Chce polakierowac swoje kolumny,ale nie zabardzo wiem jak sie do tego zabrac.Czy ktos moglby udzielic mi kilku konkretnych wskazowek?Z gory dziekuje!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
lakier na kolmny
Collapse
X
-
Potrzebne materialy: lakier, pedzel, papier scierny
Inne potrzebne: chęci , dobrze wentylowane pomieszczenie
Reszty sie chyba domyslasz. Polecam dobre pedzle, nie takie za 2 zl. Kupilem jakis czas temu taki za 14zl i jest naprawde roznica !! inaczej sie kladzie, jest gladszy i co wazne nie gubi wloskow. Nie trzeba potem tyle szlifowac zeby rowno bylo. Dobrym sposobem na lakierowanie jest oczywiscie metoda kladzenia pistoletem ale to juz trzeba miec sprzet ktory nie zawsze jest tani albo nie kazdy ma dostep do niego. Zycze powodzenia :)
-
Fota starego suba :) ale właśnie lakierowanego, samochodowym - czarny połysk i na to bezbarwny. Jeszcze się uczyłem lakierować pistoletem
Bo właśnie niezczaje o co chodzi w tym poscie. Czy masz wyszpachlowane kolumny i chcesz położyć jakiś tam kolorek pistoletem na nie. Czy masz np. drewniane kolumny i chcesz je tylko polakierować pędzlem, lakierem bezbarwnym do drewna.
Skomentuj
-
Na szpachle musisz dać podkład, bo lakier słabo się trzyma szpachli. I pamiętaj, maluj powoli cierpliwie i spokojnie. Malowanie pistoletem troche się róźni od sprayu, ale warto się nauczyć. Uważaj na początku, pierwsza warstwa musi być cienka, tylko napyl powierzchnię. Potem kładz następne warstwy w odstępach 3-15min (zależnie jak szybko lakier wiąże)
POWODZENIA!!!!
Skomentuj
Skomentuj