Tomekk
    Załączone pliki

Hmmm ja to sie z głośnikami nokii spotkałem kiedys w starych telewizorach. O samochodowych nie słyszałem. Jakis tam emblemat merca widze, więc pewnie siedziały w nim kiedyś. Pytanie tylko ile to lat ma. Jeśli chodzi o cenę to ciężko coś powiedzieć bo nawet średnicy nie znam. Jeżeli nie masz możliwości odsłuchu tego a "gość" chce powiedzmy więcej niź 50-70zł za pare(przy założeniu że to minimum 13'tki a maxi 16'tki są) to bym się w to nie pakował.

Skomentuj

to sa 15tki a "gosc" chce 50pln i pokrywa przesylke....

Skomentuj

takie coś siedzi w mojej Vectrze A... są zamontowane obok półki
        ładnie uzupełniają przód, w którym są jakies Blaupunkty

Skomentuj

Dj..... niewpadles na pomysl zeby cos o nich napisac? :)

Skomentuj

graja bardzo szerokie pasmo :) dobry "basik", a raczej kick - bass i dobre średnie... ogólnie jak do samochodu to godne polecenia :)

Skomentuj

ja mialem glosniki nokii w Audi B4 i pod samym radiem gralo to fatalnie jedynie wysokie ladnie graly a basowe to porazka (basu prawie nie bylo), to cichego grania moga sie nadac

Skomentuj

hm, 50 zł za 2 glosniki? i sie pytasz czy to gra dobrze ? hm....:), jaka cena taka jakosc :), ja bym nie ryzykowal, chyba ze nie masz co z pieniedzmi robic i chcesz odsluchac jak to gra :). Ja mam u siebie w samochodze MacAudio i jestem calkiem zadowolony, moc glosnikow to 70 W RMS, a radio ma pewnie ok 20 :) (JVC) wiec nie wyjkorzystuje ich tak jak trzeba. dobrze wygluszyc drzwi mi by sie jeszcze przydalo, ale to jest troche skomplikowane i nie tanie :), moze w nastepnym samochodzie

Skomentuj

z tego co mi wiadomo to w mietkach montuja (przynajmniej do okularnika) fabrycznie glosniki JBL a nie NOKIA...ale moge sie mylic. JA BYM TEGO NIE BRAL. nawet za taka kase. pozdrawiam:)

Skomentuj

Ja mam seryjnie 4 nokie w moim opelku. Pasmo przenoszą dosyć szerokie, ale z korekcją D-BASS (SONY) w radiu 3 pozimo nie zalecam włączać, efekt tego taki że z przodu głośniku już nie żyją z tyłu jeszcze się odzywają, ale juz nie podkręcam bo nie będe miał czego słuchać.

Ogólnie głośniki niezabardzo, już wolałbym tonsila ....... wszyscy wiemy co firma nokia potrafi robić najlepiej i tego się trzymajmy!!!!

Skomentuj

nie kupuj tego, jesli masz cokolwiek (!) u siebie w aucie.
                      jesli nie masz nic, to lepsze to, niż nic.

Skomentuj

daj sobie pokój z tymi cudami za 50 zł. regularnie robię ostatnio resory w takich głośnikach- to ani mid-bass ani kick-bas tylko szerokopasmowe gówno- skok prawie zerowy zresztą pisali juz o tym by nie bawić się korekcją dzwieku. jesli nie masz nic i więcej niemozesz wydać-(życie-skad my to znamy) to dobrze je oblukaj jak resory się sypia to daj sobie luzu bo dołożysz do tego kolejne 20zł . a za taka kasę(70zł) już coś budżetowego w sklepie znajdziesz pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                        X