Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy papiez wybrany:]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy papiez wybrany:]

nowy paiez zostal wybrany:]Brdzo sie cieszymy ale moim zdanie zaden inny nie zrobi tyle dla swiata co JAN PAWEL II

No patrz no, kto by sie spodziewal.

Skomentuj

Niemiec! i ma śmieszne imię: Benedykt 16! nie mógł jakiegoś z mniejszą cyferką pozdro

Skomentuj

16 cali, nieżle, ciekawe jaki ma Qts?

Skomentuj

Brdzo sie cieszymy
          a ilu Was jest?? Komuna sie skonczyla towarzyszu

Skomentuj

Mi osobiście lata kto jest obecnie papieżem.
            ...skoro nie jest to kolejny polak.

EZO, gdzie kupiłeś ARNy do centralnego i za ile?
            Pozdrawiam

Skomentuj

ditomek, typowo polskie podejście...

Skomentuj

nie wiem czy polskie, napewno moje!
                Poprostu byłem swiadkiem ostanich wydarzeń i moje podejscie nieco sie zmieniło.
                Zauwazyłem ze srodowisko kleru niczym nie różni się od polityków.
                Szkoda. Miałem nadzieję ze chociaż ci są uczciwi.
                Aha, nie należe do żadnej partii lub organizacji.
                Pozdrawiam.
                Ps Gdzie najlepiej kupować ARNy 150 ekranowane?

Skomentuj

bez urazy ditomek ale jeżeli Polacy będą mieli takie ksenofobiczne podejścia do różnych spraw to jeszcze długo będziemy ciemnogrodem i zakałął Europy. Szanuje twoje zdanie ale wtedy i tylko wtedy gdy jest ono mniejszością.

Skomentuj

Richard Small, ksenofobia to niechęć, wrogość w stosunku do cudzoziemców i cudzoziemszczyzny.
                    Gdzie w mojej wypowiedzi znalazłeś niechęć ku nowemu papieżowi?
                    Napisałem tylko ze skoro nie jest to polak to temat jest dla mnie obojętny. Skad inąd wiem doskonale ze kolejny papież nie może byc polakiem. Analogiczna sytuacja jest z Małyszem, kiedy wygrywał interesowały mnie skoki, teraz - juz nie.
                    Moim zdaniem to nie jest ksenofobia, bo oznaczałoby dla mnie np niemożliwośc wyjazdu za granice lub (bardziej radykalnie) - zapisanie sie do np. skinów itp.
                    Oceń prosze ten fakt (nie interesuje mnie bardzo wydarzenia których nie uczestniczą rodacy) a nie to że żekomo jestem ksenofobikiem.
                    Pozdrawiam

Skomentuj

To była taka mała dygresja, chodziło mi o to, że powinniśmy być bardziej otwarci na obcokrajowców jeżeli chcemy być we wspólnocie europejskiej, tak naprawdę u papieża nie ważna jest narodowość, on pełni rolę Ojca Świętego całego świata. Kto jest wierzący i uważa zwierzchność watykanu, tego napewno nie będzie interesowała narodowość papieża.

Twoja postawa posłużyła mi tylko dla przykładu. Od początku chodziło mi o cały Polski naród. Jeżeli poczułeś się niesłusznie oskarżony to przepraszam

EOT

Skomentuj

Jest OK.
                        Teraz przyznaję Ci rację.
                        Pozdrawiam.
                        PS
                        Mysle ze polacy są otwarci na obcokrajowców ale tak jak pisałes jak kogos nie interesuje watykan to tymbardziej papierz z niemiec.
                        Mnie osobiśćie temat interesował z racji polaka. Ale to chyba nie ma nic wspólnego z otwartoscią na unię i obcokrajowców. Po prostu kazdy ma swoje problemy i czesto nie interesuje sie nawet sąsiadem w bloku co dopiero gościem który mieszka 5000 km od Ciebie. Choć osobiście kazdy obcokrajowiec jest traktowany przezemnie jak zwykły człowiek.

Skomentuj

Czaruję...
                        X