Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ASIO + KX Project + Foobar oczywiście u mnie nie działa :/:/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ASIO + KX Project + Foobar oczywiście u mnie nie działa :/:/

Zapewne słyszeliście o tej kombinacji uzyskania znakomitej jakości dźwięku:
    SB live+ASIO+Foobar no i SB live! na sterach od KX project.

Postanowiłem spróbować, po gruntownym formacie zainstalowałem KX'a, skonfigurowałem wszystko jak na URL: www.republika.pl/mytemp

Oczywiście byłoby ślicznie, ale od szczęścia dzieli mnie jedynie włączenie i ustawienie ASIO, szkoda że nie mam jak tego włączyć, bo po kliknięciu na ikonke KX >> Ustawienia >> Panel ASIO nic się nie dzieje ;/ Może czegoś nie włączyłem, niemam pojęcia, po konfiguracji foobara jak próbuje odpalić mp3, to po prostu wyskakuje error ze nie moze zlokalizować ASIO, co uważam za normalne, tylko że jak chce to ASIO wlaczyć to się nic nie dzieje ;/ Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc, bo podobno przez to połączenie można uzyskać niesamowitą jakość dźwięku, a mi oczywiście musiało się coś skopać ;/

Reinstal sterów nic nie daje
    Reinstal foobara nic nie daje
    Wyzerowanie ustawień w jednym i drugim tak samo

Mi to działało bez problemu.
    Wejdź na forum tweak.pl tam przewałkowali ten tamat dokładnie.

Co do jakości to kwestia dyskusujna , najwięcej dają stery KX'a a foobar i asio to już jest naciągane (czyt. sciema).

Skomentuj

No własnie :0 nawet sami prodycenci foobaqra powiedzieli ze to poprostu zwykły odtwarzacz i gra tak jak inne:P

Skomentuj

Jak myślicie które połączenie jest lepsze? Mam SB 5.1 live i ampli yamaha 430 czy lepiej połączyć poprzez spdif czy też za pomocą 3 jacków do wejścia apmli 6.1 ??

Skomentuj

dobre pytanie, tez mam SB Live, i Yamahe, tyle ze 440 , i jeszcze nie podlaczalem, bo mam go od soboty :), narazie slucham tylko radia, bo i kolumny nie wykaczone, ale mam zamiar to wszystko poldaczyc w tym tygodniu, no wiec.....
          czekam na odpowiedzi

Skomentuj

Podłaćzenie cyfrowe bedzie lepsze , Live ma kiepską część analogową.

Skomentuj

Czaruję...
            X