Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

CAR AUDIO-WYGŁUSZANIE DRZWI

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CAR AUDIO-WYGŁUSZANIE DRZWI

Co jest lepsze maty czy pasta wygluszajaca?
    Jak wy wygłuszacie drzwi? może jakieś pomysły, patenty?

mata mata i jeszcze raz mata.... ja mam u siebie dwie warstwy na dachu, drzwiach i tylnej klapie (Golf IV)

Skomentuj

matą bitumiczną.
      patent: szczelnie + dokładnie + nie oszczędzaj materiału + starannie :)

Skomentuj

znalazłem coś takiego http://www.honda.gda.pl/modules.php?...627&highlight=
        i tu fachowiec mói ze w srodku najlepiej jednak wygluszac pasta

Skomentuj

to chyba nie fachowiec.
          pozatym przeczytałem wątek który przytoczyłeś i jednak mówią że matą.
          więc nie wiem o co chodzi.

Skomentuj

przeczytalem caly tremat... heh kazdy co innego :P

Skomentuj

Jak dla mnie, to tylko mata bitumiczna. Oklejałem drzwi taką samprzylepną i efekt jest - szczególnie jaik masz dobre głośniczki w dzrzwiach. Mozna położyc kilka warstw tej maty jedną na drugą. Fajnie jak by cały samochod tak wygłuszyć, ale trochę to by kosztowało :/

Skomentuj

ja wygłuszam zawsze tak - do środka na wewnętrzną stronę drzwi masą - a na wierzch matą, do środka kabiny daj matę bo masa śmierdzi okrutnie, nadkola od zewnątrz tylko masą robiłem

Skomentuj

to u mnie tak wyglada z czego jestem bardzo zadowolony

Skomentuj

co to za głośnikczki tam siedzą, wyglądaja jak oryginały ?

Skomentuj

tak bo nie za bardzo mam czas zrobic zabudowe juz 3mis tak jezdze

Skomentuj

Maty niestety wychodza bardzo drogo, dlatego rozgladam sie raczej za pasta.
                        Ostatnio dowiedzielm sie tez o roznego rodzaju pastach kauczukowych (jest tego bardzo duzo, różne firmy, różne zastosowania) robił ktoś czymś takim?
                        Słyszałe,m że efekt bardzo fajny i duzo tańszy wiaderko 5l koło 20pln

Skomentuj

W wielu autach mozna spotkac juz fabrycznie pasta pociagniete wnatrza blach, minusem jest to ze trudno sie w razie jakies ingerencji w blache tego pozbyc, i sie bardzo latwo pali (koledze jak ostatnio spawal w mercu sie zajelo). Cena jest rzeczywiscie duzym atutem, ale masa nie zrobisz szczelnej komory z drzwi.

Skomentuj

dajaxcie spokój z pastą. Nie można uzyskać za pomocą pasty zadowalającewgo efektu, to znaczy takiego jak za pomocą mat.
                            pozdrawiam,

Skomentuj

Czaruję...
                            X