Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie filmy z najlepszymi efektami dźwiękowymi 5.1?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie filmy z najlepszymi efektami dźwiękowymi 5.1?

Witam

Jak w temacie poszukuję filmy, niekoniecznie pełnometrażowe, w których najlepiej słychać efekty dźwięku przestrzennego. Potrzebne mi są do zaprezentowania zestawu kina domowego na konkursie prac dyplomowych. Na obronie miałem przygotowane krótkie filmiki z Dolby (THX itp.), ale jeżeli ktoś zna się dobrze w tych sprawach i ma lepsze propozycje, gdzie te efekty są lepiej zrobione to prosze o podanie tytułów lub namiarów :).

pozdrawiam

Ostatnio w wielu filmach dźwięk nie jest już tylko mało znaczącym dodatkiem ale bardzo ważnym nieodzownym elementem. Tytuły warte polecenia to na pewno MatriX wszystkie częsci, Władca pierścienia, Gladiator i kilka innych, ale te przede wszystkim.

i oczywiście Katedra:)

Skomentuj

no mnie tez to ciekawi ,
      a mozesz dac linki do tych filmikow co pisales?

Skomentuj

bierzesz jakiś php emula, kazzacha czy coś wpisujesz wyżej wymienione frazy i z listy rekordów wybiersz piliki które najbardziej ci odpowiadają, czas ściagania zależy od paramertów kompa i szybkości neta

Skomentuj

http://www.cinenow.com/us/vobtrailer.php3

tu jest troche, z dolby digital polecam city i canyon, pewnie nawet wiekszość z nich widzieliście w kinach. flying cubes tez jest fajne.
          tylko cos widze teraz, ze linki nie działają, ja ściągałem kilka tygodni temu z tamtego adresu

nie moge znalezc jeszcze jednej strony, skad sciagalem, jak znajde to podam link.

[ Dodano: 2005-05-07, 00:37 ]
          http://thequicky.net/thx-trailers/

Skomentuj

Witam.... mam kilkadzieśiąt filmów na DVD i z nich najlepsze efekty są w Master & Commander The Far Side Of The World czyli w Pan i Władca - Na Krańcu Świata dzwięk oczywiście w DTSie oczywiście nie podczas całego filmu to usłyszysz ale na 100% podczas walk.
            Ja to puszczam wszystkim znajomym na 80% głośności i im włosy demba stją
            W kompani braci też jest nieźle potem jeszcze możesz poszukać Brotherhood of War albo szyfry wojny ogólnie najlepiej z efektami jest w filmach wojennych.
            Pozdro.

Skomentuj

tak sie sklada, ze ogladalem pana i wladce w kinie hehe

Skomentuj

Black Hawk Down, mam płyte ze ściezką bdzwiekowa,niczego sobie , tam lata taki fajny helikoptrerek,jak sie postarasz to widzowie bedą mieli wrażenie że chce w sali wyladować

Skomentuj

Moja scena prezentacyjna 5.1 to w Star Wars Episode II poscig Jango Fetta za Obi-Wanem w polu asteroidow.

Skomentuj

Czaruję...
                  X