Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dioda

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dioda

ma pytanie czy firmy produkujace myszki optyczne wsadzaja te cerwone diody z uwaki na koszty czy one jakos poprawiaja ich skutecznosc... pytam bo chce wymienic ;] chyba nie bedzie diametralnej ruznicy ;] kumplowi wyminilem i jest zadowolony :P

Ja mam wlutowana niebieska i dziala bez problemu.

Skomentuj

nie chodzi czy bedzie dzialac czy nie codzi czy moze sie zmienic jej rozdzielczosc ...

Skomentuj

Chyba coś w tym musi być, skoro wszystkie seryjne myszki optyczne mają czerwone diody. Inna sprawa że czerwone są tanie jak barszcz (o ile nie najtańsze).
        Rozdzielczością bym sie nie martwił - bo to nie zależy od diody tylko od sensora. Dioda tylko podświetla powierzchnię.

Skomentuj

A ja mam seryjnie 2 diody w myszce - czerwona i niebieska :P

Skomentuj

ja tez mam 2 diody, niebieska i czerwona. Czerwona podswietla od spodu, a niebieska swieci na gorze, chyba jako ozdoba, tyle ze nawet jak wylacze komputer to sie swieci hehe:), chyba cos z plyta glowna jest nie tak... <lol>. ostatnio ta niebieska mi juz miga a nie swieci :), nie wiem co sie dzieje, ale.... dla mnei moze jej nie byc wcale... :)

Skomentuj

na zasilaczy masz taki wylacznik i dopiero gdy go pstrykiesz ;] to zniknie zasilanie z plyty glownej !!
              no no to nie podlega dyskusji ze rozdzielczosc zalezy od sensora ... ale chyba wazne jest podsiwetlenie pow. bo jak by niebylo diody to co ?? ;] pozdor i thx niedlugo se pewnie wymienie :Pbedei tak orginalnie ;] na bialo .. nie chce na niebiesko bo juz wsyscy tak maja :P

[ Dodano: 2005-05-09, 11:51 ]
              acha a propo widzial ktos biale albo niebieskie diody prostokatne ... takie jak np przy kieszeni sa ?? ;]

[ Dodano: 2005-05-09, 11:51 ]
              ziombel ze sklepu powiedzial ze takie sa ale jak juz sa to kosztuje ze 10 - 15 zl :|

Skomentuj

Cośmusi być w tym czerwonym podświetlaniu sensorow czy luster. Nie tylko myszki sa tak podswietlane. Zauwazcie ze skanery kodow kreskowych w sklepach tez sa podswietlane przez czerwone swiatlo. Fachowcem nie jestem ale wydaje mi sie ze czerwone swiatlo dziala najlepiej.
                Nie ukrywam ze chetnie bym wymienil czerwona diode na np ultrabiala czy niebieska w myszce :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tato Muminka
                  Nie ukrywam ze chetnie bym wymienil czerwona diode na np ultrabiala czy niebieska w myszce :)
                  Ja w starej myszce wymieniłem czerwoną na UV i nie było żadnego problemu.

Skomentuj

wiesz ... ultabiala ??? hm... ja tam slyszalem dyzo ze nia mia bialych tylko sa ma maxa zblizone bo oni w fabryce nie moga wytworzyc bialych tych krysztalkow czy czegos tam .. nie pamietam :P wiec zawsze bedzie zbilzone do niebieskiego
                    niewiem moze to nieprawda ale ...

Skomentuj

No ale wyglada jak by swiecila na bialo a i pod taka nazwa koloru jest sprzedawana :-)

Skomentuj

no tak ... raczej jest jej bardziej do bialego niz do niebieskiego .. ale wiesz chcialem zaswirowac .. ;] spox pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                        X